Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Всъщност точно това се случва с пиленето. Тяга в ниските. За да я разшириш до високите, трябват и други промени в двигателя.
    Упс,криво се изразих.Имах предвид бавно и "еластично" развъртане на мотора/да не се окопае или килне в някой трап/.
    Когато сме пилили жигулски глави,на една "бегачка" я бяхме втасали дотам,че тихите обороти бяха ала "Вартбург".Или газ до тенекията/после на метла я вкарваш в пътя/,или се чудеше как да пърпори на място.Дори с разпределителен вал с по-удачни ъгли не успяхме да я излъжем.Сменихме главата,другото го оставихме/колектори,ремонтни бутала,жигльори-верно беше отдавна и ми се губят подробности/.

Коментар

Той, Фиатника е достатъчен за Нивата. И е по-лек от споменатия Опел. Ще бъде напълно съвместим с трансмисията и захвата за магарето. И по-ще щади някои предавателни неща, които мразят силни натоварвания и високи скорости на асфалт. Най-вече, ще бъде просто, здраво и сигурно работещо, дори на газ- доволно тягово. Няма да потръгне зверски, като обикновен автомобил, това е добре. Иначе, ще бъде зле там, където й е силата. Части за двуваловите се намират, дори цели купета с мотори е най-лесно.
      Последно редактирано от Тодор Живков; 25-05-09, 15:38.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Упс,криво се изразих.Имах предвид бавно и "еластично" развъртане на мотора/да не се окопае или килне в някой трап/.
        Когато сме пилили жигулски глави,на една "бегачка" я бяхме втасали дотам,че тихите обороти бяха ала "Вартбург".Или газ до тенекията/после на метла я вкарваш в пътя/,или се чудеше как да пърпори на място.Дори с разпределителен вал с по-удачни ъгли не успяхме да я излъжем.Сменихме главата,другото го оставихме/колектори,ремонтни бутала,жигльори-верно беше отдавна и ми се губят подробности/.
        Много широк РВ сте сложили, затова така, и това е нормално за всички, освен VVT системите. Със щатния РВ, колкото повече пилиш, толкова повече заприличва на дизел. И на теория е така, и е пробвано (примерно на нещастната ми Самара, за която вече не се произвеждат бензини).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Много широк РВ сте сложили, затова така, и това е нормално за всички, освен VVT системите. Със щатния РВ, колкото повече пилиш, толкова повече заприличва на дизел. И на теория е така, и е пробвано (примерно на нещастната ми Самара, за която вече не се произвеждат бензини).
          Може,верно не беше вчера,а и буквари твърде не четяхме.Директно практика,гидории,фрези и бири.На 16/18 знаеш,морето е локва.А,щатното ми образование грам не предполагаше и толкова практики,теория забрави.СМУ "Проф.В.Стоянов"

Коментар

Аз не че нещо,ама нали на Нивата РК-та е отделен "елемент".Тогава защо се мисли за фланнец на мотора.Хл'Опеловият мотор не е ли по-удачно да е от Омега,барабар със скоростите...Пък и е надлъжен.Не че няма 4 цилиндрови БМВ-та де...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Аз не че нещо,ама нали на Нивата РК-та е отделен "елемент".Тогава защо се мисли за фланнец на мотора.Хл'Опеловият мотор не е ли по-удачно да е от Омега,барабар със скоростите...Пък и е надлъжен.Не че няма 4 цилиндрови БМВ-та де...
              Късо.

Имам предвид геометрично късо, мястото за скорости на Нива. Такива къси надлъжни скоростни кутии не се срещат навсякъде напоследък. Или трябва двигателят напред, или раздатката назад. И в двете посоки няма много място, а задният кардан и така си е под голям ъгъл. Ако не беше така, щяха да сложат малко по-дълъг междинен вал и да намалят друга планина от дежурни проблеми.

Или да се мислят схеми за директно куплиране на СК и РК. Нямам добро усещане за реализацията на тази идея (съосност=?), но междинния вал така или иначе си го проси.

Иначе, да се изхвърлят щатните скорости на Нива определено е приятна идея, даже преди двигателя.

