Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

около колата мири6ои ли на газ
    отваря изпарителя и сменя уплатненията и клапанчетата,да не да се е отлепило някое ,най вероятно на вилката
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Здравейте отново,не е от изпрителя защото купих нов.тази седмица направиь следния експериментзапуших въздуха затворих 2-ра клапа до край отпуснах само 1-а колата глъхнише но ми даде разход 22 на 100 газ не изтърво и това проверихпали много добре и работи много добре сега май остана да я пробвам на бензин,между другото не бях ви споделил още нещо макар че това май няма значение на газ когато 2-а клапа беше малко отворена когато изгасиш колата от тръбичката под карбуратора капеше бензин а сега когато е на газ като запуша тая трабичка и оборотите на колата се променят
      Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм

Коментар

ОПРАВИХ ПРОБЛЕМА

Здравейте май проблема го оправих защото ми даде разход 15/100
        и проблема е бил в точно тази тръбичка под карбуратора запуших я и край дано занапред да няма проблем утре отивам малко на офроуд на една хижа

Коментар

Казах ли ти че смуче въздух от някъде а?
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да така е но никога небих предполагал 4е може да е от тази тръбичка,благодаря все пак на всички които изказаха мнение по въпроса

Коментар

Моята НИВА харчи 12/100 gas ,двигателят е на 1100км след основен ремонт,изпарителя е 50кв-БЕДИНИ,на бензин разхода извън градско е 9/100

Коментар

До: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Зравейте, темата е малко старичка, но да не пускам нова. Нивата, която карам, е 2002 година декември, 1.7 карбуратор Солекс. Правена му е центровка от специалист, един преподавател във Вилхелм Пик, сменик мембрана на ускорителна помпа, защото течеше бенз от там . Сложих гуми Нива 4х4, преди бях с едни пак руски, ама с едни блокчета, ужасна работа - много шум, тежки, никаква инерция.
                Последно като засякох разходът на бензин беше 17/100 градско. Принципно карам малко душмански, ама при последното засичане се стараех да превключвам предавките рано, между 2000 и 2500 оборота. След като прочетох тази тема, ми се струва, че нормално би трябвало да е около 12 - 13/100 бензин в града. Та някакви идеи, че този разход ми е малко височък.

Коментар

Първоначално публикуван от dobrinb Преглед на мнение
                  Зравейте, темата е малко старичка, но да не пускам нова. Нивата, която карам, е 2002 година декември, 1.7 карбуратор Солекс. Правена му е центровка от специалист, един преподавател във Вилхелм Пик, сменик мембрана на ускорителна помпа, защото течеше бенз от там . Сложих гуми Нива 4х4, преди бях с едни пак руски, ама с едни блокчета, ужасна работа - много шум, тежки, никаква инерция.
                  Последно като засякох разходът на бензин беше 17/100 градско. Принципно карам малко душмански, ама при последното засичане се стараех да превключвам предавките рано, между 2000 и 2500 оборота. След като прочетох тази тема, ми се струва, че нормално би трябвало да е около 12 - 13/100 бензин в града. Та някакви идеи, че този разход ми е малко височък.
                  Идея: пропан-бутан. 12-13 бензин в града правят последните инжекционни ниви, ако караш бавно и гумите са за мъгла.

обаче, 17 е много. Дали не е електронния вариант на солекса, с компютър? Ако е така, си за нова ламбда сонда.

Коментар

Не е електронен, даже има чувството, че горната част на карбуратора - кутията за въздушния филтър и от петица, защото на нея има някакви означения, започващи с 2105-.... Вчера минах ГТП и там на газанализатора минах без всякакви проблеми, онзи даже каза, че било много добре. И днес - 18.4/100
                    Днес открих една клапа на карбуратора - в едното положение дърпа въздух директно отгоре, а в другото от една тръба, която е насочена близо до двигателя. Аз принципно съм фен на дизелите, а и не само за тях знам, че по-студен въздух - по-добро смесообразуване и по-добро вървене. Ама тука знам ли как е. Все пак русите не винаги са като хората. В какво положение трябва да е тази клапа?
                    Относно пропан-бутана - на този етап тази Нива ще стои далеч от това - първо няма място за бутилка, а пък и хич не съм привърженик на газта. Ако може да се докара до 12-13/100 в града ще бъде екстра. По отношение гумите за мъгла - Нива 4х4 са всичко, но не супер оффроуд гуми, така че предполагам, че няма от тях да имам вдигане на разхода толкова много. Сега къде кого срещна с Нива питам за разхода и повечето хора карат на газ. Отговорите се въртят около 12-14/100 на газ и около 12 на бензин.
                    Благодаря на Ясен за отговора, чакам и други мнения, че тоз разход ми къса нервите (и на фирмата, чиято е Нивата джоба)

