Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Селенови втулки Лада Нива

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Селенови втулки Лада Нива

Верно си има чалъм при поставянето.Защо не смениш долния носач?Може и в него да е причината.На моята като съм и сложил там някакви си и още не съм ги пипал.Верно че не са много километри ама пък си е яко натоварване по състезания(не че много карам и там,де),но все пак.
    Относно първия ти пост:Ще слагаш и подложки и много дълги пружини отпред.Гледай да не прекаляваш,че си се амбицирал нещо много.При тези усуквания които ще се получат помисли си дали ще е добре с "метални"втулки.Ако те интересува нещо питай-ще казваме.Не сърди на колегите-всеки казва това което знае.Хубаво е повече мнения за да вземеш провилното решение.
    Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
      В бараката на "Цирковата площадка", има табела - Лада,ЖУК, УАЗ ....
      Едва ли не я знаеш.
      Аз обаче не я знам - я ми кажете къде е това?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
        Верно си има чалъм при поставянето.Защо не смениш долния носач?Може и в него да е причината.На моята като съм и сложил там някакви си и още не съм ги пипал.Верно че не са много километри ама пък си е яко натоварване по състезания(не че много карам и там,де),но все пак.
        Относно първия ти пост:Ще слагаш и подложки и много дълги пружини отпред.Гледай да не прекаляваш,че си се амбицирал нещо много.При тези усуквания които ще се получат помисли си дали ще е добре с "метални"втулки.Ако те интересува нещо питай-ще казваме.Не сърди на колегите-всеки казва това което знае.Хубаво е повече мнения за да вземеш провилното решение.
        Поздрави!
        Чалъма при поствянето е да се стегнат равномерно и от двете страни и да не се претягатПодложки имам сложени от повече от 3 години и преди да я откраднат Нивата съм минал много километри и няма проблеми никакви.За да се сложат подложките съм обшил чашката където ляга пружината и вътре е подложката която е не по тънка от 3-4 сантиметра.Пружините не знам от какво слагах навремето-мисля че от някакъв бус мерцедес,помня че рязах малко от витките защото дойдоха дълги.Колкото по дълги пружини се сложат е по добре,подлага се малко на горният носач и няма ядовеТака става и по голям хода на предницата.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
          Чалъма при поствянето е да се стегнат равномерно и от двете страни и да не се претягатПодложки имам сложени от повече от 3 години и преди да я откраднат Нивата съм минал много километри и няма проблеми никакви.За да се сложат подложките съм обшил чашката където ляга пружината и вътре е подложката която е не по тънка от 3-4 сантиметра.Пружините не знам от какво слагах навремето-мисля че от някакъв бус мерцедес,помня че рязах малко от витките защото дойдоха дълги.Колкото по дълги пружини се сложат е по добре,подлага се малко на горният носач и няма ядовеТака става и по голям хода на предницата.
          Чалъм има наистина ама не е това което си написал. Той колегата Злой ти е казал. Слагат се втулките, навиват се болтовете и без да се стяга се пуска колата от крика. Разклащаш я докато си дойде на нормалното състояние и ТОГАВА СТЯГАШ. Това е за да не се измятат гумите вътре, че като ги затегнеш докато виси на крик, като ги пуснеш вече са под зверско напрежение. Много е просто.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Чалъм има наистина ама не е това което си написал.
            И така да е-ти пак ще кажеш че не е.Сигурен съм в това

Коментар

Има ли смисъл, когато няма значение?!?
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не бе човек, нали се сещаш че като затегнеш болта плътно захващащ към носача вътрешната метална част от втулката. И като е вдигната на крик то хода на окачването е обран в едната посока. Стягайки така ти напрягаш втулката още с пускането от крика - вече е под напрежение. А при преминаване през препятствия се усуква още повече нагоре... е, колко ще живее след това? Той Злой ти го написа, ама ти не помисли. Виж, споря с теб много пъти, но съм съвсем доброжелателен, опитвам се да ТИ помогна да нямаш проблеми с ТВОЯТА кола и да не си хабиш ТВОИТЕ нерви и да не си даваш ТВОИТЕ пари навятъра. Ама ти ако искаш да го направим за спора направи го наобратно...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Кво става тука бе.
                  За кои носачи си чешете езиците.
                  Предните или задните.

Коментар

задните
                    че сега се сетих .на един познат ходил да му регулират предния и дадния мост на стенд.на лада.и го питам кво ти регулираха от заде бре и той са пули

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Кво става тука бе.
                      За кои носачи си чешете езиците.
                      Предните или задните.
                      Средните бре.
                      Ти Нива с независимо отзад виждал ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Средните бре.
                        Ти Нива с независимо отзад виждал ли си?
                        А ти задните носачи представяш ли си ги как се движат.
                        Какви струговани фтулки. Ако там има твърда връзка то тя трябва да е унибал. До сега такъв носач с два унибала не съм видял освен на състезателни конструкции. На Нивата с два унибала на носач гаранция ще изкриви ушите. С един тампон и един унибал на носач може да изкара малко повече.
                        Виж за уретановите тампони си много прав.
                        При тях не е задължително да се стягат когато колата е на земята.

Коментар

Айде пак да се обадя по темата-въпреки че стана пълна с офтопици-като се почне от Волга и Жук и не знам до къде се стигна.На кое викате заден носач при Нивата че ми е много интересно

Коментар

Айде пак да се обадя по темата.На кое викате заден носач при Нивата че ми е много интересно
                            не бе базик.

Коментар

Айде пак да се обадя по темата-въпреки че стана пълна с офтопици-като се почне от Волга и Жук и не знам до къде се стигна.На кое викате заден носач при Нивата че ми е много интересно
                              Ами това което при всички се нарича заден носач

Някой Нивоводи се опитват да го прекръстят на "напречни щанги"
                              За сега неуспешно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Ами това което при всички се нарича заден носач

Някой Нивоводи се опитват да го прекръстят на "напречни щанги"
                                За сега неуспешно.
                                Навсякъде и всички му казват Стабилизиращи щанги.Или още надлъжни щанги

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X