Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Колеги пак проблем. Не ме оставя тази нива на спокойствие. Вдигна много разхода на газ - 25/100. Оказа се , че клапанчето ми изпуска. Смених го направо с друго и сега спадна на 20/100. Тези 20/100 са при 40 км асфалт, 30 км сфалт с кратери и каране на 2-3 скорост и 30 км черен стабилизиран път на 1-2-3 скорост. Пак ми се вижда много. преди ми гореше по 15/100. Човката на тенджерата на въздушния филтър ми е я няма ама не вярвам да е това. Плочката ми е отгоре на карбуратора. Тази седмица ще си сменя въздушния филтър. Ще взема Филтрон или Шампион. Приемам обаче и други съвети, защото колата не е при мен и я виждам само през почивните дни и ще ми е трудно всяка седмица по едно нещо да правя. Клегата отворил темата пише за някакво маркуче което запушил и се оправило. Какво е това маркуче?

Коментар

Още една подробност. Като подам газ, на 2500 оборота прекъсва и се чувства придърпване. На бензин не го прави. Освен това и доста трудно пали на газ. Предполагам, че това е поради бедна смес. Майстора ми го настрои така.
      Да опиша и аз как настройвам газта. Ако бъркам някъде - кажете.
      Изпарителя ми е с една врътка.
      Затварям левия винт на тройника, десния отворен до край и при загрят двигател въртя врътката на изпарителя докато оборотите се стабилизират. Става на към 1000. След това подпирам педала на газта с тухла да станат към 3500 оборотите и завивам десния винт докато започнат да намалят оборотите. Като почувствам, че намалят спирам и форсирам да видя не прекъсва ли нещо. Обикновенно почти не мога да завия тройника, защото веднага падат оборотите.
      След това развивам лявата врътка на тройника и е готово.
      Дали може разхода да е и от кофти тройник?

Коментар

Разхода ще го засечеш на топъл мотор при извънградско пътуване с 80-90км/ч по що годе равен шосеен път.Моята 1.7 при тези условия ми дава разход 11л. газ.Преди съм падал и на 10л.,но това беше отначало когато я купих и карах с 5ст.кутия.Сега с 4 степенната каквото и да правя под 11-11.5 не съм я свалял.Така,че преди да я пипаш си направи пробата-всякакви други кратки пътувания със спирания,потегляния,студени стартове и др. водят до разход от над 15л. газ даже и при напълно изправен автомобил и уредба.Затова не се заблуждавай....аз съм стигал до разход 27л. газ на 100км.

Коментар

Прав си колега. тази седмица ще ходя по надалечко и ще го пробвам. Ще сменя за всеки случай и въздушния филтър, че този е някакъв нонейм украински. Купих си на Шампион един и ще видя как ще е и ще пиша.

Коментар

Разхода на газ освен горепосочените причини се вдига и при изгорели или пробити гърнета и тръби.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

А сега де. Мен лятото ми се скъса предното гърне и го махнах и сложих тръба. Преди 2 седмици скапах и задното и ми сложиха временно едно малко. Гърми не се трае, ама не мога да намеря евтино за отзад. Като намеря ще видя как е пак. Надявам се предното, онова дългото да не влияе толкова на разхода, че него вече няма да купувам.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                Разхода на газ освен горепосочените причини се вдига и при изгорели или пробити гърнета и тръби.
                Как така гърнето влиае на разхода ?
                [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Честно да кажа - не знам. На предишна кола за монтаж на газ, при предварителен оглед, майстора прегледа изпускателната уредба за пропуски и го спомена. Нито задавах въпроси, нито му обърнах особено внимание.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    Честно да кажа - не знам. На предишна кола за монтаж на газ, при предварителен оглед, майстора прегледа изпускателната уредба за пропуски и го спомена. Нито задавах въпроси, нито му обърнах особено внимание.
                    питай го пак, ако работи още там.че мие много любопитно.

Коментар

Влияе, влияе - опитано на собствен гръб. Според недодяланите ми теоретични сметки може и +40% да даде, освен ако човек не се старае да регулира уредбата за ТОЧНО ТОЛКОВА пробито гърне. И пак не е много сигурно.

При мен преразходът беше около 20%, преди шумът да стане неприемлив. После всичко се оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                        питай го пак, ако работи още там.че мие много любопитно.
                        Колега бих отишъл, но това беше преди девет години и баш майстора, който прави оглед на колата и след монтажа на уредбата извърши настройките, гонеше седемдесетте. Предполагам във всеки сервиз ще получиш информация първа ръка. Ако не намериш, обади се и ще ходя да го потърся.

Коментар

щом е преди девет години майстора е станал на 80 едвали ще си спомни.но от пукнато гърне едвали ще се вдигне разхода и каква е логиката.друк е въпроса ако нямаш въобще а си само с тръби от край до край.

Коментар

Тръбите открай докрай са малка беда. Дупките, обаче, правят едни къдравини в коефициента на продухване спрямо оборотите, а оттам - грешки в качеството на сместа.

Коментар

Аз също установих преди години, че пробито първо гърне на ауспуха увеличава разхода. Не ми е ясно защо - според мене ако няма изобщо ауспух КПД се увеличава, и би трябвало разходът на гориво дори да падне.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                ако няма изобщо ауспух КПД се увеличава, и би трябвало разходът на гориво дори да падне.
                                Поправка:
                                ако няма изобщо ауспух И ако ГРМ, запалване, смесообразуване са съгласувани с този факт - КПД се увеличава. Но не много и не във всички режими.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X