Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Такъв е Абартовия,аз не можах да си намеря за съжаление.Примирих се с Фиат 1,6 на 98 к.с.Още не съм го монтирал,все се надявам да намеря Абартов.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Нормално е с големия мотор да падне разхода. Няма какво да му тежи толкова, колкото натежава на Ладовия. Предполагам и съм сигурен, че върви пъргаво, дори с минимално натискане на газта. 130 коньовия мотор го има и в Ritmo 130 TC. На него, обаче, ще трябва да му се преправи картера, за надлъжно разположена служба.

По-лесно е да се намери 131/132-2000, 8V, Ясене. Имат инжекциони - 122 к.с. Карбураторните не са много по-слаби. На Ладата, на която поставихме такъв (но 1600), пасна без промени. Нищо не се преправя, нищо не се реже, правен е точно за там. И в Нивата ще влезе, значи. Даже ще бъдеш улеснен - всм. колектори и карбуратор са в лявата страна. Сещаш се, колко много улеснява това, досега я до стартер-я до алтернатор.

Коментар

Двигателя е Фиат 131 Абарт 2000куб 8V 136кс.карбуратор.Като размери е същия като ладовия,ск.кутия пасва идеално като само между горните два болта се маха една част около 1см широка и 10-15см дълга защото има един капак който пречи да прилепни добре.Ползват се старите лапи на д-ля като дясната не се променя,а лявата се удължава защото тампона на д-ля пречи на м.ф-р.Лявата конзола която е хваната към предния мост върху която ляга тампона на д-ля се сменя с дясна.Слага се фиятски фланец на двуцевката и се променят малко ъглите за да пасне към първото гърне.Има промяна и по педала за газта защото карбуратора е отляво и най мудната част картера.Цялата работа за около 10 дена,но и правих угрепване и смяна на предния диф да не провисва,разд.к-я вече не е хваната за пода.В момента единствено има едно притрисане при потегляне след това върви като обикновенна Лада.Предстои ми едно сериозно обезшумяване.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
          Даже ще бъдеш улеснен - всм. колектори и карбуратор са в лявата страна. Сещаш се, колко много улеснява това, досега я до стартер-я до алтернатор.
          А резервната гума ?... В багажното ли заминава, или на тавана ?
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

На нея и без това, не й е мястото под капака. Защо не, на задната врата?

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
              На нея и без това, не й е мястото под капака. Защо не, на задната врата?
              Защото ще откачи вратата. Ако не я откраднат преди това. И ще промени външния вид на колата, което за мен е не-не за какъвто и да било тунинг. Отделно, че е голяма и ще пречи да се вижда назад.

Изобщо, гумата там си е много добре.

Аз, точно заради гумата съм спрял всякакви идеи за смяна на двигателя. Ако някой ми намери Фиат 1.8 моно (той бил с колектори от едната страна), може да размисля.

Да, знам че колекторите на обсъжданите двигатели са от двете страни нарочно. Склонен съм да прежаля някоя и друг кобила.

Коментар

А аз търся Абартов мотор.Някой може ли да съдейства ?
                Моята е 1,6,така че ще стане точно както го е описал колегата по-горе.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

колега,тези двигатели са много кът,аз преди време се интересувах за насаждане на въпросния в полски фиат,но явно са много редки и малко на брой.
                  аналога му,който е по съвременен и много по мощен и икономичен,са двигателите от серията DOHC с 16клапана,2вала.слагат ги на повечето опели/вектра ,калибра/,някой фордове.
                  проблема е че иска сериозно преправане,не пасва на оригиналните лапи и скрости,но няма невъзможни неща.!

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                    ...аналога му,който е по съвременен и много по мощен и икономичен,са двигателите от серията DOHC с 16клапана,2вала.слагат ги на повечето опели/вектра ,калибра/,някой фордове..!
                    DOHC е система за газоразпределение,не е серия,марка или модел...Не съм чувал ФИАТ-ов мотор да се слага на Опел или Форд...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

• До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

възможно е. имах предвид,че е подобен на фиатовия,не че е негово производство.
                      фиатовия нали е с два вала?

Коментар

• До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                        възможно е. имах предвид,че е подобен на фиатовия,не че е негово производство.
                        фиатовия нали е с два вала?
                        DOHC-означава два разпределителни вала в главата да го изясним един път за винаги и това не е обвързано с броя на клапаните може да е с два вала и да е с 8-клапана може да е с един вал и да е с 16-клапана.За първи път серийно в лек автомобил двигател с 4 цилиндъра и 16 клапана монтират французите но непоня дали Рено или Пежо бяха май през 89година.Също има варянти с 3 и 5 клапана на цилиндър.
                        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

• От: До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Ще може ли да пасне нещо quattro 1,8 на ваг или 1,5-1,6 ecoboost на форд в лада нива?

Коментар

• От: До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

А ще може ли да пасне поне 1,8 140 16 волта от фиат крома 2 ?

Коментар

• От: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Що да не може ? След като в коша влиза XUD 9 на Пежо.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Ритмо-Абарт 130 ТС! И ...
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X