Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Никой не се обижда,не сме бебета.Просто има резерви и това самите руснаци го доказаха - в техния сайт за Нива има представени доста Ниви със сменени мотори и си вървят,даже и състезания печелят.Има едно любимо клипче на Ниваджиите(има го и тук някъде),където една Нива скъсва трътката на един Самурай(или Витара беше) на състезание още на старта.Е,тая Нива със сигурност не си е с нейния мотор,то и по звука се познава.Така че,има възможност в тая посока за подобрение.
    Въпросът е,че самите руснаци казват,че това има някакви граници(явно след много опити).И границите ги поставя купето и окачването,а не скоростите и диференциалите - те са преоразмерени донякъде.Според техните специалисти колата от един момент нататък става неуправляема(да не говорим,че няма и спиране).Това го наричат "бясна табуретка"(бешенная табуретка).

Та колегата,дето по-горе е писал,че е управлявал Нива със 190 км/час..как да го кажа..сигурно километражът е бил повреден...не искам да засягам никого,но все пак..всичко има граници.Включително и нашата толерантност към чуждото мнение.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Много ли промени се правят за да се пасне на скоростите двигателят?Има ли документи,защото аз още не съм я регистрирал?
      Радослав Йончев

Коментар

За кой двигател

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
          Никой не се обижда,не сме бебета.Просто има резерви и това самите руснаци го доказаха - в техния сайт за Нива има представени доста Ниви със сменени мотори и си вървят,даже и състезания печелят.Има едно любимо клипче на Ниваджиите(има го и тук някъде),където една Нива скъсва трътката на един Самурай(или Витара беше) на състезание още на старта.Е,тая Нива със сигурност не си е с нейния мотор,то и по звука се познава.Така че,има възможност в тая посока за подобрение.
          Въпросът е,че самите руснаци казват,че това има някакви граници(явно след много опити).И границите ги поставя купето и окачването,а не скоростите и диференциалите - те са преоразмерени донякъде.Според техните специалисти колата от един момент нататък става неуправляема(да не говорим,че няма и спиране).Това го наричат "бясна табуретка"(бешенная табуретка).

Та колегата,дето по-горе е писал,че е управлявал Нива със 190 км/час..как да го кажа..сигурно километражът е бил повреден...не искам да засягам никого,но все пак..всичко има граници.Включително и нашата толерантност към чуждото мнение.
          Все пак Нивата беше с ДВГ 2000 кубика турбо някъде към 160 коня. За вдигане ги вдигаше, аз така или иначе скоростта я засичам само с GPS, така че трябва той да е бил развален. Това упражнение съм го правил 2-3 пъти, защото чувството е не много приятно, все пак е Лада Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
            Много ли промени се правят за да се пасне на скоростите двигателят?Има ли документи,защото аз още не съм я регистрирал?
            На доста фиатови двигатели пасват и лапи, и фланец към скорости, и даже ще закачиш диференциала. Ще трябва да преправяш изпускателната уредба и картера на двигателя. Ако слагаш двувалов двигател, смукателните колектори в общия случай ще пречат да сложиш резервната гума на мястото и.

Коментар

Единствения "заводски" дизел с който нивата върви е HUDто на Пежо ама с турбото с 1.9 литровия чист дизел определено е по спъната и от издухан ладов двигател. Тествал съм всички серийни испълнения на нивата от последните десетина и повече години при мене в квартала има едни момчета които внасят всякакви ниви от цяла европа и всичко което е различно от мойта имам възможност да го тествам.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                На доста фиатови двигатели пасват и лапи, и фланец към скорости, и даже ще закачиш диференциала. Ще трябва да преправяш изпускателната уредба и картера на двигателя. Ако слагаш двувалов двигател, смукателните колектори в общия случай ще пречат да сложиш резервната гума на мястото и.
                Точно !

И електромоторът е обратно,както споменахме по-горе,но всичко се прави.И още нещо :блокът на Нивата си е пригоден за окачване на предния диференциал(макар че е тъпо направено - стоманени шпилки в алуминиев корпус - едно от първите неща,които се откъсват при по-хард каране).На Фиатовия блок това го няма естествено,така че трябва да импровизираш и там.А бе,играчка си е,но става и си заслужава усилията според мен.Ако си намериш мотор,лично аз познавам човек,който ги прави тия неща от-до.(говоря за София).

Коментар

Нищо не му е пригаждано на блока на нивите за диференциала, дупките са си там и в Жигули. И в повечето Фиати.

Иначе и аз разсъждавам от време на време за алтернативен двигател. 2130 от Русия е трудно да се докара, затова си мисля за някой Фиат. Но не ми е дерт. Ако изпадне.

Коментар

Във всеки случай на този който имам аз тия отвори ги няма.Фиат 130 1,6 98 кс.

Коментар

Да за двуваловия говоря!!!Много съм навит,ама незнам какво ще стане с каретата и полуоските?
                      Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
                        Да за двуваловия говоря!!!Много съм навит,ама незнам какво ще стане с каретата и полуоските?
                        Те са ти последна грижа, поне докато не сложиш блокажи. А после с блокажите, карета и полуоски се чупят и с двигател 1200 от Жигули, та пак е същото.

Коментар

иии голямо размишление голямо нещо който има въпроси да пита двигателя е монтиран в завода колата е купена чисто нова пежо 1.9 турбо дизел с доста изменения за да стане истински са направили в завода
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от evgeniml; 28-12-08, 02:11. Причина: добавяне
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Дай малко снимки под капака!
                            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                              Дай малко снимки под капака!
                              ето и снимки
                              Прикачени файлове
                              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Двигател от фиат 131 1.6 98кс и 2.0 136кс стават без проблем на НИВА еднствено се отнема около 5мм от горната страна на ск.
                                кутия.Монтирал съм двигател 2000 куб.136кс от 131 на лада 1500 и досега не е правила проблеми нито с полуоските нито със ск.кутя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X