Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висока температура/ обезвъздушаване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висока температура/ обезвъздушаване.

Предположих, това не е проблем =) Само нали ти казвам мъдря как да стане без да се източи антифриза, че днес системата е заредена на ново, ама май без източване няма да може да се махне тоя термостат.
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
      Предположих, това не е проблем =) Само нали ти казвам мъдря как да стане без да се източи антифриза, че днес системата е заредена на ново, ама май без източване няма да може да се махне тоя термостат.
      Ами няма как да стане, наистина.. Освен да експериментираш с някакви тапи, знам ли....
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това си мислих и аз Вкъщи сменях кран на парното, ама там има вход и изход. Хвърля малко вода няма как, ама ако си бърз става =). Тук обаче. трябва да сваля термостата да го пробвам ... И аз за тапи мислих, но май ще се точи пак тоя антифриз и ще се зарежда на ново. Ама от Габрово съм. Свиди ми

Коментар

Е не го лей на земята де! леген нямаш ли? Или жената че те утепа?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

АХаххА. Нямам условия тук ... В Студентски град съм =) Може да мъдря някакво решение. Иначе вкъщи не е проблем. Ще се измисли. В момента ми е бръмнала главата от разни занимавки по колата. То ремонти по газовата, слагане на зимни гуми, смяна на радиатор .. тия дни я мисля само, а днес и пътя ме поизмори, та ще полягвам пък ще го мисля на бодра глава. Благодаря! Поздрави !

Коментар

Колега обърни я на една страна Нивата,така че отгоре да е термостата,малко ще изтече антифриз,успех.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

кофа за бъркане на тарекола е 1 лв .Термоста може и да е задържал в отворено положение ,и помпата върти сама малкия кръг

Коментар

съд ще измисля. А термостата не подлежи на ремонти предполагам, пък и по-добре сякаш нов, да си нямам главоболия.

Коментар

Колега, маркучите кажи топли и твърди ли са като загрее колата - всичките около радиатора и около термостата, но внимавай да не се изгориш. Ако да - ще си позволя да дам една неприятна диагноза - гарнитура на главата. Ако колата ти е на около 60 000 км., почти сигурно е това. Белия пушек и надуването в разширителния съд не винаги са първите симптоми, изпитал съм го.
                    Александър

Коментар

Колата е на 36 000 км. маркуча си е мек и съответно топъл от температурата, няма как да е студен при положение, че уреда вътре отчита температура над 100 градуса =)

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
                        кофа за бъркане на тарекола е 1 лв .Термоста може и да е задържал в отворено положение ,и помпата върти сама малкия кръг
                        Нещо не разбрах.Ако задържи в затворено положение средния кръг ли ще върти?
                        И въобще тая тема,тоя студент нещо взе да заприличва на щраканица по клавиатурата.Тоя юнак като го чета не знае къде е маторя,вие му обяснявате що е термостат и с какво се мези.Те в студентски град вярно че пият и мезят само,ама не му ли иде на ум да отиде на някой квартален майстор лададжия и да го оправи
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

От термостата излизат/влизат 3 гумени тръби.
                          И така:
                          - запали колата, в началото се затоплят 2 от тръбите - входящата от помпата и изходящата за малкия кръг;
                          - когато загрее до 90 градуса, трябва да се нагорещи и 3-тата тръба;
                          - ако стане това, термостатът ти е здрав, ако не - смяна.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

