Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Има газстанции където в 32л бутилка побират 42 л газ. Лично го изпитах и когато казах, че ще платя САМО 32 л - наведоха глави и си замълчаха. Казах им горницата над 32 да си я приберат или викам който трябва.....
    Да не си попаднал на такава .....?
    Нивата се оправи как ли като смених газстанцията на която зареждам.Колеги не вярвах че такава разлика в горенето ще има малко остана да дръгвам пак по майстори.С последното зареждане на друга газ станция с 14,80л газ изминах 108км та разхода е 13,703л газ.Извода-внимавайте каде зареждате.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Колеги, ще ви припомня една приказка, която казва да се зарежда газ там, където се редят на опашки таксиджиите. Вярно, че това важи за по-големите градове, но може да се има пред вид. Освен това таксиджиите сменят въздушни филтри най-много на 5000 км.
      Избягвам да споделям такива данни заради възможността аз да съм каръка и случайно да се е случило ( а не да е ежедневие) , но щом питаш :
      В Пазарджик - идвам от Кюстендил, минавам моста и завивам на дясно (към Пловдив - срещу Билата). Първата в дясно , в синьо боядисана . Зареждам няколко пъти там и .... разхода висок . Обикновено зареждам вечер .. И реших да видя какво става . И ... о чудо докато зарежда "човека" си има бутилка за газ отстрани и ..... когато му се стори подходящ момента прехвърля пистолета на бутилката за кратко и си пълни бутилката .
      Колко пъти гледате какво става отзад при зареждане на газ ......? Почти никога ....но се научих и вече зареждам САМО където има камери. Поне малко има гаранция, че няма такива глупости да ти се случат .
      "Човека" ми се примоли... пенсионер бил ..... за първи път му е било , нямало нужда да плащам нищо и т.н. .И аз с моето "меко" сърце - до днес не съм споделял тази случка.
      Явно има и "други" пинизи за количеството , но да сподели някой друг.
      Аз имам и други подобни, но този ми е най-най .....
      Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
      Нивата се оправи как ли като смених газстанцията на която зареждам.Колеги не вярвах че такава разлика в горенето ще има малко остана да дръгвам пак по майстори.С последното зареждане на друга газ станция с 14,80л газ изминах 108км та разхода е 13,703л газ.Извода-внимавайте каде зареждате.
      Сподели къде си зареждал "повече" за да видя има ли камери там ?
      Големи куриози има в тези газстанции .....

Коментар

Колеги, имам проглем с мойта Нива модел 2131 2007година 1.7i. С обикновена газова уредба е.Постояно ми свети чека,тичам по газаджи,само ми слагат разни синулатори и глупости а разхода е 18-20.Моля ако някой има такава нива да сподели с какви симулатори е и наи важното клко му е расхода. Благодаря предварително.
        0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
          Колеги, имам проглем с мойта Нива модел 2131 2007година 1.7i. С обикновена газова уредба е.Постояно ми свети чека,тичам по газаджи,само ми слагат разни синулатори и глупости а разхода е 18-20.Моля ако някой има такава нива да сподели с какви симулатори е и наи важното клко му е расхода. Благодаря предварително.
          Колега, първо много общо е поставен въпросът. Не е ясно в какъв режим е измерен разхода. Не е ясно добре ли работи ДВГ, в кои режими и как? Второ, караш с големи гуми- от там идва грешка в показанието на брояча, освен това гумите са и по-широки, което обикновено завишава разхода/ последният зависи и от шарката на протектора/. Добре е тези детайли да са ясни за да се разсъждава правилно.

Коментар

Със съвсем стандартни гуми в студените дни (-5..-15), в София късата Нива харчи 15-17 газ. Нормално е и дългата да посмуква.
            За чека - ще свети, докато не се оправят проблемите.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              Пак няма да е реален разхода.Щом казваш,че сега си заредил тя до утре колата ще е напълно изстинала.Сутрината ще я стартираш,в първите 4,5 мин. ще гори като ненормална и това отново ще се отрази на крайния разход,който засичаш.И пак показанията ще са 15+.За сетен път пиша-разход се засича при загрял до раб.температура мотор,извън града при скорост 85-90км/ч.Всякакви други студени стартирания,буксуване,теглене,светофари и др. увеличават разхода значително и човек се шашка,като вземе да смята.
              Ще си позволя да не се съглася с това изказване. Да, по учебник така се засича извънградски разход, но при ежедневно пътуване с даден автомобил никой не връща на собственика литрите гориво, необходими за достигане на нормалната работна температура. С други думи ако всеки ден минаваш по даден маршрут, не може удобно да кажеш ето сега двигателят е в точния режим и мога да засека разхода. От такива псевдозасичания се тръгва на лов за призраците на много високия разход, който при еди кой си колега е много по-нисък.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Ще си позволя да не се съглася с това изказване. Да, по учебник така се засича извънградски разход, но при ежедневно пътуване с даден автомобил никой не връща на собственика литрите гориво, необходими за достигане на нормалната работна температура. С други думи ако всеки ден минаваш по даден маршрут, не може удобно да кажеш ето сега двигателят е в точния режим и мога да засека разхода. От такива псевдозасичания се тръгва на лов за призраците на много високия разход, който при еди кой си колега е много по-нисък.
                Колега много добре се сещаш защо съм написал по горното и то е за да кажа точно как засичам моята за да няма после очудени колеги и криви сметки.Това се нарича КОНТРОЛЕН разход и неговата главна цел е да се определи като цяло изправността на горивната и запалителната уредба при идеални климатични,релефни обстоятелства и оптимален скоростен режим на автомобила на директна предавка.Съвсем,съвсем друго нещо е РЕАЛНИЯ-/ежедневен/ разход за 100км. изминат път.Там вече факторите са много и оттук идват понякога и големите разочерования.Сега разбрахме ли се или трябва да поясня още нещата???

