Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имат ли разлики LADA от кореком??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имат ли разлики LADA от кореком??

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
    Ладата никога не я е валял дъжд или сняг и никога не е карана в дъжд и сняг. Преди да я изкара от гаража собственика слуша прогнозата на времето.
    Е там е ключа от мазето на палатката...

Както писах в началото на темата - присъствал съм на докарването на чисто нова корекомска лада 1600 в Алжир. Живеехме на 500 метра от морето, въздухът беше влажен и много солен.

За една календарна година калниците изгниха. Гледаше се през тях.

Отделно на края на първата година се сменяха валове и май сегменти, но там заслуга имаше задволанното устройство и дрифтовите му претенции.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Пътувал съм с тази кола. Вози ме един приятел, може би следващ собственик. После му подарих един нов изпарител, но извън това колата пътуваше много приятно.
      Да, след Павел аз бях трети собственик.При мен стана син металик, но като цяло си остана запазена, а доста елементи от интериора ги въстанових в оригиален вид.И аз съжалявам, че я продадох... по бегла информация все още се движи.
      Ето моите снимки:
      http://frysco2103.snimka.bg/automobi...lue.635546.all

По темата-разлики има не толкова по доставка, колкото по години.Под боята на настоящата ми лада има два грунда-под боята на някоя от предишните ми нямаше абсолютно нищо.Един комшия също беше открил на неговата петица липсата на грунд.Някой са старателно обработени с Мовиль.Някой са хванали ръжда преди да ги боядисат.
      Някъде след 86-та, началото на перестройката започват и икономиите.Самарите попаднаха именно в тази епоха и така и не се простиха със славата за ниското си качество.Иначе напоследък АвтоВАЗ пуснаха нов модел Лада Гранта, които се хареса доста на руския пазар.Колата е разработена върху базата на един от предишните им модели-Лада Калина, въпреки злобните подмятания за Рено Клио с емблема на Лада, но че завода в Толияти стана собственост на Рено е вярно.То ако има производител който от самото си начало е решил да произвежда евтини и масови автомобили, това е точно ВАЗ, така че закупуването им от Рено не сменя идеологията им по никакъв начин.

Коментар

Според това което съм видял, няма разлика в корекомските лади. На моята изби ръжда по калниците след 3-тата година въпреки, че като беше на 1.5 год. я грундираха изцяло отдолу. На мой приятел боята му оставаше по пръстите като ги потърка по таван, капак и т.н. веднага след като я купи. Успя да им я върне и си купи варбург (първите четири тактови). Но не само ладите бяха така. Друг приятел си купи шкода от корекома на Орион и докато измине с нея 30 метра за да му сложат номерата и беше счупил лагер на предна главина, а след това имаше още куп проблеми с нея.
        Така че за разлика от другите стоки в кореком по него време, колите си бяха същите (боклуци).

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
          Да, след Павел аз бях трети собственик.При мен стана син металик, но като цяло си остана запазена, а доста елементи от интериора ги въстанових в оригиален вид.И аз съжалявам, че я продадох... по бегла информация все още се движи.
          Ето моите снимки:
          http://frysco2103.snimka.bg/automobi...lue.635546.all

По темата-разлики има не толкова по доставка, колкото по години.Под боята на настоящата ми лада има два грунда-под боята на някоя от предишните ми нямаше абсолютно нищо.Един комшия също беше открил на неговата петица липсата на грунд.Някой са старателно обработени с Мовиль.Някой са хванали ръжда преди да ги боядисат.
          Някъде след 86-та, началото на перестройката започват и икономиите.Самарите попаднаха именно в тази епоха и така и не се простиха със славата за ниското си качество.Иначе напоследък АвтоВАЗ пуснаха нов модел Лада Гранта, които се хареса доста на руския пазар.Колата е разработена върху базата на един от предишните им модели-Лада Калина, въпреки злобните подмятания за Рено Клио с емблема на Лада, но че завода в Толияти стана собственост на Рено е вярно.То ако има производител който от самото си начало е решил да произвежда евтини и масови автомобили, това е точно ВАЗ, така че закупуването им от Рено не сменя идеологията им по никакъв начин.
          И за самарата има изключения. Моята започна да гние на 10-тата година. До преди това си беше с оригиналната боя, нямаше разлики между панелите, нямаше течове на масла и прочие никъде. Предния собственик смени таблото че се беше напукало, а аз смених воден радиатор, термостат и бензинова помпа. Толкоз. Е, съединител, окачване, накладки, цилиндърчета, не ги броим - това са си консумативи. Но пък като пътно поведение и вървеж въобще - нищо общо с жигулетките. Хем беше карбураторна 1.3.

