Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мирис на бензин в купето - Лада Нива 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мирис на бензин в купето - Лада Нива 21214

За миризмата има решение - ароматизатор+отворен прозорец, за шума и вибрациите също - аз си слагам bluetooth стерео слушалки. А и ако не мирише малко на бензин и не друса то ти отива кефа от карането. Все пак ще се опитам да отделя време и да сменя сепаратора.
    Александър

Коментар

Това със слушалките докато карам съм го пробвал, стори ми се бая опасно да слушам музика и да не чувам друго и се отказах...

Коментар

Е аз не слушам музика, само ако ми се обадят ги ползвам. Просто намалят значително нивото на шума.
        Александър

Коментар

То да миришеше малко при тия цени на бензина си е като парфюм. В моята не се траеше и на топло и на студено. От такава малка дупчица, каква воня, все едно си нося бензина в купето в кофа без капак. Днес покарах повечко и всичко е наред, но предполагам до време. Пак ще се счупи горния щтуцер, но вече имам решение. Ще правя метален и даже намерих подходяща кутия с близки размери, щтуцерчета при стругар или по железариите и се запояват..
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Метални сепаратори има вече и на нашия пазара, но ще трябват и малко доработки, защото са с два отвора спрямо пластмасовия който е с три...
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Колеги - съжалявам за проблемите с мириса.
              Направо се чудя......нещо съм сбъркан, слава Богу. От три Ниви до сега аз миризма нито на бензин, нито на газ знам какво е.
              Ще го отдам на късмета.
              Последната Нива с която съм в момента я отварях цялата ( да търся дупки за закърпване). Вдигнах капака НАД резервоара (задната седалка е върху този капак) и вадих резервоара.Той (резервоара) има два отвора за издишване с 2 мм диаметър.
              Маркучите са пластмасови и твърди. Дали някой от тях не е спукан, скъсан та имате такива миризми?
              Или не са навряни както трябва.
              Освен това - ако толкова имате проблеми с миризма на бензин - тези маркучи ги изведете към гърловината за зареждане с бензин. През еднопосочно клапанче и под капака за зареждане.
              Това само като идея. Не съм го пробвал..... и дано не ми се налага.

Друго което си мисля - убедени ли сте, че нямате мъничко теч на бензин около горивопроводите, около карбуратора , бенз. помпа.
              Мъничко колкото да мирише ..... и се изпарява и не го виждате .
              Мен натам ме водят мислите.....

Коментар

Тръбичките, които описваш, от двата края на резервоара отиват зад дясната странична кора в клапи, които обикновено фабрично не работят. Когато резервоарът се затопли, изпаренията излизат някъде по системата в купето и смърдят, а ако не намерят слабо място, бензинът прелива през гърловината. В сервиза ми разказаха и за по-страшен случай - грозен трясък в движение и смачкване на резервоара от получило се подналягане.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  грозен трясък в движение и смачкване на резервоара от получило се подналягане.
                  Това с Нива хич не го вярвам. Иначе хората го правят с цели цистерни.

А системата за вентилация на нивовския резервоар не е нанотехнология и е особено проста за вкарване в ред веднъж завинаги.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това с Нива хич не го вярвам.
                    И аз.
                    А системата за вентилация на нивовския резервоар е особено проста за вкарване в ред веднъж завинаги.
                    Добре, пиши какво да направя. До сега след 2 безрезултатни смени на 2-та клапана, в гар.сервиз Елва монтираха някаква кутия Бош (?), свързана с дясната тръбичка, а лявата я запушиха с "течен метал". Какво писах, подобрението клони към 0.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Просто я приведи до оригиналния вид, така както е описана в ремонтното ръководство. Използвай нови маркучи и провери резервоара за пукнатини около щутцерите.

Всъщност, цялата клапанна система не е важна, ако е само да няма миризма, можеш да свържеш сепаратора директно с маркуча към абсорбера при двигателя, но от другите неща също има смисъл.

Ако запушиш едната от двете дупки на резервоара, при спиране под наклон в топло време задължително ще получиш преливащ резервоар.

А ако много искаш, мога и аз да ти го направя.

Коментар

Просто я приведи до оригиналния вид, така както е описана в ремонтното ръководство. Използвай нови маркучи и провери резервоара за пукнатини около щутцерите.

Всъщност, цялата клапанна система не е важна, ако е само да няма миризма, можеш да свържеш сепаратора директно с маркуча към абсорбера при двигателя, но от другите неща също има смисъл.

Ако запушиш едната от двете дупки на резервоара, при спиране под наклон в топло време задължително ще получиш преливащ резервоар.

А ако много искаш, мога и аз да ти го направя.
                        + обмазване на всички щуцери и въобще навсякъде където има съединения с авиационен силикон /сега не си спомням точно какъв купих като марка, но ако го изровя ще пиша.../

Коментар

Мисля, че е излишно. Поне досега на 10-ина Ниви съм го направил всичкото това и после няма и намек от миризма, само със щатните средства. Просто трябва да се направи както трябва, а не по толиатински.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            ...в гар.сервиз Елва монтираха някаква кутия Бош (?), свързана с дясната тръбичка...
                            Ако под "кутия" разбираш сепаратора, който седи отвътре над дясната задна гума не е никакъв Бош. На по-новите Ниви /да кажем от 2007-2008 насам/, сепараторите са метални и са с два щуцера, който са и с по-голям диаметър. Така идват от завода. Старите бях пластмасови с три щуцера...
                            Аз моята я оправих като сложих такъв сепаратор. Запазих двата щуцера от резервоара /на по-новите модели щуцера на резервоара е един/, като тръбите от тях минават през тройник /монтиран близо до сеператора/ и от него в единия щуцер на сепаратора. Другия щуцер отива вече за абсорбера.

Коментар

Абе Нивата е лесна, кажете сега как същия фокус да се приложи на УАЗ. Там миризмата е по-слаба, защото казаните са вън, а и няма купе, но проблемът си седи.

Коментар

Мисля, че е излишно. Поне досега на 10-ина Ниви съм го направил всичкото това и после няма и намек от миризма, само със щатните средства. Просто трябва да се направи както трябва, а не по толиатински.
                                Не е задължително, но не е излишно. Силикона не е скъп...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X