Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...Инжекционната, теоретично трябва да е около 8 - не съм пробвал, само съм чел. Освен това съм постигал разход 5.5кг/100км метан и около 11/100 пропан-бутан, но с 4-степенна скоростна кутия. Това всичко е на дълъг път с твърдо спазване под 90км/ч.
    В градско (София) такова нещо като под 14л (бензин или газ) или 7кг метан лично аз не съм виждал...
    Сегашната Нива 21214 е пълен инж./2007/33000 км. На асфалт с 80-90 гори 10 л А95, а на градско 2х10 км - около 12 л, но използвам всяка възможност за движение по инерция. Върви много по-добре от 21213.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      Това е за лятото и зимата каде се слага.
      Да не е тавата??Дето се обръща?Да смука двигателя топъл въздух от колекторите или да смука студен??
      Ето такова ли ??
      Даа, бая голям си е .. С 5 степенна си е доста даже..Нашата преди центровката 15/100, след 12/100 3литра в кръста.. [/QUOTE]

Да това е но на моята е по друг начин едно пласмасово е и се мести напред и на зад нямам снимки в момента да ти покажа как е захваща се към тази тава на филтъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Ами голям си е-около 18л./100км. идва.
        Янко скоро ще идвам към Ямбол ще ти звънна да я погледнеш ако имаш време.

Коментар

[QUOTE=Да не е тавата??Дето се обръща?Да смука двигателя топъл въздух от колекторите или да смука студен??
          Ето такова ли ??
          Даа, бая голям си е .. С 5 степенна си е доста даже..Нашата преди центровката 15/100, след 12/100 3литра в кръста.. [/QUOTE]

Колега, на втората снимка така както е насочен отвора на тавата през лятото предполагам. При така обърнато положение газил ли си през дълбока вода, защото ми се струва, че още по-лесно ще засмуква вода през възд. филтър? Аз в движение от шофьорската позиция виждам през фугата м/у предния капак и маската, прави си сметка в една дълбока локва или река при образуване на вълна колко вода ще нахлуе от там и първото място където ще влезе е във филтъра при такова положение на тавата...

Коментар

Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
            Да не е тавата??Дето се обръща?Да смука двигателя топъл въздух от колекторите или да смука студен??
            Ето такова ли ??
            Даа, бая голям си е .. С 5 степенна си е доста даже..Нашата преди центровката 15/100, след 12/100 3литра в кръста..
            Да това е но на моята е по друг начин едно пласмасово е и се мести напред и на зад нямам снимки в момента да ти покажа как е захваща се към тази тава на филтъра.[/QUOTE]Всичките тия "боклуци"-/въздушни термостати/ за които говорите на газ се махат.При по-старите Ниви капака на филтърната тенджера се оставя на положение "Лято".

Коментар

Янко скоро ще идвам към Ямбол ще ти звънна да я погледнеш ако имаш време.
              Добре.

Коментар

Това пластмасовото, ако си на газ, трябва да го няма, иначе може и 40/100 да ти гори, според промените в температурата. Газаджиите би трябвало да са го махнали ПРЕДИ да направят настройката.
                Тавата, която се обръща, на газ не трябва да се обръща, а да си седи в лятно положение.

Проблемът, който тези неща създават, е че непрекъснато променят настройката за газ, поради промяната на въздушното съпротивление.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                  Да това е но на моята е по друг начин едно пласмасово е и се мести напред и на зад нямам снимки в момента да ти покажа как е захваща се към тази тава на филтъра.
                  Всичките тия "боклуци"-/въздушни термостати/ за които говорите на газ се махат.При по-старите Ниви капака на филтърната тенджера се оставя на положение "студено".
                  Дефакто да смука топъл въздух ли сикаш да кажеш ??
                  Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                  Колега, на втората снимка така както е насочен отвора на тавата през лятото предполагам. При така обърнато положение газил ли си през дълбока вода, защото ми се струва, че още по-лесно ще засмуква вода през възд. филтър? Аз в движение от шофьорската позиция виждам през фугата м/у предния капак и маската, прави си сметка в една дълбока локва или река при образуване на вълна колко вода ще нахлуе от там и първото място където ще влезе е във филтъра при такова положение на тавата...
                  До сега не съм имал проблем, все пак е на топъл въздух, пък и не се "връ" в най-дълбоките вирове и реки
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това пластмасовото, ако си на газ, трябва да го няма, иначе може и 40/100 да ти гори, според промените в температурата. Газаджиите би трябвало да са го махнали ПРЕДИ да направят настройката.
                    Тавата, която се обръща, на газ не трябва да се обръща, а да си седи в лятно положение.

Проблемът, който тези неща създават, е че непрекъснато променят настройката за газ, поради промяната на въздушното съпротивление.
                    Да няма го майстора който е слагал газовото го е махнал значи не е от него високия разход.Защото помня че на времето когато карах москвича мисля че през зимата го слагах да смучи топъл въздух от колекторите но може и да бъркам доста време мина.Хъм трябва да разбера защо е толкова висок разхода това като причина тогава отпада.

Коментар

Добре. Колко гори по равен асфалтов път извън градове и села?

Коментар

Добре. Колко гори по равен асфалтов път извън градове и села?
                        Утре ще ти отговоря тогава ще пътувам и пак ще я засека докато свърши газта карам. Сега заредих за 20лв.14.80л.газ

Коментар

Утре ще ти отговоря тогава ще пътувам и пак ще я засека докато свърши газта карам. Сега заредих за 20лв.14.80л.газ
                          Пак няма да е реален разхода.Щом казваш,че сега си заредил тя до утре колата ще е напълно изстинала.Сутрината ще я стартираш,в първите 4,5 мин. ще гори като ненормална и това отново ще се отрази на крайния разход,който засичаш.И пак показанията ще са 15+.За сетен път пиша-разход се засича при загрял до раб.температура мотор,извън града при скорост 85-90км/ч.Всякакви други студени стартирания,буксуване,теглене,светофари и др. увеличават разхода значително и човек се шашка,като вземе да смята.

Коментар

Има газстанции където в 32л бутилка побират 42 л газ. Лично го изпитах и когато казах, че ще платя САМО 32 л - наведоха глави и си замълчаха. Казах им горницата над 32 да си я приберат или викам който трябва.....
                            Да не си попаднал на такава .....?

Коментар

Колега как е заглавието на тази Газ-станция,че може би и тук има такава.Или ако пътуваме на татък да не попаднем на нея.На такива търговци трябва да им се публикуват имената за да ги избягваме (devil).
                              Аз съм попадал на такава ,но вече е закрита .

Коментар

Колеги, ще ви припомня една приказка, която казва да се зарежда газ там, където се редят на опашки таксиджиите. Вярно, че това важи за по-големите градове, но може да се има пред вид. Освен това таксиджиите сменят въздушни филтри най-много на 5000 км.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X