...но пак, всичко дето ме дразнеше в тая кола, в базов модел Fabia просто го нямаше. Седалките например бяха пълна отврат, скоростната кутия - шумна, постоянни проблеми с пръскалките на чистачките, калпави фарове, слаб алтернатор и все такива уж дребни неща, но способни в даден момент да те изкарат от обувките.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Я бре? За какъв точно вид зрение, фаровете на Фабия са по-добри от самаровските?

Коментар

Я бре? За какъв точно вид зрение, фаровете на Фабия са по-добри от самаровските?
              За моя. Просто светят повече в пътя. Че заслепяват повече е друг въпрос, но от гледна точна на шофьора на fabia-та осветяват пътя по-добре. Това докато са в добра форма, демек с непотъмняли стъкла.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може.

Аз съм карал нова Фабия и стара Самара и впечатленията ми са обратни. С много.

Коментар

Може.

Аз съм карал нова Фабия и стара Самара.
                  И аз така.

Коментар

А аз съм карал самарата на Ясен и службената Фабия.На шкодата сякаш светлината се разпръсква по равномерно.

Самарата беше добър учител за толиатските инжинери.Благодарение на нея, сега правят коли на ниво.

Коментар

Все прескачах тази тема но днес доста се разведрих с нея (лежа болен от грип). Върнахте ме назад във времето с едни спомени дето нямат изтриване. Към края на Мототехниките тогава за около година две карах коли за мототехника Бургас от Русе и Бяла(там беше склада за корекомските коли) лади а от Ловеч Москвичи . До там се пътуваше на стоп за кола то Русе даваха 28лв. а от Ловеч 32. Лада с повреда до Бургас не съм карал но и москвич без несъм.Просто уникални от 10 пристигат 2 здрави останалите в сервиза. ЛАДИ от гр. Бяла толкова бяха стояли на плаца че между калниците и капака имаше поникнала трева .Пъво ги миеха после тръгвахме с тях.Та за ръждата се досештате от къде идва.И които ми заговори са разработка и други глупости да си яде ушите. Една кола или върви или не . Межу другото наи вървяха старите Москвичи 412 .

Коментар

Тази Лада също е купена от Кореком през1985год.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01002.jpg
Прегледи:2
Размер:112.4 КБ
ID:5457618Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01006.jpg
Размер:127.2 КБ
ID:5457619Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01016.jpg
Размер:102.4 КБ
ID:5457620Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01012.jpg
Размер:161.8 КБ
ID:5457621Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00980.jpg
Размер:117.2 КБ
ID:5457622
                        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ценна... на толкова малко километри... явно е седяла върху трупчета подложени под купето, щото предните пружини не са омекнали и още има навирена стойка...само добавките я загрозяват, въпреки че и те са автентични от онея времена.Помня как като хлапе бяхме на къмпинг юг на море, някъде из съседните бунгала дойдоха семейство с чисто нова лада като тази.И след като се помотаха малко, извадиха от багажника също чисто нови, разни шарени тасове, допълнителни лампи и прочее колхоз-тунинг, купен кой знае откъде по пътя Първия ден вместо плаж-се занимаваха с украсата на колата.

Коментар

Тая все още е със заводските гуми! В далечната 1987г имах точно такава купена от кореком. Този медел според мойте наблюдения беше най сполучливият. Ламарините си бяха по здрави определено. Забележете колко никел, лайсни, нераждавейка...

Коментар

Определено това беше най сполучливият модел,а пък купена от кореком-от партидата за Белгия,просто е върха,за ония времена говоря,макар че чичо ми още си кара неговата и няма грам ръжда по нея,а мотора не се чува!!!

Коментар

За мойта ми казаха че е отказана прадка за канада, ма колко е вярно? Двигателя работеше по тихо от вентилатора на парното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X