Коментар

Амбицирате ме утре май ще падне голямо мерене имам двигател и скорости вярно автоматични но на нивата автомата няма да и пречи ако на дължина горе долу пасва ще купя една нива да видим как се кара нива автомат и и как е с 200+км/ч.

БМВ-Бърка Масло и Вода за тия двигатели ли става въпрос
                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                  БМВ-Бърка Масло и Вода за тия двигатели ли става въпрос
                  Това ще го оставя без коментар.Виж,покарай,повози се...

Коментар

Четири цилиндровия агрегат на БМВ е с обем от 1.6 до 2.0 литра при модел 2002 и точно този изключително корав двигател е прототипа на двигателя на Москвич 412. Тия дни ще мерна с ролетката двигателя заедно със скоростите на едно старо BMW 318.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това ще го оставя без коментар.Виж,покарай,повози се...
                      Ти да не го прие като заяждане майтап си правя.
                      Имам в предвид,че не стават стандартните 1.6 и 1.8 виж за 1.8 is и другите разновидности на двигателите 2.0 и 2.3 монтирани на Е30 мнението ми е доста различно само незнам ако се монтира толкова силен мотор колко дълго ще издържи трансмисията.За стандартните 1.8 не е лош ама тия 115 кс незнам от каде ги вади но всичките 318 дето съм ги карал душат каде да легнат да умрат да не говорим ,че има и 5-ца с тоя мотор е това вече е смях.Все пак ако говорим за БМВ двигатели трябва да е някой дето да не струва два пъти колкото Нивата.
                      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Тоя двигател е все едно, да купиш Москвич 412 и да му сложиш мотора в Нивата. Нито момента му е момент-нито мощноста му е мощност. Всичките му карантии са тежки, като на трактор. Системата за картерна вентилация е също допотопна. Преостарял модел е и като такъв, носи своите недостатъци, характерни за своята епоха. Да, здрав е, защото няма сила да се счупи. Но, като цяло не е нищо особено, буца тромав метал с номезматична стойност. И с още по-такива части, особено за хранителна система. Някои от които, можеш да откриеш само като музеен експонат.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                          Ти да не го прие като заяждане майтап си правя.
                          Имам в предвид,че не стават стандартните 1.6 и 1.8 виж за 1.8 is и другите разновидности на двигателите 2.0 и 2.3 монтирани на Е30 мнението ми е доста различно само незнам ако се монтира толкова силен мотор колко дълго ще издържи трансмисията.За стандартните 1.8 не е лош ама тия 115 кс незнам от каде ги вади но всичките 318 дето съм ги карал душат каде да легнат да умрат да не говорим ,че има и 5-ца с тоя мотор е това вече е смях.Все пак ако говорим за БМВ двигатели трябва да е някой дето да не струва два пъти колкото Нивата.
                          Не,разбира се.Виж смеещите се емотикончета...
                          1,8is ще влачи Нивата като бръмбар сламка.Това,че си карал сток модели не е много показателно,защото предавателните числа на РК и дифовете на Нивата така ще го разтоварят...че ще се разглобят...Въпреки,че аз,ако мислех за подобна интервенци върху Нива(не че ще се случи,де),бих заложил на 1,6ti...

Коментар

РК на Нива е значително по-държелива от СК. Тъй че, каквото и да измислите да се закачи да я върти, все ще е по-добре, отколкото да се смени само двигателя.

За 200+ с Нива се сещам само за един начин да се запази права линия на движение - да се пусне от транспортен самолет.

Коментар

От месец съм сложил двигател на Фиат 2000куб 130кс и съм много доволен.За мах.скорост няма да пиша по важното е при ниските обороти около 1500 об.при подаване на газ Нивата тръгва веднага.В момента разхода на газ е 11-12лт с ладовия мотор 14-15лт.На бензин не съм я засичал .

Коментар

Първоначално публикуван от TNG Преглед на мнение
                                От месец съм сложил двигател на Фиат 2000куб 130кс и съм много доволен.За мах.скорост няма да пиша по важното е при ниските обороти около 1500 об.при подаване на газ Нивата тръгва веднага.В момента разхода на газ е 11-12лт с ладовия мотор 14-15лт.На бензин не съм я засичал .
                                Ок, давай повече сведения: какво се преправя, закача, променя. От какъв Фиат е взет мотора.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X