Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

И аз това си мислех, но пък двуваловият в Нива има геометрични недостатъци.

Коментар

Добре де щом ще се полага толкова труд има ли смисъл да се слага двигател с толкова незабележим ефект от към мощтност?Монтирането на различен двигател на котютър и на практика са доста различни неща а и тия двигатели от войната дето някой се гласят за тях за тях части каде се продават в някой музей в Италия ли? Според мен подходящ двигател за нива е примерно от Опел 2000 115кс един вал най-здравия мотор и силата си му е истинска и разхода му е приличен и части има мотора е C20NE помислете за него всички периферни устройства са доста прибрани и не би създавал проблеми при монтажа.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

За опелския:
        1. Фланец за пасване на скоростите - малко крива идея в Нивата
        2. Той не е ли доста високооборотен - ще се получи малко магистрална Нива

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          За опелския:
          Не е,той е и при ОФА КБ бензинката.Бегачка и половина...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Не е,той е и при ОФА КБ бензинката.Бегачка и половина...
            Е да де, бегачка. Ама ще издържи ли НИВА на това бегане
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
              Е да де, бегачка. Ама ще издържи ли НИВА на това бегане
              Тони,да поясня тогава.Фронтерата с тоя мотор е баба,не бургия.Над 4000/че и по-малко/ оборота мотора му е зле.Вървежа при леките коли със същия,го докарват от предавателни числа.Кротко и здраво добиче е C20NE,ако се събере в коша може и читав мелез да се получи.

Коментар

Тони,да поясня тогава.Фронтерата с тоя мотор е баба,не бургия.Над 4000/че и по-малко/ оборота мотора му е зле.Вървежа при леките коли със същия,го докарват от предавателни числа.Кротко и здраво добиче е C20NE,ако се събере в коша може и читав мелез да се получи.
                Май точно този слагат на шевролет-нива. Но тя е дрво по други причини.

Коментар

имах вектра 4х4 с въпросния двигател, мога да кажа само хубави неща, държи се перфектно на пресечен терен...много уравновесен двигател, ако нивата имаше такъв, ох на батя....
                  [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
                  [/URL]

Коментар

Май точно този слагат на шевролет-нива. Но тя е дрво по други причини.
                    Не знам,може да е по-новия/С20XE или 2.2DTI/-обаче за първи път срещам мотор/C20NE/,който сякаш е правен за газ/с всякакви бензини е по-спънат/.Преди да му сложа аванс-процесор,пак така беше-после ниските и средните станаха доста еластични.
                    Само дето е тежък кютюк,незнам Нивата дали няма да вдигне разход на шарнири и накрайници.

Коментар

За опелския:
                      Е един фланец не е чак толкова страшно.
                      И какво като стане магистрална малко повечко сила няма да и е излишна а за двигателя не мога да кажа нито една лоша дума много балансиран и спокоен мотор мощтноста си я има и в низки и в във високите обороти направо ме изпълва като му видя главата и буталата е това е мотор а не като новите ЕКОТЕЦИ.Екотека е най-голямата грешка която можаха Опел да сътворят раждата я оправиха ама тоя двигател кой им го измисли???
                      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Не знам,може да е по-новия/С20XE или 2.2DTI/-обаче за първи път срещам мотор/C20NE/,който сякаш е правен за газ/с всякакви бензини е по-спънат/.Преди да му сложа аванс-процесор,пак така беше-после ниските и средните станаха доста еластични.
                        Само дето е тежък кютюк,незнам Нивата дали няма да вдигне разход на шарнири и накрайници.
                        Вярно, може да го бъркам с C20XE. За газ - май повечето двигатели са така, ако се газифицират вещо. Оригиналният нивовски - със сигурност. Разходът на шарнири и накрайници при Нива е съвсем умерен, а не са и безкрайно скъпи.

За магистрална Нива - тя не се хвали със стабилност на висока скорост даже и с оригиналния двигател. В гората - не знам, досега само мощност не ми е липсвала.

Коментар

Вярно, може да го бъркам с C20XE. За газ - май повечето двигатели са така, ако се газифицират вещо. Оригиналният нивовски - със сигурност. Разходът на шарнири и накрайници при Нива е съвсем умерен, а не са и безкрайно скъпи.

За магистрална Нива - тя не се хвали със стабилност на висока скорост даже и с оригиналния двигател. В гората - не знам, досега само мощност не ми е липсвала.
                          За в гората, по някога се усеща липсата на мощност. Поне при мене го е имало това... Стръмен баир и в един момент вече заглъхна Ама май едно пилване на главето ще е по доброто и лесно решение. или поне по лесно де. Нещо от рода на 1.5 или направо 2 мм. с малко други доработки

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                            За в гората, по някога се усеща липсата на мощност. Поне при мене го е имало това... Стръмен баир и в един момент вече заглъхна Ама май едно пилване на главето ще е по доброто и лесно решение. или поне по лесно де. Нещо от рода на 1.5 или направо 2 мм. с малко други доработки
                            С пилването в ниските зор ще докараш тяга.Освен да катериш на мъгел,ама то вече една "Поляна",старши участник тук я направи на "лакта".Тва Перник май е синдром,не местоживеене...

Коментар

С пилването в ниските зор ще докараш тяга.Освен да катериш на мъгел,ама то вече една "Поляна",старши участник тук я направи на "лакта".Тва Перник май е синдром,не местоживеене...
                              Тия дни ще се боядисваме, и се почва големите ремонти.... Зглобки и тн. Та ше се види как и дали ще се пили... ако се намерят субсидии, може и да се смени ДВГто, ама не е много сигурно. Няма да се набляга много на " пернишки тюнинг", че не е много добре да се разлиучавам от другите в тоя град. Куките ме виждат от далече и само ме разтоварват от към парички

Коментар

С пилването в ниските зор ще докараш тяга.
                                Всъщност точно това се случва с пиленето. Тяга в ниските. За да я разшириш до високите, трябват и други промени в двигателя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X