Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Селенови втулки Лада Нива

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Селенови втулки Лада Нива

Понеже си прибрах Нивата и се налага да се правят доста ремонти-искам да си я пипна добре и имам идей да преправя някой неща.
    Дойде ми на ум нещо(може и смешно да е)Мисля да сменя селеновите втулки и да не слагам оригинални-а да правя на струг метални втулки без гумаКакво смятате че ще се получи като е твърда връзка без гума.Дали при по голямо натоварване ще криви осите на носачите или не

До: Селенови втулки Лада Нива

Стига глупости. Слагай си ладови и ги сменяй като се прецакат. По-2-3лева са.
    Единственото, което ще те посъветвам е да смениш шарнирните болтове. Има немско производство за LADA. Много по-здрави са, а и волана олеква.
    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
      Стига глупости. Слагай си ладови и ги сменяй като се прецакат. По-2-3лева са.
      Единственото, което ще те посъветвам е да смениш шарнирните болтове. Има немско производство за LADA. Много по-здрави са, а и волана олеква.
      Не е въпроса за парите,аз знам че са евтини-всичките втулки са 15 лева за Нивата.От Лада не стават-по малки са.Чудя се какво би се получило ако ги направя на струг и да няма гума в тяхНивата разбива бързо селеновите втулки и затова търся някакъв начин друг.Шарнирите ще ги сменя задължително.Преди слагах едни с едно като капачка отгоре(има прорез) за да не се скубят в движениеКажи къде ги има тези немските за които казваш-защото мисля и да подлагам под горните шарнири и да слагам бая по дълги пружини отпред

Коментар

В бараката на "Цирковата площадка", има табела - Лада,ЖУК, УАЗ ....
        Едва ли не я знаеш.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Сега за втулките - замислял ли си се защо така се казват тия втулки? Щот ги правят от Селен? Тия втулки са Сайлент - тихи втулки, селенови може да им казва бай Пешо продавача в плод-зеленчук, ама що-годе технически грамотен човек така да казва е срамота. Е, сети се що са тихи втулки и какво ще стане ако ги направиш чисто метални - вибрации, удари и всички хубавини ще се предават директно през тях, а на Нивата само това и трябва за да се изпонацепи... Да не говорим че има опит с такива метални втулки - Волгите М-21 са с такива навсякъде, а Газ-24 отчасти. И там е едно гресиране през 2000 километра, а при М-21 даже има централизирана система на смазване от резервоар с масло. И пак живее малко окачването... Така че забрави за тези глупости и си слагай хубави втулки с демпфиращ елемент (гума).
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
            В бараката на "Цирковата площадка", има табела - Лада,ЖУК, УАЗ ....
            Едва ли не я знаеш.
            Знам я,аз оттам предимно си купувах по дребни части за Нивата.Може и същите шарнири да са които взимах и преди.
            Трябва да ти се обадя по натам да ги видиш

Коментар

Волгата,Нисата,стария Москвич са на метални резбови втулки и си возят много добре.Друг е въпроса че трябва да предвидиш гресьорки за постоянно гресиране иначе жална им майка.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                Волгата,Нисата,стария Москвич са на метални резбови втулки и си возят много добре.Друг е въпроса че трябва да предвидиш гресьорки за постоянно гресиране иначе жална им майка.
                Абсолютно, ама ти видял ли си някоя от тези коли да не е с изпоразчекната предница? Няма такива - всичко е на дроп и свлеч...Това не може да се поддържа по асфалт а остава и на офроъд. Да не говорим че еластокинематиката на окачването се смята барабар с втулките, било то метални или сайлент. Сега метални втулки и шарнири се използват само за коли които се преработват за пистови, и дори и на гладкото покритие на пистата вибрациите са страхотни.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  а при М-21 даже има централизирана система на смазване от резервоар с масло.
                  Централното мазане е само при първите модели при Волгата М-21 с еленчето ,при М-21С са с гресьорки
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Централното мазане е само при първите модели при Волгата М-21 с еленчето ,при М-21С са с гресьорки
                    Това променя ли нещата? Нали си видял какво пише в упътването - гресира се с трансмисионно масло, всякакави други пластични смазки от типа на грес категорически са забранени!
                    Май не го знаеше нали?

Коментар

Абсолютно, ама ти видял ли си някоя от тези коли да не е с изпоразчекната предница? Няма такива - всичко е на дроп и свлеч...Това не може да се поддържа по асфалт а остава и на офроъд. Да не говорим че еластокинематиката на окачването се смята барабар с втулките, било то метални или сайлент. Сега метални втулки и шарнири се използват само за коли които се преработват за пистови, и дори и на гладкото покритие на пистата вибрациите са страхотни.
                      Аз съм карал М-21С около 10години,колата беше 30годишна и аз за първи път и оправих осите и и сложих нови резбови втулки.Вярно осите бяха изтрити на половина но разчекване на предницата не съм наблюдавал.Единственото неудобство е постоянното гресирате.От 7-8години карам камион Мерцедес и шенкелните болтове също се гресират но като свикнеш веднъж спира да ти пука.
                      Дий Снайдер

Коментар

Това променя ли нещата? Нали си видял какво пише в упътването - гресира се с трансмисионно масло, всякакави други пластични смазки от типа на грес категорически са забранени!
                        Май не го знаеше нали?
                        Чел съм упътванията и при по новата версия си пише че трябва грес.Конструктивно нямат подходящи маншони да задържат масло
                        Дий Снайдер

Коментар

Чел съм упътванията и при по новата версия си пише че трябва грес.Конструктивно нямат подходящи маншони да задържат масло
                          Я ми го покажи, щот книгата със сервизната документация някъде се мандахерца на село. Те не го и задържат маслото, затова са кратки междусервизните интервали. Освен това усещаш ли че колкото по-напредничави стават колите, толкова по-рядко се срещат метални втулки. Новото предно окачване на Волгите няма шенкели и кара по 100000 километра без проблем, докато старата предница на 20 хилки вече е на дреп. Ама що ли се мъча да обяснявам нещо което хората са го измислили отдавна, колегата да слага втулки без гума, ако иска за по-сигурно и гумите на колелата да махне, какво пък, ще си направи железни колела, хем няма да се пукат и грайфери ще им навари каквито си иска...

Коментар

Усещам че темата върви нещо към заяжданеПопитах за мнение просто,не съм казал че непременно ще сложа стоманени втулки.А колкото да си махна гумите и да сложа железни колела-направи така ти бре колега и сподели какъв е ефекта.А за това че ще се разцепи от вибрацийте-не е така защото са взети отдавна мерки против разцепване и скъсване и това е най малкият проблем

Коментар

на паджеро 1 на горния носач са метални резбови втулки.с гресьорки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X