Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор

Днес сглобих подготвения карбуратор,разлика доста от преди, в ниските доста по бърза и до 80-90км. идеално се държи,(с гуми Ласса 144 съм и 80-90км ми е тавана).
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ето повод отново да кажеш по бира !
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Ето повод отново да кажеш по бира !
        Бирата е от мен.

Коментар

Направих три карбуратора 2101,2107 с механично отваряне на втора клапан,2107 стандартен (разглобяване изправяне, изчистване, нови гарнитури и жигльори). Основно ще се кара на газ.Но като се наложи на бензин да има сила.Кой от трите да сложа, плюсове и минуси.

Коментар

За проба сложих 2107 с механично отваряне на втора клапан,ускорителната (хубота) 0.50,стандартното е 0.40.Бензиновите жигльори 126 и 162, над ускорителната мембрана се отвива жигльор и се пуска съчма 0.3мм., дифузьори 3.5 и 4.0 .Има една пломба маха се и се завива жигльора до края.Страшно стана,не знам дали двигателя ще издържи. Форсажа стана невероятен.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
              .....не знам дали двигателя ще издържи....
              Ами, пробвай!
              Из "Златния телец"

Коментар

Нищо и няма,една добра синтетика в картера и си джъткай,само не знам дали ще ти хареса разхода!
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ча'й, са! По-горе пише да върви не да не харчи.
                  Из "Златния телец"

Коментар

При мен се оказа, че карбуратора на Баба Яга е Дааз 2107-1107010-20, с механично отваряне на 2ра, регулирах, малко, лостовата система, я кажете ако е с дупчени камери, а не с плочка, практика ли е при слагане на уредбата да се дупчат и дифузьорите или над тях минават щуцерите?Забравих това да погледна
                    П.П Някой знае ли колко са дифузьорите?
                    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 26-01-15, 23:27.
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бобчо, ако карбуратора на Нивата ти не е преправян, няма как да е с механично отваряне на втората клапа:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1000735711.jpg
Прегледи:1
Размер:110.1 КБ
ID:5637517

Е тая гъба отстрани е пневмопривода на втората клапа. По-нагоре в темата има една скица, където съм показал кое е голям дифузьор и къде се намира. Дупчи се точно в най-тясната част на големия дифузьор, там, където съм сложил стрелката за диаметър. Малките дифузьори са тези:

Име:030245565.jpg
Прегледи:2
Размер:68.7 КБ
ID:5637518

Те висят над големите дифузьори и не се дупчат. Щуцерите се падат доста по-ниско. Ето ти и табличката с данните:

Име:20213744.jpg
Прегледи:1
Размер:114.7 КБ
ID:5637519
                      Из "Златния телец"

Коментар

И аз се усъмних, защото погледнах в един сайт, пише пневматично отваряне, а при мен си е чисто механично, на ръка я отварям, имам и още един карбуратор, който е със вакуумно отваряне, трябваше да го видя, какъв е що е, по спомени е Озонски, някакъв... На тоя какви дифузьори ще е добре да му сложа? И респективно колко би се вдигнал разхода, макар че зависи, кои обувки съм обул
                        По механика прилича на този от твоя пост, но няма тези болтове/шпилки, които са за хващането на тавата, там при мен са болтове които се завиват от горе.... Явно да е преправян... Защото, колата си понавървява, сравнена с другите карбураторни, хем на газ, на бензин вече е коренно друга бира, там окото ми плаши... Ако направя някак си да отваря по-рано 2ра, ще е малко по-добре, май
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...29#post2679229
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

И ще я обърнеш наопаки при максимално отваряне и си пак на нула! Разумното нещо, което можеш да направиш е да регулираш идеално ъгъла на отваряне на двете клапи до заставане в перпендикулярно положение. Тази регулировка е свързана и с регулирането на щангите от педала до карбуратора. Аз не бих дупчил карбуратора. По скоро ще се опитам да си направя междинна плочка за газ вместо дебелата пластмасова гарнитура.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=79021

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
                          Последно редактирано от коко келеша; 27-01-15, 12:58.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Той карбуратора е свършен, така я купихме, дупчена...
                            Да ти кажа ли, има един проблем, който ако направя това дето казваш, може и да се махне... При подаване на пълна газ, самата кола все едно глъхне, като си вдигне обаче към 4500 и нагоре е добре и с пълна газ.. Ако я върна малко, си върви както трябва и на ниски, съмнявам се или е в газта, на 2ра е по-малко или, както казваш ти, преотваря втората и и обеднява? Та петък ще го човъркам, това чудо
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Като начало развий винтовете на тройника с по половин оборот. Винаги можеш да счупиш карбуратора!
                              Из "Златния телец"

Коментар

В какъв смисъл да го счупя? И какво може да му счупя?
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X