Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имат ли разлики LADA от кореком??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имат ли разлики LADA от кореком??

Всъщност тоя мотор не е никак трудно да се направи по-тих от парното. Само не знам защо в завода толкова рядко го правеха.

Коментар

През далечната 1989г. работех в една българо-английска фирма. Служебните ни коли бяха две ВАЗ 2102 с двигател 1600. Тази версия беше купена от Австрия. В България нямаше такава. Доста километри навъртях на едната - около 50 000 за около 10 месеца. Беше много интересно поведението на притежателите на 2103 и 2106 когато ги изпреварвах. Не им се вярваше, че 2102 може да върви толкова. Много често се втурваха да ме гонят, а аз нямах лимит на бензина и си карах както искам. При скорости над 120км\ч вътре не можеше да се води разговор на нормално ниво и се е налагало да се надвикваме с колегата, а стрелката на бензиномера се движеше от дясно на ляво с невъобразима скорост.
      Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Всъщност тоя мотор не е никак трудно да се направи по-тих от парното. Само не знам защо в завода толкова рядко го правеха.
        В България е "Проблем",няма от къде да закупиш читави консумативи,за да е траен ефекта,задължително ще се разчука от към разпределителният вал рано или късно.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нда, имам в един калъф вал ЗИЕСТО или нещо такова.В калъфа и ще си седи... нещо не ми хареса колко е мек.От моята свалих заводския дето беше грамотно разкопан, а колата е на 28 000.Просто лош матрял.
          Сега и купих от новото производство-говори се че са несравнимо по корави, па да видим.Определено е по корав от оня в калъфа.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
            Нда, имам в един калъф вал ЗИЕСТО или нещо такова.В калъфа и ще си седи... нещо не ми хареса колко е мек.От моята свалих заводския дето беше грамотно разкопан, а колата е на 28 000.Просто лош матрял.
            Сега и купих от новото производство-говори се че са несравнимо по корави, па да видим.Определено е по корав от оня в калъфа.
            Май е от ЗИЕНО - завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване...
            що метчици бургии и пили съм отмъкнал от инструменталната...... още деянат.

Коментар

Не е само до вала,има сигурно 50 модела кобилички менте,сверичните болтове със които се регулират,също се скапват,пружинките омекват и накрая имаш бензинов мотор който на звук е като дърт дизел.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                За мойта ми казаха че е отказана прадка за канада, ма колко е вярно? Двигателя работеше по тихо от вентилатора на парното.
                2103 и 2106 имаха невероятна шумоизолация, но само те. 2105 и 07 бръмчат яко, 2108 освен това и трескат и скърцат сякаш се разпадат. Не случайно им викат "погремушки"...
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Като добавим и калпавите водали на клапаните, хептен се оформя картинката.И все пак, за да е справедливо, трябва да се отбележи че в другите източни автомобили се слагаха всякакви части от лада, които ставаха.Просто за времето си това беше положението.Ладите кусури имат, ама тогава беше най добрия достъпен автомобил.
                  Познавам майстори, ама наистина майстори-и със знания и със опит, а и инструменти са си имали, които и до ден днешен поддържат наистина стегнати лади-не само боя и хром, а под капака мотокултиватор с четири кафемелачки изнасят симфония.

Коментар

http://vbox7.com/play:bb2112e9f3
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      Не е само до вала,има сигурно 50 модела кобилички менте,сверичните болтове със които се регулират,също се скапват,пружинките омекват и накрая имаш бензинов мотор който на звук е като дърт дизел.
                      Още през соца имаше части-менте за Ладите. Казваха, че ги правели във Виетнам. Когато закриваха склада за части на сервиз Изток, един приятел ми беше запазил комплект руски разпределителен вал и кобилици. Още си стоят опаковани в кафявата намаслена хартия.
                      пп. Продават се на номиналната цена.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Още през соца имаше части-менте за Ладите. Казваха, че ги правели във Виетнам. Когато закриваха склада за части на сервиз Изток, един приятел ми беше запазил комплект руски разпределителен вал и кобилици. Още си стоят опаковани в кафявата намаслена хартия.
                        пп. Продават се на номиналната цена.
                        Стават ли за 1.7 мотора ?

Коментар

Стига бе, за 1.7 е друг вала, с малко по големи фази, фронтовете на гърбиците са пооправили, от което и износването е намаляло.Не и присаждай вал от обикновенна лада, ша я убииш...
                          А в НАР е 60 лв нов вал за 1.7... и вече ги правят от избелен чугун.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                            Стига бе, за 1.7 е друг вала, с малко по големи фази, фронтовете на гърбиците са пооправили, от което и износването е намаляло.Не и присаждай вал от обикновенна лада, ша я убииш...
                            А в НАР е 60 лв нов вал за 1.7... и вече ги правят от избелен чугун.
                            +1

Коментар

Знаех че има някакви разлики но не знаех какви .

Коментар

228 градуса се води стария, 243 градуса е на 21213.Разбира се най пълна и подробна информация дават графиките на газоразпределението, но като се опитах да ги намеря в нета, само глупости ми изскочиха от гугъла (както обикновенно всъщност), ядосах се и зарязах...
                                За мен обаче смяната на технологията на производство е по съществената промяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X