Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от вас да е регулирал клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой от вас да е регулирал клапани?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...vigatelya.html

А за какво се слага този манометър на последните снимки ?
    Не е манометър, а исмервателен часовник. Мери в микрометри.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Не е манометър, а исмервателен часовник. Мери в микрометри.
      Ама че съм ... Отивам да гледам дано да прихвана малко
      Александър

Коментар

Ама че съм ... Отивам да гледам дано да прихвана малко
        После да докладваш, че не ми се вярва само с реглаж да минеш. Ама казва ли ти някой!

Коментар

не само не се разминах с реглаж а сега започна да трака мотора. В момента съм я оставил на пътя и обмислям да я карам в сервиза с пътна помощ. По принцип ми казаха че ще се правят буталата. Съмнявам се че не се смазва и затова не смея да я паля. Може ли да трака ако са остсвили по голям луфт на клапаните. Като махнах щеката за маслото излизаха някакви пари. Пуши и голямия маркуч от картера.

Ако има някой близо до Бояна със свободно време ще чепя много ...
          Последно редактирано от axlastro; 01-04-10, 16:05.
          Александър

Коментар

не само не се разминах с реглаж а сега започна да трака мотора. В момента съм я оставил на пътя и обмислям да я карам в сервиза с пътна помощ. По принцип ми казаха че ще се правят буталата. Съмнявам се че не се смазва и затова не смея да я паля. Може ли да трака ако са остсвили по голям луфт на клапаните. Като махнах щеката за маслото излизаха някакви пари. Пуши и голямия маркуч от картера.

Ако има някой близо до Бояна със свободно време ще чепя много ...
            Явно не са ги регулирали правилно щом има такова ново силно тракане.Дано някой колега,който ти е наблизо да ти помогне в решаването на проблемите.С удоволствие бих ти помогнал,но сме твърде далеч колега.

Коментар

Няма проблеми. Извиках ПП за по сигурно.
              Александър

Коментар

Това ми намирисва на пробито бутало. Без разглобка, няма да минеш.
                Последно редактирано от Ясен; 01-04-10, 16:43.

Коментар

Ако клапаните са били останали без хлабина, нормално е след регулиране двигателят да ти се струва по-шумен. Но малко. Това с пушенето от картера и щеката също е донякъде нормално. Как беше с температурата?

Коментар

трака брутално. Един човек тиаше да ми каже че я е чул отдалече и да не я паля,. Реших да извикам ПП за да си спестя повече повреди. Компресията на четвърти цил. пак е нула. Да я бях оставил в сврвиза ама акъл.
                    Александър

Коментар

Хлабината на клапаните на класическия ладов мотор е 0.15за всички клапани и се регулират с широка луфтомерна платина иначе ако малко е тръгнал вала с нормална пластина нищо не става

Коментар

трака брутално. Един човек тиаше да ми каже че я е чул отдалече и да не я паля,. Реших да извикам ПП за да си спестя повече повреди. Компресията на четвърти цил. пак е нула. Да я бях оставил в сврвиза ама акъл.
                        А тия в "сервиза" не са ли я палили? Или са глухи? Търси друг сервиз!
                        Ако искаш да се разтърся за телефон на майстора, дето ми прави осн. ремонт на една 2105. В Долни Лозен е. Свърши си перфектно работата преди 10г. Ладичката още си я търкаля следващия собственик.

Коментар

Тя се разтрака след около 10 км. Като я взех не тракаше.
                          Ако имаш номера, ще бъда благодарен. Лошото е че на собствен ход нв може да иде до там. В сервиза регулираха клапани. Тракането обаче се появи малко след намвсата.
                          Според тях лагер на колянов вал... Този сервиз Ясен ми го каза, според него е читав ама знаеш ли. Кажи координатите на този майстор ако ги имаш.
                          Вече съм се хванал за главата... А уж я пазех тази Нива. В момента обмислям друг мотор нно и там е риск... Май съм за другата активна тема.
                          Александър

Коментар

Тя се разтрака след около 10 км. Като я взех не тракаше.
                            Ако имаш номера, ще бъда благодарен. Лошото е че на собствен ход нв може да иде до там. В сервиза регулираха клапани. Тракането обаче се появи малко след намвсата.
                            Според тях лагер на колянов вал... Този сервиз Ясен ми го каза, според него е читав ама знаеш ли. Кажи координатите на този майстор ако ги имаш.
                            Вече съм се хванал за главата... А уж я пазех тази Нива. В момента обмислям друг мотор нно и там е риск... Май съм за другата активна тема.
                            Не се хващай за твоята глава, ами се хващай за главата на двигагтеля, и по-скоро я сваляй, сваляй и картера и гледай. Компресия 0 значи липса на цилиндър, и нищо друго. Може да е избушено бутало, може да е строшена биела и какво ли не още.

Тъпото е че основен ремонт излиза повече пари от цяла лада 1600 да речем.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Странна работа. Звучи като откачен / счупен клапан или кобилица, както разказваш. Можеш ли да прецениш дали чукаше на всеки такт, или през такт?

Голямо дрво, а и не е сигурно дали те са го предизвикали. Къде е сега колата?

Коментар

Колата е в Булавто на Симеоновско. Там ще изкара Великден ( Весели празници на всички м/у другото). И във Вторник ще се разглобява за да се види какво е. Тракаше с честота като на въздушен къртач около 3-4 удара в секунда при 2000 об/мин (с които къртят плочките) дори си помислих първо че някой кърти, но бързо осъзнах откъде идва. Сравнително остър звук, първо помислих че е от клапаните. По вероятно да не са го предизвикали те. Може да е от прегряването, може маслената помпа да не е подавала масло, може да е от майстора, който прави главата. Обикновено тия неща се случват поради комплекс от лоши обстоятелства.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X