Коментар

Вярваш или не, но преди 2-3 часа исках да допълня предишния си пост имено с понятието "контролен разход". Имам стари справочници, които на първо място дават контролния разход а след това практическите 90-120-градско. Моля да бъда извинен ако предишното ми писане е прието за заяждане. В бъдеще ще се постарая да избягвам доуточняването
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
                    Колеги, имам проглем с мойта Нива модел 2131 2007година 1.7i. ...Постояно ми свети чека...
                    Изгаси колата, откачи (-) от акумулатора и след 5 мин. го закачи. Дай контакт и сред 10-15 сек. запали. Ако "чек-а" не угасне си за диагностика.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колегата Янко е прав. Напоследък ми се стори че доста ми се е вдигнал разхода на газ. Мотора ми е 1.6 Засякох колко км. ще измина с 10л. газ по ежедневния си маршрут и се уплаших. Газта ми свърши точно на 57-тия километър. Искам да отбележа че колата се кара на много кратки разстояния (3-4км.) и практически не може да влезе в благоприятен температурен режим. Отделно че паля на газ и трябва доста да чакам сутрин докато постопли. Миналия ден се наложи да ходя извън града и след повторно засичане вече при извънградско каране общо взето по равен път, почти само на 5-та предавка- резултата беше около 11/100. Така че в тези студове няма как да не се вдигне осезаемо разхода на колата.

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
                        Колегата Янко е прав. Напоследък ми се стори че доста ми се е вдигнал разхода на газ. Мотора ми е 1.6 Засякох колко км. ще измина с 10л. газ по ежедневния си маршрут и се уплаших. Газта ми свърши точно на 57-тия километър. Искам да отбележа че колата се кара на много кратки разстояния (3-4км.) и практически не може да влезе в благоприятен температурен режим. Отделно че паля на газ и трябва доста да чакам сутрин докато постопли. Миналия ден се наложи да ходя извън града и след повторно засичане вече при извънградско каране общо взето по равен път, почти само на 5-та предавка- резултата беше около 11/100. Така че в тези студове няма как да не се вдигне осезаемо разхода на колата.
                        Точно така си е колега.

Коментар

• Че сьм с големи гуми е вярно 205/75R 16С. За това си купих онзи ден витарови джанти с гуми 205/70 15 АТ.Но понеже вече две години ме тормози 4ека попитах дали има мякои с такава нива с обикновена АГУ който да няма проглеми .Ако има да сподели с какви симулатори е моля , независимо дали е дьлга или кьса.А що се отнася до откачането на акомулатора , наистина чека след това угасва но времено и това не решава проглема само добавя още една грешка в памета (прекасване на захранването) пробвано е . Нивата е с бош 7.97 комп. Като кача тези дни новите гуми ще се разходя по магистралата с 90 км до Ихтиман и обратно.И ще споделя за расхода.

Ясене препорьчай ми някой който е на ясно и миже да се справи с проглема, че ми умрьзна от експериментатори.
                          Последно редактирано от CarTest™; 28-01-11, 13:07.
                          0898774443-Пламен.

Коментар

И с гуми 205/70 15 АТ ще ти бъде по-висок разхода от щатните и това е естествено.
                            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                              И с гуми 205/70 15 АТ ще ти бъде по-висок разхода от щатните и това е естествено.
                              Кое му е естественото като на 205/70/15 обиколката на гумата е с 8 сантиметра по малка от щатния размер.Да по широки са но това не е кой знае каква болка, при положение че сьм с хидравлика.При гумите диаметьра и масата на гумата оказват особено влиание, а не толкова ширината, говорим за по асвалт.Поздрви.
                              0898774443-Пламен.

Коментар

Защото е по-широка с 3 см. и по-ниска с 2 см. А хидравликата няма нищо общо с разхода.
                                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X