Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Тръбите открай докрай са малка беда. Дупките, обаче, правят едни къдравини в коефициента на продухване спрямо оборотите, а оттам - грешки в качеството на сместа.
    мисля че неси прав.кое определя качеството на сместа

Коментар

не е от филтъра. Смених го с на шампион и резултата пак е такъв. 20 литра. Ще сложа сега и гърне ама май и това няма да помогне. Лошото е, че най-близкия газаджия е на 50 км а през седмицата не мога да отида.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
        не е от филтъра. Смених го с на шампион и резултата пак е такъв. 20 литра. Ще сложа сега и гърне ама май и това няма да помогне. Лошото е, че най-близкия газаджия е на 50 км а през седмицата не мога да отида.
        А колега, провери ли, от някоя гайка, дали не изпуска газ ??Много често, преди клапана, на газ-та се отхлабва гайката и от там достойно си изпуска газ-чица?Също и след клапана и там кадето медната тръба влиза в изпарителя?
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Проверих, не е от там

Коментар

Да е.ба селския майстор, че и мен. Тази седмица реших да пробвам и на бензин. Течеше ми малко бензиновата помпа, ама въпреки това изгори 20 л. бензин за 60 км. И се усетих, че прекъсването не е от газта, а от свещи и кабели. Тъпака майстор 2 пъти му казвах да провери свещи и кабели и 2 пъти ми казва , че са ок и проблема е другаде. Освен това се оказа, че нещо вътре в карбуратора се е скапало. Еййййй омръзна ми от майстори. Каквото съм си направил само не се чупи. Като ми го направи майстор - след 3-4 месеца пак е за ремонт. Лошото е, че през седмицата съм на работа и не мога да ремонтирам а през почивните дни на лов и няма време.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
              Да е.ба селския майстор, че и мен. Тази седмица реших да пробвам и на бензин. Течеше ми малко бензиновата помпа, ама въпреки това изгори 20 л. бензин за 60 км. И се усетих, че прекъсването не е от газта, а от свещи и кабели. Тъпака майстор 2 пъти му казвах да провери свещи и кабели и 2 пъти ми казва , че са ок и проблема е другаде. Освен това се оказа, че нещо вътре в карбуратора се е скапало. Еййййй омръзна ми от майстори. Каквото съм си направил само не се чупи. Като ми го направи майстор - след 3-4 месеца пак е за ремонт. Лошото е, че през седмицата съм на работа и не мога да ремонтирам а през почивните дни на лов и няма време.
              Така е колега..Нашата освен на жичкаджия, на друг майстор не се дава.. Всичко сме си го сменили ние, по точно аз.. Ама аз време бол, да сменявам и да си играя по нея..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

ООО колега ти за какви 20л. говориш.Моята гори 10л на 100км и моята жена иска да сменям колата,че много горяла !?!Малеее като й показах твоя проблем се поуспокои.

Коментар

Първоначално публикуван от lada_niva123 Преглед на мнение
                  ООО колега ти за какви 20л. говориш.Моята гори 10л на 100км и моята жена иска да сменям колата,че много горяла !?!Малеее като й показах твоя проблем се поуспокои.
                  Е ти говориш за разход по асфалта и най-вече извън града....нали така-да поясним???

Коментар

Разход от 10/100 газ за Нива ми се вижда почти невъзможен. Вярно е, че зависи от гуми, състояние на запалителната система, дали е карбураторна или инжекционна и много други фактори, но 10 е прекалено хубаво да е истина . Моята си гони около 15, дори и на асфалт извън града, но все пак не мога да искам от машината да гори 6-7/100 газ...

Коментар

• От: Пак Проблем С НИВАТА - разход на газ

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                      Разход от 10/100 газ за Нива ми се вижда почти невъзможен. Вярно е, че зависи от гуми, състояние на запалителната система, дали е карбураторна или инжекционна и много други фактори, но 10 е прекалено хубаво да е истина . Моята си гони около 15, дори и на асфалт извън града, но все пак не мога да искам от машината да гори 6-7/100 газ...
                      Възможно е,но всичко трябва да е точно и шофьора да е внимателен с десния крак.И все пак това не винаги се постига.При положение,че аз падам на 11-11.5л. с 4ст.кутия съм склонен да повярвам,че с 5ст. нещата могат да се получат.

Коментар

Моята гореше 15 литра газ на смесено каране - между села и в горите. Естесвено без да буксувам много или разни тежки неща. при проблема със запалването скочи на 20 л. газ, а на бензин на 30 л!!!!!!! И така се усетих. За бензина и помпата течеше де.

Коментар

Моята когато я купих също ми гореше 16л/100км. газ.Но ми направиха центровка на газовото и от тогава съм много доволен (макар,че жената все реве ...,че гори много)

Коментар

Първоначално публикуван от lada_niva123 Преглед на мнение
                            Моята когато я купих също ми гореше 16л/100км. газ.Но ми направиха центровка на газовото и от тогава съм много доволен (макар,че жената все реве ...,че гори много)
                            Колега я кажи в Бургас ли ти правиха тази центровка на газовото и адрес ако може.

Коментар

Колега, в бургас не бях много доволен. Правиха ми я "на око" в учебните работилници на автото. Понеже я държа в едно село, където ходя на лов си я регулирам в Айтос на колелото и от там съм най-доволен.

Коментар

Не си бил при точния майстор.Моето го регулираха в " Комлука " до училището.Пресечката с/у "Шел"-а(после първата в ляво).В един гараж със залени врати.Утре ако мога ще пусна снимка .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X