Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имат ли разлики LADA от кореком??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имат ли разлики LADA от кореком??

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    - Гоблин, сега от тебе научавам, че за автомобилите във Франция се плаща данък .
    Е виждаш ли, затова е хубаво нещо форума, все има какво да научи човек

По времето когато се правеше (и продаваше) Самара 1100 - все още имаше vignette. Годишна.

1100-цата беше по-малко фискални коне от 1300 и 1500. Което за купувачите и беше голяма работа, предвид че който си купуваше лада във Франция не пращеше от пари.

Годишната винетка за лични автомобили най-после падна през 2001 по времето на Жоспен. До тогава - самарата като продажби вече беше я камилата - я камиларя. А 1100-ците пък сигурно бяха вече всичките строшени.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Преди половин година купих една корекомска Лада 1500S на която всичко и е оргинално, а сигурно е на 30г. Минал съм с нея 50км. ама като отида отида на село и се кефя много.
      Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

1. Тук във Франция Нивите сигурно са повече от Паджеро, просто е заринато с Нива.
        2. На тукашните Лади часовниците по таблото са на латиница.
        3. Ако се върнем да речем 25 години назад от 100 възможни избора м/у Лада и Москвич 101 пъти ще избера Москвича, превъзхожда Ладата ОТВСЯКЪДЕ, освен в пъргавината и максималната скорост, ама какво от това?
        - Москвича е в пъти по-здрав.
        - Москвича има по-плавни и меки волан, педали и скоростти.
        - Москвича потегля много по-плавно и спокойно.
        - Москвича има много по-голям ъгъл на завиване, несравнимо по-маневрен от Ладата.
        - Москвича има много по-висока проходимост в сняг, кал и пясък, в сравнение с Ладата, личен опит, а и не само.
        - Ако да речем по Тошово време ти се падне Москвич 12-так, от онези с ветреупрното стъкло на който надписите по таблото са на латиница, а на бензиномера пише TANK - друга кола не ти трябва /пак личен опит/.
        - Москвича е несравнимо по-послушен от Ладата по отношение на управлението и поведението на пътя.
        - Гоблин, сега от тебе научавам, че за автомобилите във Франция се плаща данък .
        Мишо сериозно ли го казваш това?
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Да добявя и аз един плюс на москвича 12-так:много добър старт от място,на първа и втора дърпаше и БМВ-тата из София от там насетне мъртвец.Става въпрос за 95-96 година и водача тогава беше сестра ми .

Коментар

1. Тук във Франция Нивите сигурно са повече от Паджеро, просто е заринато с Нива.
            2. На тукашните Лади часовниците по таблото са на латиница.
            3. Ако се върнем да речем 25 години назад от 100 възможни избора м/у Лада и Москвич 101 пъти ще избера Москвича, превъзхожда Ладата ОТВСЯКЪДЕ, освен в пъргавината и максималната скорост, ама какво от това?
            - Москвича е в пъти по-здрав.
            - Москвича има по-плавни и меки волан, педали и скоростти.
            - Москвича потегля много по-плавно и спокойно.
            - Москвича има много по-голям ъгъл на завиване, несравнимо по-маневрен от Ладата.
            - Москвича има много по-висока проходимост в сняг, кал и пясък, в сравнение с Ладата, личен опит, а и не само.
            - Ако да речем по Тошово време ти се падне Москвич 12-так, от онези с ветреупрното стъкло на който надписите по таблото са на латиница, а на бензиномера пише TANK - друга кола не ти трябва /пак личен опит/.
            - Москвича е несравнимо по-послушен от Ладата по отношение на управлението и поведението на пътя.
            Колега ,Москвича го искарваш по проходим от Нивата ли ? Или от обикновенната лада ? Защото не ми се вярва да мине нивата
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
              Колега ,Москвича го искарваш по проходим от Нивата ли ? Или от обикновенната лада ? Защото не ми се вярва да мине нивата
              От Жигули определено е много по-добър в лозята и в преспите.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                Да добявя и аз един плюс на москвича 12-так:много добър старт от място,на първа и втора дърпаше и БМВ-тата из София от там насетне мъртвец.Става въпрос за 95-96 година и водача тогава беше сестра ми .
                Абе стига глупости.Такава хубаша тема беше...
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

... сега от тебе научавам, че за автомобилите във Франция се плаща данък .
                  А?

В смисъл - Моля?

това верно ли е ?