АХаххА. Нямам условия тук ... В Студентски град съм =) Може да мъдря някакво решение. !
                            Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            Нещо не разбрах....,ама не му ли иде на ум да отиде на някой квартален майстор лададжия и да го оправи
                            Тито, ако не разбираш от коли, най-близкият сервиз за Лада-Нива е на Симеоновско шосе. Закарай там колата, гледай майстора в ръцете и се учи...
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              Нещо не разбрах.Ако задържи в затворено положение средния кръг ли ще върти?
                              И въобще тая тема,тоя студент нещо взе да заприличва на щраканица по клавиатурата.Тоя юнак като го чета не знае къде е маторя,вие му обяснявате що е термостат и с какво се мези.Те в студентски град вярно че пият и мезят само,ама не му ли иде на ум да отиде на някой квартален майстор лададжия и да го оправи
                              Не ме познаваш, моля да не се класифицираме. Това дето само се знае да се мези и да се пие ... Ами изобщо не съм от тия ама ... Слагай под общ знаменател. По-лесно е така. И потърсих информация имаше отзивчиви колеги помогнаха ми. Ако смяташ че ума мие малко и не стига да отида при квартален майстор и прочие .. добре. Всеки с мнението си. Свободен да го изразиш. Ако смяташ, че съм толквоа невеж, че не заслужавам да ми се обясни добре. Не искам да се впускам в повече обяснения ... Аз си знам какво ми е положението.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              Тито, ако не разбираш от коли, най-близкият сервиз за Лада-Нива е на Симеоновско шосе. Закарай там колата, гледай майстора в ръцете и се учи...
                              Знам, че ще се справя и сам. Просто не съм опитал. Опитвам се максимално да се информирам, преди да прибегна до каквото и да било. Благодаря за информацията.

И за всички които ме имат за невеж, не знаещ що е кола, къде е мотора, волана и т.н. Нека на личен или не знам и аз къде си ме нареждат, да не се спами темата. Това, че не знам много неща си има причини, но не мисля, че е мястото да си обяснявам живота.Чета. Уча както всичко друго съм учил. Питам тук за практически съвети и имам навика да питам повече пъти като цяло, явно и това създава впечатление, че съм много невеж, но всеки да ме възприема както намери за добре, но нека не се поставяме под общ знаменател и да поставяме етикети. На всички които ми помогнаха - БЛАГОДАРЯ ! Много съм научил от този форум. Радвам се, че го има!

Поздрави !

Коментар

Не ме познаваш, моля да не се класифицираме. Това дето само се знае да се мези и да се пие ... Ами изобщо не съм от тия ама ... Слагай под общ знаменател. По-лесно е така. И потърсих информация имаше отзивчиви колеги помогнаха ми. Ако смяташ че ума мие малко и не стига да отида при квартален майстор и прочие .. добре. Всеки с мнението си. Свободен да го изразиш. Ако смяташ, че съм толквоа невеж, че не заслужавам да ми се обясни добре. Не искам да се впускам в повече обяснения ... Аз си знам какво ми е положението.

Знам, че ще се справя и сам. Просто не съм опитал. Опитвам се максимално да се информирам, преди да прибегна до каквото и да било. Благодаря за информацията.

И за всички които ме имат за невеж, не знаещ що е кола, къде е мотора, волана и т.н. Нека на личен или не знам и аз къде си ме нареждат, да не се спами темата. Това, че не знам много неща си има причини, но не мисля, че е мястото да си обяснявам живота.Чета. Уча както всичко друго съм учил. Питам тук за практически съвети и имам навика да питам повече пъти като цяло, явно и това създава впечатление, че съм много невеж, но всеки да ме възприема както намери за добре, но нека не се поставяме под общ знаменател и да поставяме етикети. На всички които ми помогнаха - БЛАГОДАРЯ ! Много съм научил от този форум. Радвам се, че го има!

Поздрави !
                                Евала пич и извинявай.Ама що пишеш три дена и си сменяш гумите пък не си оправиш проблема.С четене по форумите няма да се научиш.Трябва малко и ръкавите да оцапаш.Много си тънкообиден ,ама наистина не вдяваш много от материята.Най малкото нямаш представа от ДВГ че да питаш къде е термостата.Та класификацията идва от там.Всеки любител шофьор трябва да има понятие от мотор и принцип на действие-поне мен ме учиха през далечната 1987 година.Наведи си малко главичката и слушай батковците и такива дето са удушили две-три лади(моя милост),вкл.Ниви.
                                Впрочем трябва да имаш и желание,но там се намесва генетиката и не мога да помогна
                                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X