Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva - прегряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Lada Niva - прегряване

Тая картинка с трите перки е рецепта за проблеми.

Но първо разбери дали стрелката показва вярно - има инфрачервени термометри, премери.

Обичайни проблеми поради които стрелката показва повишена температура, без тя реално да е повишена, са връзките за маса между силовия агрегат и купето или болтът с няколко кабела за маса на него, зад таблото.

Коментар

Съмнявам се , че Ясен е един от конструкторите на Нива, точен и адекватен, съмнявам се за същото, защото при
      показание на уреда след средата, преди червената зона на около 2-3 мм, отварям капака и не ме лъха жега.Перките също не включват(проверени са, работят, просто не съм бил там като е обезвъздушавана)оборотите не се вдигат, а съм забелязал че руските автомобили като позагреят малко повече и почват на свободен вход да вдигат кеко оборотите.Ще я замеря първо, после ще гледам друго, а и при вкл.на фарове, стрелката се покачва леко, така че първо на Ясен съвета и после ще пиша!

Коментар

Имах 10 г. ЛАДА(не НИВА, но матората е същата) и ми направи впечатление как последните 2-3 години преди да я продам постепенно започна да проявява склонност към загряване.То не бяха смени на капачки, на термостати(оригинални), обезвъздушаване-не и не!В жегите по баир карах с парно на макс...Накрая остана само едно-позатлачен радиатор с котлен камък от несменяване на антифриз от предишния собственик-вижда се, като се свали капачката на радиатора и се вгледаш в питата. Два пъти го промивах с оцет, но ефекта беше минимален. Като продавах колата посъветвах новия собственик да купи нов радиатор, което той направи и проблемът изчезна!
        Последно редактирано от mbenz; 08-07-14, 16:32. Причина: допълнение
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ммдааа,,, и там ще пипна после, предишния душманин ми остави доста работа!

Коментар

Значи, премерих с лазерен термометър темп.на входа на радиатора, при загрял двиг.-88-91*.При изхода на радиатора-около 80*,при това положение на таблото показва по средата между 90* и червената зона, което респективно според мен е около 100-105*.Изчаках още 3-4 мин.при форсиран мотор,след което на празни обороти, показанията на лазерния терм.останаха около 92-95*.Включи перката , показанията по табло бяха 5мм преди червената зона!Според това което видях и замерих, датчика за показание на температурата не показва вярно, следва смяна и нови замервания!Плюс това при движение на колата,стрелката на темп "играе",не мисля че е от масата на таблото, защото другите уреди са ок.

Коментар

Стрелката за температура при Нива е силно инертна, което малко затруднява експериментите. Мърда се много бавно.

Иначе, основният заподозрян не е масата на таблото, а масата на купето.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:73.2 КБ
ID:5600524След смяната на датчика, ето къде седи стрелката, когато включва перките.Някой ако е забелязал неговата при включване на перката да каже, аз мисля че някъде след 100*,ако е в

Коментар

Какво се случи- сложих дифузьор на перката/ зацепената/ и мислех , че нещата ще са ок, да ама не, същата работа като на снимката по- горе.Замервам пак с лаз. терм. същата работа, 2-5 * надолу, но стрелката пак там!Усъмних се пак в стрелката на уреда, оттам за проба друго табло и какво да видя- закова на 90*.Ел перките вкл. на 1 мм след 90* по табло!Мамицата му и табло, смених всичко без водна помпа и накрая да се окаже това!Забелязах друго, на мойто табло разграфението на 90* е малко по- наляво от другото табло, според мен е заводско недоразумение и некалиброван добре уред.Та това е,май старото ми вече табло е сглобено в петък следобяд.Между другото го продавам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X