ако да - брех, брех, брех....
                  и много думички, дето не са за писане... ( за мамата става дума )

Мишо, правилно ли съм разбрал?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    От Жигули определено е много по-добър в лозята и в преспите.
                    За жигули-то може.Ама аз разбрах ,че е по проходим от Нивата , та се засмях :д
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Вуйчо ми си купи лада(жигула) от корекома и имаше доста разлики от другите и мотора беше 1500 куб...в жигула купе........имаше проблем с шпилките на главата и разпределителен вал хвърли съвсем скоро след покупката.......аз съм имал две жигули...няма град в българия където да не съм закъсвал ....багажника ми имаше инструменти догоре вкл. динамо,водна помпа,реле регулатори няколко,ремъци,гумено каре за кардана,гумена опора пак за кардана,шарнири горен и долен.........и т.н....късал съм шарнири на пътя,падал ми е предния мост заради скъсани шпилки на гредите,късал съм носачи долни......но и километрите бяха 700-800 хиляди.....ех спомени...
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
                        Не от Нивата, разбира се, в никой случай, говорим за 2101, 2103, 2105, 2107 .............. Нивата има отлична проходимост.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Е виждаш ли, затова е хубаво нещо форума, все има какво да научи човек

По времето когато се правеше (и продаваше) Самара 1100 - все още имаше vignette. Годишна.

1100-цата беше по-малко фискални коне от 1300 и 1500. Което за купувачите и беше голяма работа, предвид че който си купуваше лада във Франция не пращеше от пари.

Годишната винетка за лични автомобили най-после падна през 2001 по времето на Жоспен. До тогава - самарата като продажби вече беше я камилата - я камиларя. А 1100-ците пък сигурно бяха вече всичките строшени.
                          Винетката, за която говориш, отпадна мноооооого отдавна, на някои от старите коли все още може да се види на предното стъкло. На ден днешен във Франция НЯМА ДАНЪК МПС. Вярно е, че плащаме магистрали като луди, но данък в/у МПС-то няма, а и никой не те кара да караш по магистралата, тук националите са по-добри, отколкото в Германия. Относно Puissance fiscale - това е един вид данък, който се плаща при издаване на талона. Ето затова във Франция, ако например за талон на Пежо 205 плащаш около 100 евро при издаването, за талона на Порше 911 ще те одрусат близо 1000 евро. Нещо като такса за това, че караш по-така автомобил, но това е еднократно, само в момента на издаване на талона, но годишен данък няма. А за ладите във Франция да ти кажа, че тук и доста заможни хора си карат Нива, явно не ще да е само пуста цена, майка, явно Нивата си има качества. А и да ти кажа французите ама изобщо не са
                          ултра газари като наште, това, че тук някой фирмаджия кара Пежо далеч на означава, че неможе да си купи SLR да речем. Просто манталитета е друг, хората са практични и земни. На добър път!
                          Само DIESEL !!!

Коментар

Пич прощавай но явно не четеш какво пиша. Писах ПО ВРЕМЕТО КОГАТО СЕ ПРОДАВАШЕ САМАРА 1100. Понеже тогава винетката влизаше в уравнението. И го написах понеже по-горе се чудеше на коментара ми че Самара 1100 е била с по-ниски данъци.

А иначе за винетката можем да си чешем езиците до утре - и кога я е имало, и кога е паднала. После можем да се посмеем че фискалната мощност до 2001ва година се изчисляваше по идиотска формула от 60те-70те години, привилегироваща дизелите и автомобилите с дълга последна предавка, и че по тази причина в много случаи имаше сериозна разлика в дължината на пета предавка между моделите на един и същ автомобил предназначен за френския пазар и за другите пазари.

Че доста лични луксозни автомобили, много служебни автомобили и почти всички автомобили под наем бяха регистрирани в департамент Марн понеже там винетката беше най-евтина в страната.

Че по времето когато още я имаше, собствениците на Порше и всички останали не само си плащаха регистрацията по фискална мощност, но си плащаха същата сума и всяка година след това.

Че след смяната на формулата през 2001ва година мигновено фискалната мощност на големите дизели като с вълшебна пръчица се промени, понеже вече номерата не минаваха. После призори можем да стигнем и до момента че винетка за служебните автомобили все пак имаше до декември 2006та година, но още преди това някои департаменти бяха престанали да я изискват.

Но няма смисъл, понеже не е по темата. Детайл от темата беше че основната причина във Франция да съществува и да се продава недоразумението наречено "Самара 1100" беше по-ниския данък (по-евтина винетка) и произтичащите от това по-евтина годишна винетка, по-ниска застраховка, и прочее сиромашки съображения на всеки френски купувач на лада.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тук при мене всички Ниви са корекомски, идвайте и купувайте на корем, пълно е, брей!

А иначе който иска нека си изчислява на воля ,
                              ето тук http://www.carte-grise.org/tarif_car...nt.php?dept=41

и тук http://www.auto-museum.net/classemen...le-desc-1.html
                              Само DIESEL !!!

Коментар

Прочетете "Колела " на Артър Хейли.Мисля че визираше направата на "Форд Орион".Ако имаш приятел спедитор във завода той ще ти продаде кола направена в сряда от най -къдърния екип монтажници,със салон от предпоследната партида плюш и табло произведено преди 4 месеца примерно.А за "корекомските" ми се струва че са отделили отделна поточна линия за да не се излагат пред "запада".
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X