Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Клапата я поставих в положение изцяло да дърпа топъл въздух откъм двигателя, и като че ли по добре работи, доста по-малко време се налага да е на смукач. Иначе номера утре ще го препиша и ще го драсна тук.
    П.П: Малко офф - къде и кога са срещите?!

Коментар

Малко снимки от монтираната газова бутилка.Веднага след снадката на двуцевката, има около 10 см тръба, мека връзка 20 см, 10 см тръба и гърне, което направих от тръба от фрегата (напоителна с-ма), като и придадох елипсовидна форма и монтирах в него 3 заглушителя, а в последната тръба 1 заглушител, тя излиза на 40 см от задна дясна гума.Всички тръби, заглушители и гърнето са от неръждавейка, недостатъка им е, че са много тежки, но съм ги закачил на 3 тампона.
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
        Ясене, кажи за за гърнето къде ти го преправиха, ще е полезно на всички които мислят да слагат газова.

А също и за срещите на Лада клуба, че и на мен ми стана интересно.
        Гърнето - моето го редиха в сервиза на ем-комплект 33 в Дружба и го направиха супер. Внимание - фирмата има 3 или 4 сервиза за ауспуси в града и отзивите силно се различават. Теоретично, във всеки сервиз за гърнета могат да го направят.

срещи на лада-клуба - тук:
        http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=1&t=12783

Ако искате да се видите конкретно с мен, не е зле да знам предварително - да дойда с нивата и да дойда изобщо.

Коментар

За означението на карбуратора - 2105-1109010
          Означението на клапата за въздуха - 2105-10927010
          А с клапата настроена да дърпа въздух от към двигателя май се реши проблема, ама не смея да казвам още, докато не налея пак догоре.

Коментар

Първоначално публикуван от dobrinb Преглед на мнение
            За означението на карбуратора - 2105-1109010
            Такъв карбуратор няма. Това е кутия за въздушен филтър.

Карбураторът е евентуално 2105-1107010 и такъв се е слагал на някои ниви.

п.с. да не забравиш на пролет да върнеш клапата да смуче студен въздух - иначе пак ще ти ходи по нервите

Коментар

Ами да, естествено, че е номерът на кутията, ама че съм
              На карбуратора е на една пластинка, която е някъде в жабката, че се отчупи и сега е там.
              А иначе тъй като беше споменал нещо за автоматична клапа, дай някакъв тел, на който да се чуем и да се разберем нещо за нея.
              Може и на ЛС. или Q 348708501

Коментар

При мене като монтирах газовата уредба не остана място за клапата на филтъра опираше в испаритела сега съм приготвил да сложа филтърна кутия от жигула на нея има два отвора този за топлия въздух направо си е насочен към испускателните тръби а реглажа топъл студен ваздух става с капака .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от dobrinb Преглед на мнение
                  Ами да, естествено, че е номерът на кутията, ама че съм
                  На карбуратора е на една пластинка, която е някъде в жабката, че се отчупи и сега е там.
                  А иначе тъй като беше споменал нещо за автоматична клапа, дай някакъв тел, на който да се чуем и да се разберем нещо за нея.
                  Може и на ЛС. или Q 348708501
                  Ти си нов тука и ЛС не можеш да ползваш, тъй че звънни на 0878605583 и ще се разберем.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    При мене като монтирах газовата уредба не остана място за клапата на филтъра опираше в испаритела сега съм приготвил да сложа филтърна кутия от жигула на нея има два отвора този за топлия въздух направо си е насочен към испускателните тръби а реглажа топъл студен ваздух става с капака .
                    Като имаш газ, изобщо не се занимавай с кутията. Да смуче студено и толкова.

Коментар

Тя си смуче студен въздух без проблеми ама жигуловата тенджера ми се търкаля има няма 15 години в гаража сега поне ще свърши някаква работа.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ти си нов тука и ЛС не можеш да ползваш, тъй че звънни на 0878605583 и ще се разберем.
                        Благодаря за съдействието и за термоклапата - уикенда ще я монтирам и ще следя резултата върху разхода

Коментар

Pi4ove,dadavite malko po-podrobni otgovori po temata,4a6kata v smukatela e i?Razkajete i daite info kakvo i kak tribva da se promeni,to mi e iasno,k4ekato mi zapu6ite nosa ako ne izdi6am ot niakade 6te jiveia ama...

Коментар

Първоначално публикуван от emilio24 Преглед на мнение
                            Pi4ove,dadavite malko po-podrobni otgovori po temata,4a6kata v smukatela e i?Razkajete i daite info kakvo i kak tribva da se promeni,to mi e iasno,k4ekato mi zapu6ite nosa ako ne izdi6am ot niakade 6te jiveia ama...
                            Моментално си поправи правописа. След което попитай каквото точно не си разбрал и ще ти се каже.

Коментар

Описания по-горе проблем с разхода при мен се оправи с клапата от Ясен, за което съм благодарен. Сега обаче вече колата се използва от друг, защото аз минах на дизелова Тойота РАВ4 /новичка /. Та разходът беше около 12-13, което е супер.
                              В последствие на нивата се монтира газова уредба Ловато, колкото и аз да не исках, но това си е решение на този, който я зарежда , и сега разходът й е около 13-13,5/100 градско, динамиката се запази. Бутилката е около 32 литра мисля и се събра странично, така че място за багаж пак има.

Коментар

Здравей колега с НИВА. Един друг колега с НИВА имаше същия проблем, харчене 16-18/ 100, той прави центровките на всички в работата и е много добър, особено на лада. След няколко опита да я оправи и не стана, пообиколи по НАДИН и други морги иси намери карбуратор механичен от първите (така каза той, аз не разбирам) купимо комплект за смяна от 2.20 лв. разглоби го, почисти го, смени му всичко, монтаж и сега резултата е 12-13. Колата се кара почти само на градско. Дано съм бил полезен. Ако имаш някъкви въпроси питай. Успех
                                ЛАДА НИВА 1.7
                                Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X