Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко масло гори вашата Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко масло гори вашата Нива?

Спокойно, разхода на масло не е нито от сегменти, нито от гумички - както казах, скъсана гарнитура на капака на главата, и то в задната част, където не може така лесно да се види омасляването.

А за синият дим - преди осн. ремонт излизаше и пушек от дебелия маркуч на картера към възд. филтър в страхотни количества. Сега след като се регулираха клапаните мотора заработи като часовник, а мощност не липсва, все пак работният обем се е увеличил с някой друг куб. см.

Но по темата - ако имате съмнения за разход на масло - погледнете въпросната гарнитура, особено ако е изцяло от черна гума. Има по-читави, които освен гума имат намазана по края и някаква смес от корк и силикон, не знам точно какво представлява.
    Александър

Коментар

Нашата я карам само с М10Д....Може на някой да му се стори налудничево, но имам доста добри впечатления от това масло...И не мърда от максимума, спада леко, което е нормално, все пак като го проверявам малко, по-малко го намалявам...
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Абе Вие сменяте ли маслото ? Аз само доливам.30 000 км да изкара,здраве да е.
        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
          Нашата я карам само с М10Д.
          Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
          Аз само доливам.
          Заради ей такива не казвах, че имам Нива. Всички решаваха, че съм като вас.

А иначе - всички двигатели изразходват във високи режими повече масло, но конструкцията на този конкретен двигател прави ефекта особено ярък при 4000 и нагоре обороти. Ако колата често пътува по магистрали, 2л/10000км са нормален разход и за най-изправния двигател ВАЗ-класика.

Минералните масла, освен това, се изпаряват забележимо в горещо време и при интензивна употреба. При доста скромното охлаждане на маслото в нивовския двигател (както и на повечето леки коли), загубата на половин-един литър масло за едно лято е напълно нормална. Синтетичните масла не страдат от това изпарение. Това е и ефектът, наблюдаван от tef4o.
          Последно редактирано от Ясен; 10-07-11, 15:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Заради ей такива не казвах, че имам Нива. Всички решаваха, че съм като вас.

А иначе - всички двигатели изразходват във високи режими повече масло, но конструкцията на този конкретен двигател прави ефекта особено ярък при 4000 и нагоре обороти. Ако колата често пътува по магистрали, 2л/10000км са нормален разход и за най-изправния двигател ВАЗ-класика.

Минералните масла, освен това, се изпаряват забележимо в горещо време и при интензивна употреба. При доста скромното охлаждане на маслото в нивовския двигател (както и на повечето леки коли), загубата на половин-един литър масло за едно лято е напълно нормална. Синтетичните масла не страдат от това изпарение. Това е и ефектът, наблюдаван от tef4o.
            Чакай малко бре ...Ти карал ли си с М10Д???
            На първата лада(жигула)Дядката и беше навъртял около 300 000 само с М10Д и като я отворихме(За 1ви ремонт!) вътре светеше.....+Това М10Д е пращано от нашия завод в световната лаборатория за масла в Женева(сигурно повечето я знаят), от 10 вида хидравлично, синтетично и тем подобни, само М10Д са го признали и вместо хидравлично наливахме само М10Д и машините светеха... Досега една година я караме само с М10Д и нищо и няма... Единствения -нос е, че при минусови температури пали малко по трудно докато го разбие..
            Не се закачам..Карайте си колите с каквото си искате масло..Различни хора, различни идеали.. Пък които се срамува, че кара нива, да си се срамува..Аз навсякаде си казвам, че наливаме М10Д пък всеки да си прави изводи...

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
            Абе Вие сменяте ли маслото ? Аз само доливам.30 000 км да изкара,здраве да е.
            Е баш така не трябва...Сменяй го на 15 000 и ще ти изкара бая повече... Сменя се за минути..
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

На моята сменям маслото и масления филтър на 8000км. с минерално масло 15/40, въздушния филтър на 4000км. На 20000км сменявам маслата по дифове,рездатка,скорости,Нивата е 1.6 93г. 260000км.Разхот на масло около 0.8л. на 8000км. Колеги слагайте си качествени масла............
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                На моята сменям маслото и масления филтър на 8000км. с минерално масло 15/40, въздушния филтър на 4000км. На 20000км сменявам маслата по дифове,рездатка,скорости,Нивата е 1.6 93г. 260000км.Разхот на масло около 0.8л. на 8000км. Колеги слагайте си качествени масла............
                Потвърждавам това,което казва колегата за качествените масла.За нивата немога да дам пример,но за Урала мога.След монтирането на мазовия мотор и смяната на маслото с М10Д от варел,камиона започна да харчи като скъсан масло,то направо не беше харчене а все едно изтичаше от някъде.Познат ми даде някакво немско масло с което обслужват клетките на операторите,след смяната разхода на маслото на урал беше до там.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  ...Ти карал ли си с М10Д???...
                  Аз да. На тате жигулата. Преди 20 и повече години. Защото беше без пари. Ама си платих по-късно за гяволъка. Двигателят и издъхна мого преди тези 300 000 за които говориш. А да не сме я гледали не е вярно, но М10Д и зиладжийския бензин 86 си казаха думата. Ще си сипя и олиото от фритюрника в двигателя, стига производителя да го е написал в ръководството за експлоатация на автомобила. В книжката на Нивата за М10Д нищо не е казано. И да знаеш, че има по-длибоко от Искъру и по-високо от Витоша...
                  Хайде със здраве.
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Колеги,то направо е грехота да налееш М10Д на каквато и машина да било.То това масло се израсходва в навесната система на болагара,каму ли да се ползва за какъвто и да е мотор.Както споменах по-горе,след опита ми с урала,повече не искам да го подлагам на такива мъчения-горкият камион.Аз си мислех,че съм за ремонт.

