Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висока температура/ обезвъздушаване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висока температура/ обезвъздушаване.

Не стават от старите,заради електрическите перки.А и захващането е по-различно.Особеното е,че ще трябва да се смени преди да си тръгне към София,за да не прегрее мотора.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ако е на питата, как се процедира ? Иначе утре сутрин, ще се види какво е положението. Ще пиша при възможност.
      А от къде тоя нов радиатор за 80 лв. ?

П.С. Ако е по-удачно на лично може да пишеш за това от къде.
      Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Утре(днес) като видя цените отново ще пиша. От вносител е цената, не е от мен.

Коментар

Въпроса е, че ми трябва в понеделник при мен. И то понеделник преди обед. Което прави задачата сложна. Та сигурно ще се вземе от склад на каквато цена има, за да може да се направи и да пътувам. Просто ми трябва колата отремонтирана дори утре, но сега няма от къде да се набави радиатор, та за това понеделник и така.

Коментар

Хм ... НЕ ти го препоръчвам, но ако е само за прибиране ... и с едно наум... и ако наистина е питата, направи следното:
            източваш антифриза, ако не нацяло, то поне под нивото на пробива. Намираш си едно парче мек тел - меден (0.4-0.6) или железен за арматура или нещо друго подходящо. зачистваш, доколкото е възможно мястото на и около пробива с бензин. Тъпчеш мъжката със силикон (какъв да е за кола). Прекарваш тела през питата, така, че да го играе до някаква степен "армировка" на силикона. НЕ стягаш, че ще стане по-голяма бела. мацаш още малко силикон. Чакаш 1 час. Или 2, според силикона и времето. Наливаш антифриза, палиш, караш и едното око залепено за стрелката на температурата, а в колата задължително туба с вода. Прибираш се. Сменяш радиатора.

Ако ти се играе да сваляш радиатор, може и да си поиграеш малко с пластилин и някакво бързостягащо лепило на епоксидна основа - поксипол примерно. По-важното е, че това е ВРЕМЕННО решение и е добре да не се забравя Иначе с каквото и да го залепиш, няма да изкара дълго.
            Още по- не ти препоръчвам всякакъв вид запушващи говнолини, от там нататък - ти си знаеш, според бързането и финансите.
            Успех!
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Вече съм се прибрал. Минах над 200 километра така и няма проблем. Просто все някакво количество антифриз си заминава и държи относително висока температура. Та преди да се върна обратно ще се слага нов радиатор. В понеделник надявам всичко да е наред и да се смени, та да си поемам пак по път. Че и зимни гуми се купиха и ги смених. Хайде от мен за сега това. Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                Въпроса е, че ми трябва в понеделник при мен. И то понеделник преди обед. Което прави задачата сложна. Та сигурно ще се вземе от склад на каквато цена има, за да може да се направи и да пътувам. Просто ми трябва колата отремонтирана дори утре, но сега няма от къде да се набави радиатор, та за това понеделник и така.
                Ето защо трябва на време да се взимат решенията, а не в последния момент.

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Хм ... НЕ ти го препоръчвам, но ако е само за прибиране ... и с едно наум... и ако наистина е питата, направи следното:
                източваш антифриза, ако не нацяло, то поне под нивото на пробива. Намираш си едно парче мек тел - меден (0.4-0.6) или железен за арматура или нещо друго подходящо. зачистваш, доколкото е възможно мястото на и около пробива с бензин. Тъпчеш мъжката със силикон (какъв да е за кола). .........
                Ако ти се играе да сваляш радиатор, може и да си поиграеш малко с пластилин и някакво бързостягащо лепило на епоксидна основа - поксипол примерно. По-важното е, че това е ВРЕМЕННО решение и е добре да не се забравя Иначе с каквото и да го залепиш, няма да изкара дълго.
                Успех!
                Сегааааа- ако малко се замислиш и ще се сетиш, че има "нещо" специално измислено за коли - пластелин с лепило бързостягащо. Що е то ?
                Ние го наричаме - КИТ. Кит за кола. Има такива с фибри има и обикновени.
                Има "хард" КИТ има и "софт" кит. Стига човек да пожелае и може да ги ползва за безброй приложения.
                Та всичко което си описал, НО направено с КИТ става почти вечно.
                В друга тема сме спорили с колеги. Само факта, че те спориха "колко" е ефективно и "дали е възможно" подобно залепване ми показва, че нито са лепили, нито искат да чуят колега, който е лепил нееднократно.
                Ето защо и няма да споря.
                Просто споделям опит. Който иска да чуе, който иска да се усмихва.
                Ако радиатор е спукан на питата:
                1. Мястото се почиства с пароструйка( да се изчистят боклуци, мухи и т.н.).
                2. После се облива с бензин. Да се почисти от мазнотии , за да хване КИТа.
                3. С подходяща мека шпакла се намазва едностранно със сериозен натиск (колкото може по-навътре да влезне кита).
                Ако успеете кита да "избие" от другата страна - това е най-доброто нанасяне . Само заглаждате и чакате 20 минути.
                4. Ако не "избие" ...следва намазване от другата страна отново с натиск.
                Нищо сложно или трудно.
                Може да се направи и без сваляне на радиатора .... зависи от мястото.
                Излишно е да пиша, че не трябва да има вода в радиатора........и да е изсъхнал преди обливането с бензин, нали?
                Поздрави и успех......

