Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Карбуратор

Трябва при затворено положение на иглата поплавака да е 8,5мм от капака.
    Взимам едно свредло и трябва при затворено положение на иглата то да влиза спокойно м/у капака и поплавака, ако правилно съм разбрал.

Коментар

Когато иглата затвори и съчмата тръгва разстоянието трябва да е 8.5мм.

Коментар

Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от georgi_t11 Преглед на мнение
          Колега в такова положение ли?[ATTACH=CONFIG]852257[/ATTACH]
          Да. Точно това имах предвид. На снимката човека е издърпал поплавъка и настройва "общият" ход, от езичето което се намира отгоре и се опира в капака. Това е нужно когато карбуратора се изпразни, поплавъка да не се удря в дъното на карбуратора. Когато го пусне, поплавъка увисва, езичето за нивото застава перпендикулярно на оста на иглата, иглата трябва да е затворила отвора, гарнитурата трябва да си е на мястото, езичето трябва само да докосва съчмата без да я свива и точно тогава разстоянието от поплавъка до гарнитурата да бъде колкото е посочено за съответния модел карбуратор.
          Така го дават по инструкция, така ти го пиша и аз.
          При метода на Пламен Петров, трябва да внимаваш силата на тежестта на поплавъка, да не свива пружинката под съчмата, а само да се докосва до нея. Хубавото на неговия метод е, че не трябва да проверяваш, дали иглата е затворила отвора, тя гравитацията е свършила тази работа.
          Аз не съм майстор. Така съм го правил на жигулата едно време. Там разстоянието по спомени беше 7,5мм. и за целта използвах дървен молив.

Коментар

Здравейте колеги,
            Като се е отворила тема за карбуратори, може ли да попитам откъде да си купя жигльори за карбуратор Солекс 21073
            Предварително благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Пак е малко вероятно. Налягането което помпата създава се определя от еластичността на пружината под платното.
              Та викаш, на пружината и е все тая дали ще се сгъне от 30 на 20мм или от 30 на 10мм? Явно не си слагал ладова помпа на Москвич 412!
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Ясен е абсолютно прав за пружината.

Коментар

Първоначално публикуван от salmanski Преглед на мнение
                  При метода на Пламен Петров, трябва да внимаваш силата на тежестта на поплавъка, да не свива пружинката под съчмата, а само да се докосва до нея. Хубавото на неговия метод е, че не трябва да проверяваш, дали иглата е затворила отвора, тя гравитацията е свършила тази работа.
                  Аз не съм майстор. Така съм го правил на жигулата едно време. Там разстоянието по спомени беше 7,5мм. и за целта използвах дървен молив.
                  Това е най-лесният вариянт за реглаж,поплавъка няма собствена маса да преодолее натиска на пружинката.
                  Инак документално е показано на картинката как става,но не е точен метода и дава грешки.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колеги, можете лида ми кажете за какво точно служи Натиснете снимката за да я уголемите

Име:147.jpg
Прегледи:1
Размер:61.9 КБ
ID:5703416

Коментар

Когато е на смукач от вакуума отваря малко повече клапата на смукача.

Коментар

Като карам на леко опънат смукач колата върви повече а като го върна няма такава мощност /на работил двигател/. Въпроса ми е: възможно ли е да е от това нещо или си е нещо друго?

Коментар

Когато се пали Лада смукача се дърпа докрай. При това положение клапата е затворила плътно. След припалвана вакуума задейства това устройство и то отваря клапата на 5.5 мм максимално по спомен. Трябва да се види в ТТ данните. Като развиеш бронзовия болт накрая под него има друг винт с който се регулира разстоянието.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                            ... отваря клапата на 5.5 мм максимално по спомен...
                            Това е за Озон, а на снимката е Вебер.Ровя в нета, дават го 7мм +-0.25 мм.Книжката ми е далече да проверя.
                            Когато клапата не се отваря достатъчно, колата се дави, когато е отворена много, пали трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от georgi_t11 Преглед на мнение
                              Като карам на леко опънат смукач колата върви повече а като го върна няма такава мощност /на работил двигател/. Въпроса ми е: възможно ли е да е от това нещо или си е нещо друго?
                              Виж си комбинацията на горивен и възушен жигльор на работната клапа.Ако си решил да ти прави икономия и си сложил по-голям въздушен или по-малък горивен,резултатът е този който описваш.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А как мога да проверя това разстояние?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X