Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva - прегряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Lada Niva - прегряване

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Дали е въздух или газове, тепърва ще разбереш. Ако е въздух, има варианти - неплътност, зависима от температурата, например. Като загрява е горе-долу плътно, като изстива се поотваря и смуква въздух. Идеалното място за смучене на въздух е маркучът към разширителния съд. Място, където се събира, е парното.

... абе казвам ти аз да дойдеш, ...
    Ами добре ама утре свободен ли си или събота...
    Александър

Коментар

Айде да е събота, ама се обади - да не съм отишъл да наглеждам бъчвите.

Коментар

Имах същия проблем след пълно източване на системата, вкл. водната риза и смяна на антифриза. Оправи се трудно - при работещ мотор няколко пъти я проследих по маркучите и агрегатите, да търся границите между горещо и топло. В граничната зона маркучите трябва дя се мачкат многократно, докато от сваления вентил на радиатора излязат мехури. Трябва да се наблюдава термометъра на таблото и да се долива казанчето!
        Вероятно въздушните тапи са били няколко, местили са се, и са пропускали по малко антифриз.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Виж отново термостата. Горното и долното водно съединение на радиатора еднакво топли ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
            ...Горното и долното водно съединение на радиатора еднакво топли ли са?
            Това как изобщо ще се получи?

Коментар

Това как изобщо ще се получи?
              Еле пък в тоя студ - никак.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Термостата - двата маркуча от малкия кръг са горещи. Този отдолу на радиатора - студен до леко топъл. Радиатора - сравнително топъл. Дългия маркуч който вкарва към радиатора - сравнително топъл. Парното - зверски топло. Мехури все още излизат. Днес в големия студ не се забелязваше много голямо прегряване, но капачката си я изстрелва в момента в който я развъртя.
                Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  Термостата - двата маркуча от малкия кръг са горещи. Този отдолу на радиатора - студен до леко топъл. Радиатора - сравнително топъл. Дългия маркуч който вкарва към радиатора - сравнително топъл. Парното - зверски топло. Мехури все още излизат. Днес в големия студ не се забелязваше много голямо прегряване, но капачката си я изстрелва в момента в който я развъртя.
                  А като я изстреля, изкипява ли? В смисъл, излиза ли и течност?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да , излиза но е студена - така де, на стайна температура... Вчера обаче излезе само въздух и съвсем малко течност.
                    Александър

Коментар

Абе, тЪрчи утре при Ясен, да я огледа.

Коментар

Благодаря на Ясен, беше изключително полезен в установяването на проблема. Такъв всъщност се оказа че нямам... Има да се уча още много

п.с. малка досада е, че не съм намерил 10мм филтър, колкото и да търсих, а точно 10мм са маркучите там. 8мм влиза, но се стяга със скобите малко по-газаджийски, т.е. неестетично и може би ненадеждно.
                        Даа... И аз ударих на камък с 10мм филтрите - такива няма... Поне засега не намерих. Казаха ми, че за камиони филтрите са по големи но и в магазините за камиони имат само 8мм. Ще поразгледам в един магазин за части за ТИР като се прибера в Казанлък и ще видим дали ще намеря. Иначе ще стягам и аз със скобите.
                        Последно редактирано от Ясен; 19-12-09, 16:09.
                        Александър

Коментар

И аз научих нещо - като се хване кабелът на делкото със свинска опашка към тръбата на маслоизмерителната щека, центровката престава да се губи

Коментар

Изчетох цялата тема на две части. Интересно как в прости системи може да се пропусне нещо. И в крайна сметка вибраците на основния кабел на ВН ли бяха проблема? Ако да тогава не е колата за смяна на кабели?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                              Изчетох цялата тема на две части. Интересно как в прости системи може да се пропусне нещо. И в крайна сметка вибраците на основния кабел на ВН ли бяха проблема? Ако да тогава не е колата за смяна на кабели?
                              Нека да уточня - става дума за кабела от датчика на делкото и всъщност го написах като шега. Имали са лош контакт в куплунга на датчика и пропуски в запалването. Като са завързали кабела нанякъде, проблемът се е скрил.

Коментар

От: Lada Niva - прегряване

Пак ще съживя темата, защото отново имам проблем с температурата. Преди няколко дни са сменени всички водни съединения, като едното от тях е с монтиран датчик за последващ монтаж на ел. перка. Единият проблем е, че на муфата, където е монтиран датчика сълзи антифриз по няколко капки. Сложих тефлонова лента, но явно не е достатъчно, поради което още утре ще направя нещо по въпроса (калчища със силикон + гумено уплътнение). Това е едно на ръка - проблема е, че колата си загрява необезпокоявана до 100 градуса, например оставена да работи на свободен ход. Загряване се получава и при катерене на по-висока предавка, но това е разбираемо. Въпроса е дали това е нормално за кола с постоянно зацепена перка и дали проблема ще се оправи при монтирането на ел. вентилатора. Знам, че питам малко в аванс, но все пак ме притеснява този проблем и искам да чуя още няколко мнения по въпроса.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X