Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от вас да е регулирал клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой от вас да е регулирал клапани?

А бе при -10-5 градуса не се регулират клапани или поне няма да се получи нищо правилно.

В книгата изрично пише,че трябва около 20 градуса температура да се прави тая операция.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
      На Ладите не беше ли 0,15 хлабината на всички клапани
      На по-големите ладови двигатели изпускателните са 0.20

@Tsvetan:

Ако имаш пръсти, може и на -50. Внася се температурна поправка в хлабините.

Коментар

Ня някои коли им дават хлабини при загрят двигател , може да го стоплиш . Хем ще ти е студено , хем ще ти пари на пръстите (правил съм го по-добре е отколкото да ти е само студено)
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

@Tsvetan:

Ако имаш пръсти, може и на -50. Внася се температурна поправка в хлабините.
          Щом я знете внасяйте я.
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

По-големи, това какви са?

По памен: всичките ги правихме на 0.15.....В ладов сервиз в Русия. Преди 17 години.....

ПС. Говоря за мотора на "классики".
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              По-големи, това какви са?

По памен: всичките ги правихме на 0.15.....В ладов сервиз в Русия. Преди 17 години.....

ПС. Говоря за мотора на "классики".
              1.6 и 1.7 литра, имам предвид.

Коментар

1.7 тогава нямаше......А 1.6 пак го правихме на 0.15...... Единственно последния клапан към купето може би има смисъл на 0.2....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  1.7 тогава нямаше......А 1.6 пак го правихме на 0.15...... Единственно последния клапан към купето може би има смисъл на 0.2....
                  Е, аз така чета по niva-faq. Иначе, при мен има утежняващи вината обстоятелства (газ) - смислено е всички клапанни хлабини да са малко по-големи

Коментар

По скоро стандартна регулировка на клапани, и регулировка на предварението.....

Коментар

Готово. Показаха ми на моята Нива, вече го мога и аз.

Изпускателните НЯМАХА хлабина.

Ефект:

1. Запалиш-поработи-угасне след 10 или 100м. Чакаш 5 мин, иначе не пали колкото и да въртиш. Пак мине малко и спре. Писва ти, заставаш на място, даваш газ докато загрее (по някое време се опитва да изгасне и с педал до средата). Като загрее до 90градуса, колата малко от малко върви.

2. Ако е работила допреди 2-3 часа, ефект 1 го няма или е много малък

3. Мощност - никаква, а колкото е останала, е преместена във високите обороти

4. При изключване от скорост след ускоряване, изгасва. После пали лесно и държи празен ход.

Аз се съмнявах в клапаните (хем съм го имал проблема и на другата кола). Заради нежеланието да се захвана с клапаните направих какво ли не друго. Смених свещи, кабели, карбуратор, включвах и изключвах датчици, рециркулационна система и си късах нервите сума време. А то колко просто било.

Коментар

Че то тоя тип регулиране е кажи-речи най-простото от всички.

Всъщност има и по-просто. С луфтомер, и един единствен ключ. На стария ми форд транзит 2.4 дизел, като отворих капака, ахнах. Долен вал, и вместо болтчета с контрагайка, просто по един кух болт върху всяка кобилица, от някаква странна сплав. Вървяха трудно, и нямаха нужда от законтрянва. Регулирането беше не просто лесно, а песен. Можеше да се прави за по 10 минути за добор утро и добър вечер.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега знам, че е лесно. Съпротивата ми беше съвсем ирационална, за което се засрамвам.

... Хем съм регулирал с пулове, което е много по-досадно. Особено като нямаш прибор за вадене на пуловете.

Коментар

Къде ти регулираха клапаните. И нашата нивичка е за реглаж, гасне по светофарите и няма мощност на ниски обороти. Мисля да ида в сервиза на симеоновско шосе, но незнам дали имат стенд.
                            Александър

Коментар

axlastro И нашата нивичка е за реглаж, гасне по светофарите и няма мощност на ниски обороти.
                              Не знам да ли е за регулировка по добре си прегледай подаването на горивото към двигателя и филтрите защото това като го чета ми прилича на много бедна смес
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Къде ти регулираха клапаните. И нашата нивичка е за реглаж, гасне по светофарите и няма мощност на ниски обороти. Мисля да ида в сервиза на симеоновско шосе, но незнам дали имат стенд.
                                За реглаж на клапани не ти трябва стенд а приятно място където да си пиеш бирата 3-4 часа докато изстине мотора , както и свестен механик /търпелив/. Другия вариант е да си поканиш механика в къщи , та двигателя да си е студен , но пък това крие други рискове......
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X