Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от вас да е регулирал клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой от вас да е регулирал клапани?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Тя се разтрака след около 10 км. Като я взех не тракаше.
    Ако имаш номера, ще бъда благодарен. Лошото е че на собствен ход нв може да иде до там. В сервиза регулираха клапани. Тракането обаче се появи малко след намвсата.
    Според тях лагер на колянов вал... Този сервиз Ясен ми го каза, според него е читав ама знаеш ли. Кажи координатите на този майстор ако ги имаш.
    Вече съм се хванал за главата... А уж я пазех тази Нива. В момента обмислям друг мотор нно и там е риск... Май съм за другата активна тема.

В процес на издирване съм. Споко, малко търпение. Ще те дръпна до там, стига да е още в бизнеса.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=90842&page=3

Да почвам да пиша в тази тема май, че спамя само тука.
      Александър

Коментар

Задръж, може да е дребна работа. Почти сигурно е, че е "отгоре" - нали само по главата са пипали.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Задръж, може да е дребна работа. Почти сигурно е, че е "отгоре" - нали само по главата са пипали.
          Аз засега се подготвям за най-лошото, пък ако не е ще се радвам повече.
          Тракането може да е и от клапани, ако са ги оставили по хлабави. Но като я пуснаха в сервиза, казаха че е "отдолу" - лагер на коляновия вал може би.
          Все пак ще изчакаме до вторник да се свали главата и ще видим какво е положението. Работата е, че след като регулираха клапаните, графиката пак остана почти същата - 7.5 на първи цилиндър, 10 на 2-ри и 3-ти и НУЛА на червърти. Може да е нямало достатъчно масло или да не е работила маслената помпа и от това да се е повредил някой лагер. След смяната на гарнитурата и пришлашфането на клапаните колата измина около 250 км, в които не е тракала и не е загрявала. Работата е, че от големия маркуч от картера духа като през ауспух, така че се съмявам да е само "отгоре" - аз може и да съм песимист. Зимата ти казах, че това загряване 100-110 градуса в студа ме съмнява за пропуск от гарнитурата и се оказа така, за голямо мое съжаление.
          Ако ти се идва да я видиш във Вторник ще е разглобена вероятно. Ще се почерпим после по един сок
          Александър

Коментар

Ясене, как да е само отгоре, при нулева компресия в един цилиндър?
            И да трака и чука? Недей да му внушаваш малко възможни варианти.
            Според мен, без отваряне на двигателя, няма как да се разбере за какво иде реч.
            А след отварянето, пътя е един. В 99% от случаите.
            Дано да бъркам.

Коментар

имаше един прост номер - на разпределителния вал има отвори за смазване . въртиш през 90 градуса и когато ги видиш (не е лесно когато е за първи път- нали си от страната на делкото) в зависимост от това какъв е клапана регулираш . върнахте ме 30 години назад момчета.
              899180483

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Ясене, как да е само отгоре, при нулева компресия в един цилиндър?
                И да трака и чука? Недей да му внушаваш малко възможни варианти.
                Според мен, без отваряне на двигателя, няма как да се разбере за какво иде реч.
                А след отварянето, пътя е един. В 99% от случаите.
                Дано да бъркам.
                Какво невъзможно има в откопчан или счупен клапан? Ще е нулева, че и надолу, компресията. А ремонтът ще е под 100лв.

Коментар

Добре, а това че при подаване на малко газ от маркуча на картера започва да излиза дим и да мирише не навежда ли мисълта за пропуск през цилиндъра. Правя си този "brainstorm" за да мога в понеделник или вторник да отида в сервиза и да знам какво трябва да се прави, не да ги оставя да разглобят и сменят всичко - то е ясно че за тях това е най-добре.
                  Александър

Коментар

Какво невъзможно има в откопчан или счупен клапан? Ще е нулева, че и надолу, компресията. А ремонтът ще е под 100лв.

Откопчан клапан ще се изтресе в цилиндъра с гръм и трясък.
                    Според мен има дупка в буталото.
                    Изпускателен клапан с липсващо парче от работната повърхност голямо колкто лещово зърно-2,5 налягане в цилиндъра.Ама за да е 0.

Коментар

Добре, а това че при подаване на малко газ от маркуча на картера започва да излиза дим и да мирише не навежда ли мисълта за пропуск през цилиндъра.
                      Не е задължително. Пропускът може да е пак около клапана, към масления обем на главата. Това, разбира се, са само предположения. Просто този двигател "отдолу" е доста здрав, проблемите обикновено са отгоре. Не, че достатъчно упорит клапан не може да подбие или пробие буталото и да надере цилиндъра, просто е малко вероятно.

Коментар

Добре, а това че при подаване на малко газ от маркуча на картера започва да излиза дим и да мирише не навежда ли мисълта за пропуск през цилиндъра. Правя си този "brainstorm" за да мога в понеделник или вторник да отида в сервиза и да знам какво трябва да се прави, не да ги оставя да разглобят и сменят всичко - то е ясно че за тях това е най-добре.

Абе я най-добре отвиите свещта на 4 цилиндър,когато буталото е в ГМТ и надуйте с компресор.
                        Веднага ще се разбере каква е хавата.

Коментар

Нямам "ермалък" и за това ще го пиша на Български. Ще поживем, ще видим.
                          А за компресия "надолу", за пръв път чувам.

Коментар

Първоначално публикуван от чичо хухавел Преглед на мнение
                            Абе я най-добре отвиите свещта на 4 цилиндър,когато буталото е в ГМТ и надуйте с компресор.
                            Веднага ще се разбере каква е хавата.

В смисъл? Ще се разбере откъде "изпуска" ли?
                            Александър

Коментар

И от прегряваниците страда главно отгоре. Просто докато отдолу стане толкова горещо, че да запичат лагери, главата отдавна е изпуснала и двигателят не работи.

Коментар

В смисъл? Ще се разбере откъде "изпуска" ли?

Ами да. И в ДМТ пак ще е същото, стига да не е спукан цилиндъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X