Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор

Краси-и-и, докъде я докарА с карбураторите? Пускай новини, фотоотчети, това-онова!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Днес,хода на лостовата система регулирах,не отваряше до края.Лоста на вакума за втора клапан регулиран (плочката на газ е малко по дебела от оригиналната средна на карбуратора). В кутията на въздушния филтър кал от последното яко каляне,миене и нов филтър.Малко отвих за газта. Не се удържа баба Нива.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Карбуратора е при мен.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
          Днес,хода на лостовата система регулирах,не отваряше до края.Лоста на вакума за втора клапан регулиран (плочката на газ е малко по дебела от оригиналната средна на карбуратора). В кутията на въздушния филтър кал от последното яко каляне,миене и нов филтър.Малко отвих за газта. Не се удържа баба Нива.
          Можело значи!

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Карбуратора е при мен.
          Айде, сега е време и твойта да започне да не се удържа!
          Из "Златния телец"

Коментар

Ще стане,ама иска малко работа по него.Двете лица на долната част на карбуратора(тази с поплавковата камера) са криви и смуче въздух.Както казват Руснаците: нет холостой ход.Като ми остане време ще ги изправя и всичко трябва да си дойде на мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
              Ще стане,ама иска малко работа по него.Двете лица на долната част на карбуратора(тази с поплавковата камера) са криви и смуче въздух.Както казват Руснаците: нет холостой ход.Като ми остане време ще ги изправя и всичко трябва да си дойде на мястото.
              А бе, Пламен хубаво ти предлагаше да си избереш от неговата купчинка!
              Из "Златния телец"

Коментар

Аз не съм и очаквал да е в друго състояние карбуратора де,т.е. съвсем нормално е стар Солекс да изглежда така.
                Като отворих един шкаф да прибера моя моя карбуратор,какво да видя-вътре още два.21053 и 21073.Изправи съм им лицата,подготвил съм ги за сглобяване и ...... и съм забравил за тях.Направо нямам думи.

Коментар

Е, ето, че и Банго Васил ти донесе нещо! Сглобявай, мятай на колата и почвай да се возиш!
                  Из "Златния телец"

Коментар

След като се оказа,че карбуратори имам бол,я кажете къде е най-добре да разпробия единия за щуцери за газ?

Коментар

Аз не бих дупчил Солекс. Ако мислиш да караш предимно на газ се възползвай от предложението на Пламен за един Озон и го преработи със средна плочка като Краси. Ако си държиш на Солекса му закачи една плочка отгоре и карай и си свиркай. И накрая, ако държиш и на дупченето и на Солекса, трябва да видиш такова чудо на живо, щото с обяснения не става. Аз поне не съм виждал такъв продупчен карбуратор.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Аз сега така карам!Ей така за проба,искам да пробия един.
                        Въпроса ми е по-скоро принципен,в коя част се пробива дифузьора?
                        И още нещо ми хрумна.Дали ако щуцерите не са скосени а са прави и са на равно с вътрешната стена на дифузьора,няма да е по-добре?
                        Последно редактирано от kameno karp; 14-01-15, 23:06.

Коментар

Всички ги правят скосени,явно има защо.

Коментар

Aми нали си виждал най-елементарните пулверизатори, тук принципа е почти същия. Пробива се в най-тясното място на дифузьора:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img131 копия.jpg
Прегледи:1
Размер:413.1 КБ
ID:5634934

П.П. Не знам как виждаш нещата, но да заложиш по-средата на отвор с диаметър 24мм тръбичка с диаметър 10мм ми звучи несериозно. Естествено, това е лично мое мнение. Уж се търси по-добрия вървеж а се запушва почти половината сечение на дифузьора.
                            Последно редактирано от коко келеша; 15-01-15, 09:00.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Вчера ме хванаха лудите и разглобяване основно почистване,мембрани,жигльори.2107Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6839.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5636074Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6840.jpg
Размер:109.0 КБ
ID:5636075Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6841.jpg
Размер:65.6 КБ
ID:5636076Втория е от 2105Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6845.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5636077Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6846.jpg
Размер:110.4 КБ
ID:5636078Най доволен бях с тази плочка на газта Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6844.jpg
Размер:80.2 КБ
ID:5636079Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6843.jpg
Размер:76.8 КБ
ID:5636080Остава да отворя и 2101-1107010-Д2 (за Д2 нищо не намирам)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6852.jpg
Прегледи:2
Размер:104.0 КБ
ID:5636082Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6853.jpg
Прегледи:2
Размер:105.2 КБ
ID:5636083Лостовата система отляво на първата снимка ли е разликата от масовия 2101 1 1107010.

Коментар

Това е изравнител на налягането във поплавковата камера,имаше го на първите 2101 до 1974г.Общо-взето е безсмислен и на следващите модели го няма.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X