Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имат ли разлики LADA от кореком??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имат ли разлики LADA от кореком??

Тц. "Колела" е писана преди почти 40 години, и е за щатската авто индустрия. Няма как да е имал предвид форд Орион.

Отделно че нещата вече не са такива. Години минаха. Качественият контрол вече е съвсем друг, ако не друго - понеделнишките и петъчните служители ще се окажат без работа.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

цитат от книгата:"Понеделниците и петъците са най-кошмарните дни за ръководството на автомобилните заводи, защото именно тогава процентът на неявилите се работници е най-висок. В понеделник най-много самоотлъчки правят работниците на часова норма; в петък техният брой е почти същият. Това е така, защото след получаването на чековете със седмичната заплата (обикновено в четвъртък) много работници се запиват или започват да се тъпчат с наркотици, като махмурлукът им продължава не само през почивните дни в края на седмицата, а и в понеделник.

Именно това е причината, поради която в понеделник и петък всички други проблеми остават на заден план и ръководството често е изправено пред непосилната задача да поддържа в нормален ритъм производствения процес въпреки острия недостиг на хора. В такива дни работниците биват размествани като пионки по шахматно поле. Много от тях получават работа, която никога не са вършили. Например човекът, който при нормални условия затяга гайките на колелата, бива изпращан да монтира предни калници. Понякога получава нещо като инструктаж, но по-често започва работа без никакви указания. Други пък ги събират набързо от центровете за безработни или от местата, за които не се изисква квалификация — обикновено това са общи работници и чистачи, — и ги разпръскват по най-невралгичните пунктове. Понякога тези хора успяват да усвоят непознатата им работа сравнително бързо, но по-често се случва да пропилеят цял работен ден, за да монтират наопаки някой уплътнител за отоплението или друго нещо от тоя сорт.

Крайният резултат, разбира се, е плачевен. Повечето от монтираните в тези дни коли са сглобени зле, а скритите им дефекти са толкова много, че нищо неподозиращите им нови собственици твърде скоро се хващат за главата. Ориентираните по този въпрос купувачи бягат като от чума от колите, произведени в понеделник и петък. Най-големите посреднически фирми за пласмент на готова продукция отдавна са запознати с този въпрос и използуват цялото си влияние и връзки, за да получават за редовните си клиенти коли, произведени във вторник, сряда или четвъртък. А и самите клиенти, на които са известни тънкостите на производството, често поставят на търговците същото "условие. Предназначените за разни шефове и техните приятели коли по правило се произвеждат само в средата на седмицата."

"По-голямата част от домашната му работа и от нарежданията бяха свързани с проекта „Орион“. Като директор на Групата за предварително планиране и дизайн на автомобилите, той беше тясно свързан с новата кола, която още беше тайна."
      Последно редактирано от //Радо//; 30-04-10, 01:16.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да, предполагам по онова време наистина е било така. Това е и основната причина поради която щатското автомобилостроене беше толкова закъсало през 80те. От една страна щатските коли ставаха по-лоши, а японците вдигаха летвата. Резултатът го знаем. Който щатски производител оцеля го направи понеже се научи повторно да прави автомобили като хората, често след сътрудничество с японците.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Тц. "Колела" е писана преди почти 40 години, и е за щатската авто индустрия. Няма как да е имал предвид форд Орион.
          Преди всичко, действието в Колела се развива в GM, така че определено не е Форд. Наистина се споменава модел Орион в книгата, но май е художествена измислица.

Коментар

От: Имат ли разлики LADA от кореком??

Аз също съм приказвал много пъти с моя баща на тема кореком.
            Спецялно за колите от кореком разлика има определено.Бащами ми е казвал че той взима лада от кореком а негов колега от мототехника по едно и също време, неговата за 5 , 6 год. изгни и я махна, а ние наща все още я караме и е една от най запазените в областта.
            Според мен разликата е в изработкара на купето другите части са еднакви.

Коментар

Интересна тема, според мен все някаква разлика е имало ту по-добри амортисьори, ту нещо по-малко.

Коментар

На времето като учех "Вилхем Пик" един наш преподавател имаше една теза базирана на наблюденията от работата в един немски автомобилен концерн. Та според човека всички части произведени като първо супер качество отиват за първоначално вграждане всичко което бяга с много малко от идеалното отива като резервна част във фирмените сервизи там на запад а всичко което е с по голями допуски но пак е в някъкви норми отива като резервна част в третия свят . За съветските автомобили човека имаше подобна логика всичко което е излязло и окачествено като първо качество отива за първоначално вграждане на автомобилите които се изнасят извън СИВ и Варшавския договор второто качество отива за автомобилите които напускаха СССР но оставаха в социалистическия блок и третото за автомобилите които оставаха в СССР . Резонно някой питаше ами резервните части ? Тогава човека с широка усмивка казваше обикновенно това е заводския брак.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ехх споменииии-спомени, казват първата кола е като първата любов, ръжда не хваща . Темата на колегата ме върна много години свързани с моята прекрасна кукличка лада 2103 произведена 1976 год. почти мой набор аз съм 77-ма на 35 год е ладичката. Колата не е корекомска но явно съм имал късмета да е била перфектна за времето си. За съжаление колата се наложи да я продам през 2004 год и вида й в който я продадох е както ще видите на снимките долу. С тази кола съм дигал 180 км/h, бях купил чисто нова 5-степенна скоростна кутия закупена с поръчка от завода в Толиати и колата заспа тогава, правил съм и други подобрения като новия волан че стария беше много напукан от тия тънките волани беше....Желязна машина не ме е оставяла никъде на път. Още ми е мъчно че си продадох колата, голяма грешка но пусти пари за тогава ми трябваха... Ето и снимките да видите кукличката

