Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva - прегряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Lada Niva - прегряване

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Ново е всичко. Като нищо съм го затегнал нефелно. Утре ще закуся добре и започвам. Само че това едва ли е причината за прекомерното загряване или греша?

П.П. Сетих се и за друг вариант - да отвинтя леко датчика, на 1-2 милиметра, да изрежа тънка ивица от самовулканизиращата се лента, която се търкаля в жабката и да я навия. След това да натегна здраво.
    Колега кое за теб е прекомерно загряване???Остави показанията на уреда на таблото за миг,покарай колата в различни режими,включително и по стръмен наклон на 1-ва бавна и се опитай да усетиш мотора.За целта веднага след спиране на едно място вдигни капака и погледни каква е ситуацията-има ли врене,охлаждащата течност на път ли е да излезе от разширителното казанче в атмосферата или направо вече си излиза,т.е. колата "хвърля вода".Ако тези неща в твоя случай просто липсват и термостатът си е отворил напълно не виждам въобще за какво се притесняваш и какъв е проблема.Най-вероятно уреда на таблото те лъже и ще е необходимо да си попритегнеш масите.

Коментар

Ако има нещо, което харесвам на съветските "коли" е че уредите са много точни. Ако връзките са перфектни ще показват много точно.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сашо-само да ти кажа,че моята Нива също е с постоянно-зацепена перка и също се опитва да грее,като я понапъна сериозно в батаците.Освен това и радиаторът ми отпред е целия задънен с кал и треви,а на всичкото отгоре и леко сълзи.Пари,обаче за кой знае каква подръжка няма и освен да сменям маслата по разните агрегати май нищо друго не гледам.А ако знаеш само как съм я завирал тая кола и колко време оборотомера е стоял на 7000об/мин.,бедна ти е фантазията,ама не ми и пука за дръгливата кошница.А и тъй като гледам тя си пада инат май и все повече и повече се опитва да върви мама и стара.Абе душа извади мотора,спор няма.Чакай,че имам май някоя снимка в ситуация когато съм и вадил душицата до край.Абе обичам ВАЗ-овските мотори,хайде признавам си.....
        Прикачени файлове

Коментар

Янко, твоята е правена някъде Сряда. Както и да е. Перката от Лада 1500 е монтирана (доста нефелно, ще се доизкусурява), сутринта довърших свързването на кабелите (нищо не съм запоявал - всичко е на кабелни обувки и пристегнато с бишоп), но и там нещата искат още доизглаждане. Перката се включва доста рядко поне за краткото време в което карам с нея. Предстоят по-сериозни тестове по едни кални баири, но май няма да имам време тази седмица. След малко ще пусна снимки на доработката. Снимах и клипчета на които се вижда поведението на мотора при рязко отпускане на газта - гаснеше гадта. Поохлабих малко винта за качеството на сместа и гасненето престана, така че е твърде възможно да съм карал на бедна смес. Дори ми се стори, че при рязкото отпускане на газта при около 1500 оборота се чуваше чукане на аванса, но моя слух по моторите е доста зле, така че може да съм се объркал.

П.П. Зацепената перка е отзад в багажника, в случай, че тунинга ми се окаже ненадежден.
          Александър

Коментар

Нормално е "авансът" да чука в някакви граници при натоварване. Примерно караш на 4а и подаваш газ за да ускориш. Ако чука в по-широк диапазон, предварението е повечко или сместта е бедна. Ако изобщо не причуква (на бензин) предварението е малко. Винтът за качеството на сместта, който въртиш касае работата на празен ход.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

С риск да изместя още малко посоката на темата, пускам и клипче(та) показващи нагледно поведението на мотора при подаване на газ до достигане на 6000 об/мин и рязкото освобождаване на педала на газта. Същото се случва и при отпускане на газта от 4000 об/мин - например каране на 3-та, натискане на съединител и спирачка с цел спиране и последващо гаснене на двигателя. Доколкото разбирам, в подобна ситуация електромагнитния клапан би следвало да отваря на около 2200 об. мин, което явно при мен по някаква причина се случва със закъснение. Може просто при преминаване в режим на празен ход притока на гориво да е недостатъчен или сместа да е бедна и оттам да гасне, струва ми се, че след като отвинтих малкия винт с отверка на около 1,5 оборот нещата се подобриха.

При рязко отпускане на педала за газта оборотите на двигателя падат първо от 6000 до 3500, след това има второ "задържане" на 2000 об. мин, след което оборотите рязко падат и мотора угасва.

Александър

Коментар

Ако оборотомера не лъже с почти 500 оборота то двигателят изобщо няма обороти на празен ход.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Да, затова след това въртях винтовете и сякаш нещата се оправиха. Явно човека на газ анализатора в СБА прекалено много е натегнал винта за качеството на сместа.
                  Александър

Коментар

Нормално за Нива са 850-900 об./мин. на празен ход, както на бензин, така и на газ. При по-високи увеличава разхода, а при по-ниски се вложава мазането и гасне.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Да, затова след това въртях винтовете и сякаш нещата се оправиха. Явно човека на газ анализатора в СБА прекалено много е натегнал винта за качеството на сместа.
                      По спомен разрешените проценти за СО2 при Нивата са 3%. Ако ги е свалил до общоприетите в момента около 1,5% направо я е закопал.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Добре, че не съм я карал много така. 1.7% маи ги беше сложил. Аз преди това я бях направил на 2,4 % и си вървеше нормално. Май няма много смисъл от тези газ анализатори.
                        Александър

Коментар

Добре, че не съм я карал много така. 1.7% маи ги беше сложил. Аз преди това я бях направил на 2,4 % и си вървеше нормално. Май няма много смисъл от тези газ анализатори.
                          Особено за мотор морално остарял, преди да се родиш.

Коментар

Тук ще подритна темата- 1.7 моно, нормално държи по уред 5 мм след 90гр, при дълъг път нормално каране до 90-95-100 макс, стрелката отива след средата между 90 и
                            началото на червената зона, въпросът ми е вашите температури там ли седят или да почвам да търся причината някъде?

Коментар

Търси, нормално стрелката ми стои на 90 и 1-2 милиметра около 90-сте
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Нов термостат, нова капачка на радиатора, обезвъздушена, постоянно зацепена перка+ две електрички, ще търся проблем при радиатор, течове няма, мерси колега!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X