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Решението бе взето веднага бих казал. Въпроса е, че самия проблем беше открит в петък вечерта, а принципно днес ми се налагаше да пътувам. Ето защо се получи така. Поздрави !

Коментар

Сегааааа- ако малко се замислиш и ще се сетиш, че има "нещо" специално измислено за коли - пластелин с лепило бързостягащо. Що е то ?
                    Ние го наричаме - КИТ. Кит за кола. Има такива с фибри има и обикновени.
                    Има "хард" КИТ има и "софт" кит. Стига човек да пожелае и може да ги ползва за безброй приложения.
                    Та всичко което си описал, НО направено с КИТ става почти вечно.
                    В друга тема сме спорили с колеги. Само факта, че те спориха "колко" е ефективно и "дали е възможно" подобно залепване ми показва, че нито са лепили, нито искат да чуят колега, който е лепил нееднократно.
                    Ето защо и няма да споря.
                    Просто споделям опит. Който иска да чуе, който иска да се усмихва.
                    Ако радиатор е спукан на питата:
                    1. Мястото се почиства с пароструйка( да се изчистят боклуци, мухи и т.н.).
                    2. После се облива с бензин. Да се почисти от мазнотии , за да хване КИТа.
                    3. С подходяща мека шпакла се намазва едностранно със сериозен натиск (колкото може по-навътре да влезне кита).
                    Ако успеете кита да "избие" от другата страна - това е най-доброто нанасяне . Само заглаждате и чакате 20 минути.
                    4. Ако не "избие" ...следва намазване от другата страна отново с натиск.
                    Нищо сложно или трудно.
                    Може да се направи и без сваляне на радиатора .... зависи от мястото.
                    Излишно е да пиша, че не трябва да има вода в радиатора........и да е изсъхнал преди обливането с бензин, нали?
                    Поздрави и успех......
                    Така е. Имам и една 2105. вече повече от 10г. си кара с кита по радиатора.

Коментар

...Сегааааа- ако малко се замислиш и ще се сетиш, че има .....
                      Далеч съм от мисълта да споря. С кит не съм лепил, от там нататък - с каквото се сетиш. Винаги е "колкото да се прибера" и винаги остава доста по-дълго
                      накрая все пак стигнах до извода, че нов радиатор си е нов радиатор... стига да не е див ментак, разбира се. Поздрави!
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Резервоар (пробит) съм лепил със кит,за радиятор не бях се сетил,винаги съм ги запоявал,но не съм попадал(все още)на пробит алуминиев.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ново 20. Днес радиатора бе сменен с нов. Оригинален. Налят антифриз, обезвъздушено. Да ама ... тръгнах аз на път и отново държи високи температури. Не прегрява, но не са тия температури които преди държеше. Започвам да заподозирам термостата. Предполагам, че не отваря достатъчно. Ще я покарам още малко да видя и после трябва някак да проверя тоя термостат. Някой беше споменал за някакви варианти. Бихте ли споделили отново кое точно е термостата, къде се намира и как да проверя дали работи нормално. Благодаря предварително и се извинявам за лаическите въпроси!

Коментар

Ново 20. Днес радиатора бе сменен с нов. Оригинален. Налят антифриз, обезвъздушено. Да ама ... тръгнах аз на път и отново държи високи температури. Не прегрява, но не са тия температури които преди държеше. Започвам да заподозирам термостата. Предполагам, че не отваря достатъчно. Ще я покарам още малко да видя и после трябва някак да проверя тоя термостат. Някой беше споменал за някакви варианти. Бихте ли споделили отново кое точно е термостата, къде се намира и как да проверя дали работи нормално. Благодаря предварително и се извинявам за лаическите въпроси!
                            Сваляш термостата, ще го видиш, под карбуратора и над генератора, метално и са свързани 3 тръби с него... Държат се на скоби..
                            http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...1-05-04-01.jpg
                            Проверката е:
                            Слагаш го в една тенджера пълна с вода, мяташ я на котлона и гледаш... Когато почне да кипи, трябва да отвори... Не отвори ли, нов...
                            Прикачени файлове
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Благодаря, ще огледам като имам време и на светло =)
                              За справка нямам карбуратор Но мисля, че се ориентирах къде е =)

П.С. Още едно уникално питане ... Цялата система ли ще се наложи да се източи или има вариант в който ще си спестя това

П.С.2 И то ако не е термостата остава май датчика за температурата, ама той и да се е прецакал май няма да прави тия проблеми.
                              Последно редактирано от Петър Пенчев (tyto_); 05-11-12, 20:48.

Коментар

Благодаря, ще огледам като имам време и на светло =)
                                За справка нямам карбуратор Но мисля, че се ориентирах къде е =)
                                Аз го карам по нашата 1.6, затова не съобразих...
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X