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025400654-big.jpg
Прегледи:1
Размер:137.4 КБ
ID:5314319Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025400656-big.jpg
Размер:124.1 КБ
ID:5314321Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025400653-big.jpg
Размер:140.4 КБ
ID:5314322Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025400657-big.jpg
Размер:129.2 КБ
ID:5314323Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025400655-big.jpg
Размер:138.3 КБ
ID:5314320

Коментар

Не е истина каква Лада си карал.Гледам и невярвам на ушите си. Има защо да те е яд.
                    Карал съм такава и тя синя, ама с пет степенна какво ли се случва.
                    Пийте червено вино! Дава здраве.
                    А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Ладите ми са 2103 (от първите) на 247 000 км, 2107 (Кореком) от времето на Брежнев на 200 000 км и Нива 1,7ι на 78 000 км. На първата ми Лада са сменени: кормилна кутия, съединител, стартер, бензинова помпа, водна помпа, лагери на задните и предни главини и веднъж е боядисвана цялостно. Нали тогава се учехме как се кара и поддържа Лада...На Корекомската ми Лада съм сменил: съединител - 1 бр., ремонт на стартера, регулатори на напрежението - няколко, една водна помпа, едно платно на бензиновата помпа, поставих делко с датчик на Хол и я карам с оригиналната и боя макар и с дупки от корозия. Сглобката на Корекомската Лада 2107 не е по-добра от тази на 2103 и това е очевидно по луфтовете между купето и вратите. Евтини са ремонтите, поддръжката, данъците, а и не им е необходимо пълно каско... в сравнение с тези на другите автомобили които ползвам като Renault Megane 1.6 на 176 000 км и TOYOTA Corolla 1,6 на 58 000 км. Там където комфорта на магистралните ми коли спира заради лошия път и има опасност да се строшат започват да пърпорят работните Лади, а в гората Нивата.
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Тази Лада 1500-1977год. никога не е карана в дъжд и сняг.В момента е на 110000км. и всичко си е оригинално.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06124.jpg
Прегледи:4
Размер:125.5 КБ
ID:5314500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06123.jpg
Размер:119.1 КБ
ID:5314501Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06126.jpg
Размер:192.6 КБ
ID:5314502Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06125.jpg
Размер:136.8 КБ
ID:5314503
                        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                          Тази Лада 1500-1977год. никога не е карана в дъжд и сняг.В момента е на 110000км. и всичко си е оригинално.[ATTACH=CONFIG]375386[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]375387[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]375388[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]375389[/ATTACH]
                          Ехаааааа човече, тази кола е невероятно запазена, тя е златна мина, само след 20-тина години тази кола ще струва колкото един мерцедес последен модел най-малко... Свалям ви шапка че имате такава запазена руска гордост и възможност да я държите в гараж и я пазите от всичко Евала ви, много съм впечатлен

Коментар

Първоначално публикуван от pavelvasilev Преглед на мнение
                            Ехх споменииии-спомени, казват първата кола е като първата любов, ръжда не хваща . Темата на колегата ме върна много години свързани с моята прекрасна кукличка лада 2103 произведена 1976 год. почти мой набор аз съм 77-ма на 35 год е ладичката. Колата не е корекомска но явно съм имал късмета да е била перфектна за времето си. За съжаление колата се наложи да я продам през 2004 год и вида й в който я продадох е както ще видите на снимките долу. С тази кола съм дигал 180 км/h, бях купил чисто нова 5-степенна скоростна кутия закупена с поръчка от завода в Толиати и колата заспа тогава, правил съм и други подобрения като новия волан че стария беше много напукан от тия тънките волани беше....Желязна машина не ме е оставяла никъде на път. Още ми е мъчно че си продадох колата, голяма грешка но пусти пари за тогава ми трябваха... Ето и снимките да видите кукличката

[ATTACH=CONFIG]374943[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374945[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374946[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374947[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374944[/ATTACH]
                            Пътувал съм с тази кола. Вози ме един приятел, може би следващ собственик. После му подарих един нов изпарител, но извън това колата пътуваше много приятно.

Коментар

Е не, дигнах кръвно. Ми то по диференциала няма и петънце да не говоря за друго. Е как е възможно това? Какви са тея коли и гаражи?
                              Много спам нещо натрупах. Все бях виждал лади, но това последното е .......
                              Пийте червено вино! Дава здраве.
                              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от Гергин Преглед на мнение
                                Е не, дигнах кръвно. Ми то по диференциала няма и петънце да не говоря за друго. Е как е възможно това? Какви са тея коли и гаражи?
                                Много спам нещо натрупах. Все бях виждал лади, но това последното е .......
                                Ладата никога не я е валял дъжд или сняг и никога не е карана в дъжд и сняг. Преди да я изкара от гаража собственика слуша прогнозата на времето.
                                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X