Коментар

Грешиш - може да го ползваш в печка "циганска мечта" в комбинация с талашит или друг отпадъчен целулозен мат'рял - ако това минава за машина.
                      Александър

Коментар

Айде сега в другата крайност. М10Д си е масло за определени машини. Нива, обаче, никога не е била сред тях. Убеждението на българина, че то МОЖЕ да се използва за леки коли се базира на възможностите да се краде от машинния парк на предприятията през социализма.

"Няма проблеми" е много хубаво, но само ако следните неща не се броят за проблеми:
                        1. Лампата за маслото свети няколко секунди след запалване, в студено време - и повече. Понякога присветва и след загряване, на празен ход.
                        2. Маслото намалява и трябва често да се долива.
                        3. При смяна се източва гъста смолиста течност. (Смяна ли казах?)
                        4. От ауспуха излизат дим, особено при натоварване и при спиране с двигател.
                        5. При сваляне на капака на двигателя, не се вижда метал.
                        6. Разходът на гориво е висок, а мощността и динамиката - ниски.

Коментар

То да беше само капака ... по целия двигател трудно се вижда метал. преди години имах Москвич, 12ка, бесен старец от най-първите, с 4те фара. По ред причини ходех именно с него до и по бившия СССР. Караше се здраво (разбирай - около и над 120км/ч, с преходи от по няколко хиляди километра).
                          И за да нямам ядове по дългите преходи, освен другите "дреболии" като читави амортисьори, гуми, парно и така нататък, на всеки 20тна хиляди му се случваше основен ремонт на двигателя - средно на 4 месеца.
                          Отначало го карах с М10Д, щото нали Москвич... пълна скръб! За 20 000 гонка, после като отворя мотора, 2 дена не мога да го изчистя от л...на.
                          Минах на читави масла и изненада - разхода на масло падна, на -30 зимата започна да си пали като пич, без да се налага да ме дърпат, а лятото стрелката на маслото си стоеше където трябва като загрее. И така нататък и така нататък.
                          Ваша си работа, всеки сам си шета на акъла, но все още не съм отварял мотор, които да е бил каран с м10Д или друга подобна чорба и да няма 1 пъст катран вътре.

А.... за феновете на доливането ... сменяйте поне филтъра! Щото отвори ли байпаса ... сбогом
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

М10д,е недразумение на родната промишленост,"живота" му е много кратък(ако въобще има такъв) и ако пренебрегнем страничните ефекти които Ясен изброи по-горе,следва да се сменя след 3-4000км.Не струва и точка,използвам го за хидравликата на комбайна,износена е помпата и не понася хидравлично.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Айде сега в другата крайност. М10Д си е масло за определени машини. Нива, обаче, никога не е била сред тях. Убеждението на българина, че то МОЖЕ да се използва за леки коли се базира на възможностите да се краде от машинния парк на предприятията през социализма.

"Няма проблеми" е много хубаво, но само ако следните неща не се броят за проблеми:
                              1. Лампата за маслото свети няколко секунди след запалване, в студено време - и повече. Понякога присветва и след загряване, на празен ход.
                              2. Маслото намалява и трябва често да се долива.
                              3. При смяна се източва гъста смолиста течност. (Смяна ли казах?)
                              4. От ауспуха излизат дим, особено при натоварване и при спиране с двигател.
                              5. При сваляне на капака на двигателя, не се вижда метал.
                              6. Разходът на гориво е висок, а мощността и динамиката - ниски.
                              Брейй, такива проблеми не съм забелязал... Като отворя капачката за наливане на масло, разпределителния вал свети...Лампата свети само когато е включен контакт и не е запалена....Ще се оглеждам за другите, но за 1 година не съм ги забелязал...Но пък и не наливам някакво неизвестно М10Д, на приста ойл или на Лукойл май беше..Ама стига, че омазахме темата
                              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 11-07-11, 14:52.
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Приста ойл или Лукойл,какво значение има,като М10Д е възможно най-долното масло което може да съществува.За мен човек,който кара каквато и да била машина с М10Д е марляч.Това е едно жалко подобие на масло,не сме едно време та да кажеш,че няма избор на масла.На мойте съборетини слагам само качествени масла.Не че сумата определя качестово,но просто за пример под 50лв 4литра туба не взимам.За сега ползвам едно,което е предназначено за двигатели работещи на газ и съм доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X