Коментар

Не е електронен, даже има чувството, че горната част на карбуратора - кутията за въздушния филтър и от петица, защото на нея има някакви означения, започващи с 2105-.... Вчера минах ГТП и там на газанализатора минах без всякакви проблеми, онзи даже каза, че било много добре. И днес - 18.4/100
                      Днес открих една клапа на карбуратора - в едното положение дърпа въздух директно отгоре, а в другото от една тръба, която е насочена близо до двигателя. Аз принципно съм фен на дизелите, а и не само за тях знам, че по-студен въздух - по-добро смесообразуване и по-добро вървене. Ама тука знам ли как е. Все пак русите не винаги са като хората. В какво положение трябва да е тази клапа?
                      Относно пропан-бутана - на този етап тази Нива ще стои далеч от това - първо няма място за бутилка, а пък и хич не съм привърженик на газта. Ако може да се докара до 12-13/100 в града ще бъде екстра. По отношение гумите за мъгла - Нива 4х4 са всичко, но не супер оффроуд гуми, така че предполагам, че няма от тях да имам вдигане на разхода толкова много. Сега къде кого срещна с Нива питам за разхода и повечето хора карат на газ. Отговорите се въртят около 12-14/100 на газ и около 12 на бензин.
                      Благодаря на Ясен за отговора, чакам и други мнения, че тоз разход ми къса нервите (и на фирмата, чиято е Нивата джоба)
                      Клапата за въздуха, ако е ръчна, трябва да е насочена да смуче топъл въздух откъм двигателя през зимата. Или в някакво средно положение, ама сега си е за крайното, защото е доста студено. Като нищо това ти е обяснението за високия разход.

Бензиновите двигатели работят много кахърно със студен въздух. Точно смесообразуването се влошава - бензинът не може да се изпари навреме, а хвърчи на капки и пълзи по метала. В добавка, в някои сезони карбураторът откровено замръзва. Ето затова служи тази клапа, не само на руските двигатели. Оптималната (за разхода) температура на този въздух е примерно 30 градуса. При дизелите е друго - те нито имат дросел, който да замръзне, нито предварително смесообразуване.

п.с. мога да ти подаря една такава клапа, автоматична. Аз на бензин карам само до метанстанцията, а на метан тази клапа съвсем откровено пречи.
                      п.с. 2 като си карал с ниски обороти и бавно, си влошил положението със смесообразуването на студено. Ето затова си получил още по-голям разход.
                      Последно редактирано от Ясен; 20-02-08, 09:38.

Коментар

Значи клапата ще я сложа на положение да дърпа изцяло топъл въздух, до сега беше мисля на средно положение. Тази автоматична клапа предполагам се захранва с ток - дали при мен ще има къде да се включи?
                        Относно газта и метана - все пак да го имам като вариант - колко струва една газова уредба и една метанова уредба за Нивата - бутилки колко литра е най-добре да се слагат, марка?
                        Май станаха много въпросите

Коментар

Значи клапата ще я сложа на положение да дърпа изцяло топъл въздух, до сега беше мисля на средно положение. Тази автоматична клапа предполагам се захранва с ток - дали при мен ще има къде да се включи?
                          Относно газта и метана - все пак да го имам като вариант - колко струва една газова уредба и една метанова уредба за Нивата - бутилки колко литра е най-добре да се слагат, марка?
                          Май станаха много въпросите
                          Автоматичната клапа се слага на мястото на ръчната и не се включва никъде към ток. Вместо ръчка има термочувствителен елемент.

Газ и метан за карбураторна Нива - съответно около 400 и около 1000 лева, с вариации, в зависимост от сервиза, материалите и късмета. Ако ти я направят добре, ще работи доста по-добре, отколкото на бензин.

Бутилки - в багажника, естествено. Подходящи са около 40л пропан-бутан или общо около 90л метан (2 или 3 бутилки). Ако си склонен на известно преустройство на ауспуха, газовата бутилка (или една от метановите) може да отиде под багажника, на мястото на задното гърне. Това място сякаш е проектирано за газова бутилка. Мога да ти кажа, къде ми преправиха ауспуха особено вещо и качествено.

Марка - не мога да ти препоръчам. Бутилките работят еднакво. Метановите, тежат малко различно. Но и те работят еднакво. Изпарител за газ и редуктор за метан - пак всякакви вършат работа, като са нови. Важното е да се монтират и настроят правилно. Като минат 30-40000км, някои продължават да работят, а други - не, но това не е до марка, а до късмет.

Мога да ти покажа нива на метан, да видиш как изглежда.

Коментар

С уводолствие бих видял Нивата на метан как е. Някакъв читав сервиз за монтаж на газови?
                            Иначе сега гледах едно ръководство за Нива, и серийният номер, който дават на карбуратора, е съвсъм различен от този, който е монтиран на Нивата, която карам. Дали е възможно, поради конструктивната им разлика, и евентуално ако не е пригоден да работи с 1.7 двигателя, да дава по-висок разход? Пак смесообразуване и т.н., пак си е центрован, ама знам ли?

Коментар

С уводолствие бих видял Нивата на метан как е. Някакъв читав сервиз за монтаж на газови?
                              Иначе сега гледах едно ръководство за Нива, и серийният номер, който дават на карбуратора, е съвсъм различен от този, който е монтиран на Нивата, която карам. Дали е възможно, поради конструктивната им разлика, и евентуално ако не е пригоден да работи с 1.7 двигателя, да дава по-висок разход? Пак смесообразуване и т.н., пак си е центрован, ама знам ли?
                              Читав сервиз за газови - тук ме хвана. Сервиза, в който правиха двете ми лади, са мърлячи. После си ги доправях сам. Знам един момък, който прави такива неща в свободното си време, но и за него не гласувам с двете ръце. С едната - да.

Карбураторът - я напиши номера тук и ще ти кажа от какво е и защо. Но пак не може да лапа толкова заради него.

За да видиш - намини на седмичната среща на лада-клуба, примерно.

Коментар

Ясене, кажи за за гърнето къде ти го преправиха, ще е полезно на всички които мислят да слагат газова.

А също и за срещите на Лада клуба, че и на мен ми стана интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X