Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висока температура/ обезвъздушаване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висока температура/ обезвъздушаване.

Смея да твърдя, че понятие имам. Не твърдя, че съм навътре в нещата.
    По проблема се работеше. Оглеждах колата и като видях спукания радиатор, реших, че е заради него. Смени се и тръгнах на път веднага. Но проблема остана. От там - термостат за проверка. Вярно е, че специално за него, можеше просто да потърся и за не повече от 5 минути щях да намеря къде се намира. Ясно ми е как работи и какво прави. Просто пуснах темата преди да прочета, което не беше наистина "умно".
    Желание имам. Само факта, че не търся първия сервиз да я карам да я ремонтират, без да ме интересува какво й има ... Когато смятам, че съм способен да се справя с какъвто и да е ремонт се захващам. Каквото мога правя. Интересувам се. Има добри ремонтно-експлоатационни материали в интернет и чета. Съответно както споменах ремонтирам каквото мога. Гледам предварително да се информирам подробно за това което се наема да правя. Сигурно ставам досаден с многото въпроси и това също дава впечатлението, че хич ме няма в тия неща.
    Винаги съм проявявал уважение и със смирение едва ли не към по-опитните Ниваджии и хора патили. Това има кой да го потвърди, та не съм някое нахакано лапе дето да не приема. Точно за това и се обръщам тук за помощ. Иначе както споменах се опитвам тая празнина която е оставена по едни причини в знанията ми относно автомобила да си я запълвам с четене на книжки, интернет и с текущи дребни ремноти. Благодаря на всички отзиви и обиждането ми е породено от това, че съм понасъбрал някакви негативи от предубедени хора, които се изказват без да познават човек и положението му.

Поздрави и благодаря за отзивчивостта и отделеното време !
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Термостата на ладата е много специфична част(нищо сложно разбира се),от към изработка,има 100 модела ментета и няколко вариянта истински,има ги със меден и алуминиев корпус(повечето ментета са алуминиеви).Ролята му е следната:при студен мотор върти водата от главата през водната помпа във блока(малък кръг),като изолира радиятора(върти от горния извод на термостата през средния,като долният,от радиятора трябва да е запушен перфектно),докато загрее 88-90гр,тогава термостата отваря и затваря малкият кръг(запушва горният извод на термостата)като отваря големия,в смисъл циркулиращата течност от главата принудително преминава през радиятора от там през долният извод на термостата(който вече е отворен) и бива засмукана от водната помпа да циркулира,докато във един момент температурата спадне,термостата затвори и процеса се повтори и т.н.Най-често термостата "запецва"във някакво средно положение(вероятната причина е каране със вода,а може и да му е дошло времето),от което зависи какво ще се получи,във повечето случаи върти през големият кръг и колата върви студена,във някои върти през малкият кръг и държи висока температура,както е при теб(водата си държи краткият път,мързи я да обикаля през радиятора),лекува се със качествен термостат.Термостата се проверява със надуване с уста през долният извод,не трябва да изпуска въздух,ако изпуска следващия.Няма обаче 100%гаранция,че ще отвори във диапазона 85-90гр,навремето на жигулито смених 7-8 докато уцеля читав,успех с намирането.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор и разяснение! Вече съм пуснал запитвания към няколко места за термостат. Ако някой от вас се сеща за надежден магазин /в София/ нека сподели. За части за Нива се сещам на Симеоновско, цар Симеон, Армееца. Някой от тях може би има читави.

Поздрави !

Коментар

Аз за добри руски части съм ползвал на "рускинята" магазина - в кв."Красна поляна", бл.87, в дългата част по средата, откъм бул.Възкресение /ако не са му сменили името/ - пише части за опел, форд, лада, москвич - малко не се вижда добре и трябва да се загледаш, за да не го пропуснеш.
          Там винаги съм искал най-доброто и обикновено ми предлагат няколко варианта - взимам това, което ми е казал майстор, или за което знам, че е наистина качествено, без значение каква му е цената - до сега не съм имал проблеми.
          Термостат руски до сега не съм случвал читав - само френски Валео /май/ ми е вършил добра работа.....

Преди да го вземеш е добре да си напълно сигурен, че от него ти е проблема - иначе по метода "проба-грешка", следвайки чужди съвети /колкото и да са добронамерени, през НЕТа няма как да са надеждни/, можеш да опукаш доста безсмислена сума пари - затова наистина мини през добър майстор - ще научиш даже доста повече отколкото от четенето в "мрежата".....

Поздрави и успех с ремонта!

Коментар

Благодаря, аз преди да имам "ясна диагноза" няма да прибегна до "лечение". Ще се търси проблема, просто да си направя едно проучване все пак. Благодаря !

Коментар

Има един читав термостат.Ако ти се разкарва до Красно Село твой е.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Друга хипотеза проверявам, ако се окаже термостата с удоволствие ще мина =) Благодаря !

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                  Друга хипотеза проверявам, ако се окаже термостата с удоволствие ще мина =) Благодаря !

Поздрави !
                  Имам свалени термостати от Ниви, които не са загрявали никога.
                  Не гарантирам 100% за тях(все пак са стояли в гаража месец/два), но ако искаш мога да ти пратя един или за пробата или за ползване. За каквото искаш.
                  Говоря за без пари естествено.
                  Казвай !
                  П.С. Ако на мен ми се налага (слава Богу не ми се) веднага слагам от тези. Такива са.

Коментар

Благодаря ! Ако има нужда ще се обадя !

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                      Благодаря ! Ако има нужда ще се обадя !
                      Ето малко снимки на термостата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_5866.jpg
Прегледи:1
Размер:92.3 КБ
ID:5423398Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_5867.jpg
Размер:55.8 КБ
ID:5423399Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_5868.jpg
Размер:49.5 КБ
ID:5423400Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_5869.jpg
Размер:56.1 КБ
ID:5423401

Коментар

Здравейте отново,

Днес вече пиша с облекчение. Колата вече се държи нормално и температурата е както трябва. Благодарение на колегата krasivl вече всичко е наред! Термостата е сменен. Явно всички ядове са били от него.
                        Още веднъж благодаря на всички!

Коментар

Привет, момчета!
                          Не ми се отваря нова тема, затова избрах тема от вашите със заглавие, близко до питането ми.
                          Извинявам се на колегата и на всчки Вас, за спама!
                          Имам проблеми с радиатора на Ферозата и проучвам алтернативни варианти, че оригиналния струва около 600 лв.
                          Понеже видях тази снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01011.jpg
Прегледи:2
Размер:167.3 КБ
ID:5433438

Вижда се, че горния отвор е горе в ляво, както и на мойта джипка. А долния, на срещуположния ъгъл по диагонал ли е?
                          На Лада Нива, същият ли е радиатора и какви са приблизителните му размери?
                          Размерите на ферозовия са 48 см хоризонтал и 46, вертикал.
                          Ако размерите са сходни, бих опитал да приспособя ладов, предвид факта, че се намират по-лесно и по-евтино.
                          Ще Ви бъда благодарен за насоки и приблизителни цени.

Благодаря!
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това на снимката меден радиатор 57см. хоризонтал и 41.5,вертикал.На леките Лади е 49 хоризонтал и 41.5см. вертикал.

Коментар

Много ти благодаря!
                              Значи ще търся от лека Лада.Това на снимката , всъщност е лека Лада 1600.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дал съм първия размер на Лада Нива медния радиатор,ако идваш към София,имам 2бр. от Лада 1600.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X