Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Селенови втулки Лада Нива

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Селенови втулки Лада Нива

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
    Навсякъде и всички му казват Стабилизиращи щанги.Или още напречни щанги
    Аре пак неща които са различни. Първо това на снимката са надлъжни щанги а не напречни. Напречната се казва реактивна щанга или тяга на Панар. А стабилизиращата щанга е стабилизатор - нищо общо с това на снимката...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Аре пак неща които са различни. Първо това на снимката са надлъжни щанги а не напречни. Напречната се казва реактивна щанга или тяга на Панар. А стабилизиращата щанга е стабилизатор - нищо общо с това на снимката...
      Грешката е моя. Надлажни им викат.
      Нивата отзад няма стабилизираща щанга.

Коментар

Навсякъде и всички му казват Стабилизиращи щанги.Или още надлъжни щанги
        Аз хубаво Димата питах ама съм сигурен че той знае.
        А ти представяш ли си ги как се движат.
        Нямам снимка на Нива но движението на задния долен носач е същото. Почти де.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          А ти представяш ли си ги как се движат.
          Нямам снимка на Нива но движението на задния долен носач е същото. Почти де.

Стандартната Нива се разчупва но амортисьорите и са с малко къс ход а и пружините и са малко къси и при разчупване се отделят от стойките и после малко неприятно се наместват.Представете си ако излезе от долното легло какъв кеф ще е на водача
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

И в подкрепа на казаното по горе от мен че са ЩАНГИ а не носачи-ето снимка от каталога на детайлите и техническото им наименование.Според тези които ги произвеждат им казват ЩАНГА

Коментар

Ама това е на Руски.
              Аз тогава да им викам Control Arms

Коментар

Пламене, виждаш ли сега как в руския имат ясна дефиниция за сериозен носач - тогава се казва рычаг и за нещо кекаво, тогава се казва щанга
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Къде го видя тоя превод. Това е на Руски.
                  Аз тогава да им викам Control Arms
                  Какъв превод трябва да има на думата ЩангаНа Руски хората са го написали Штанга/и/.И всеки си им казва така.Ако толква държиш-мога да намеря и Български превод-но не мисля че е необходимо.

Коментар

Какъв превод трябва да има на думата ЩангаНа Руски хората са го написали Штанга/и/.И всеки си им казва така.Ако толква държиш-мога да намеря и Български превод-но не мисля че е необходимо.
                    Добре що се хващаш за думата.
                    Там отдоло е пълно с щанги. Затова хората се опитват да ги разграничават и ги наричат по-различен начин. Носач е щото носи.
                    Отпред също е носач (А-arm).

Остави думата разбрахме се.
                    Дано си разбрал и защо отзад връзката не може да е както на предните. Отпред се движат надоло и нагоре.
                    Отзад освен надоло и нагоре и се усукват.

Коментар

Спирам да пиша по темата и изобщо по каквито и да е технически въпроси и занапред в форума.За себе си считам че имам достатъчно практика и опит в ремонти и експлоатация с предимно Руски автомобили,камиони и други машини и не съм неграмотен за да не знам кое как се казва

П.П. Беше ми приятно да общувам с някой от хората в форума и им БЛАГОДАРЯ за помоща и съветите по техническите проблеми,въпроси и съвети които са ми дали

Коментар

Разбира се че не е носач. Нали си има цял мост. Както се забъркат пружини, схемата става многолинкова. И демек всичкия тоя буклук е щанги. И по същество всичките са и стабилизиращи.

Коментар

Ето ти цял мост с пружини и носачи:

1. Пружины;
                          2. нижний шаровой шарнир;
                          3. Стабилизатор;
                          4. стойка стабилизатора поперечной устойчивости.
                          5. поперечная штанга (track bar);
                          6. Верхние рычаги
                          7. Нижние рычаги
                          8. Поворотные кулаки;
                          9. Рулевая сошка;
                          10. Правая рулевая тяга;
                          11. Амортизатор рулевого управления;
                          12. Левая рулевая тяга;
                          13. Наконечник рулевой тяги;
                          14. Передний мост

Коментар

Тия са надминали света ...
                            Кво е това?

Коментар

Нещо което е със сайлентблокове в носачите а не с селенови втулки в щангите

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Тия са надминали света ...
                                Кво е това?
                                Лошо се вижда, ама май пиратски снимки на моя предния мост ZJ

Спирам да пиша по темата и изобщо по каквито и да е технически въпроси и занапред в форума.За себе си считам че имам достатъчно практика и опит в ремонти и експлоатация с предимно Руски автомобили,камиони и други машини и не съм неграмотен за да не знам кое как се казва

П.П. Беше ми приятно да общувам с някой от хората в форума и им БЛАГОДАРЯ за помоща и съветите по техническите проблеми,въпроси и съвети които са ми дали
                                Що се впрягаш, бе човек? Всичко беше съвсем добронамерено
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X