Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко масло гори вашата Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко масло гори вашата Нива?

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
    М10Д е възможно най-долното масло
    Пак казвам, не се увличайте, маслото си е съвсем валидно - просто не е за Лада.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      Брейй, такива проблеми не съм забелязал... Като отворя капачката за наливане на масло, разпределителния вал свети...Лампата свети само когато е включен контакт и не е запалена....Ще се оглеждам за другите, но за 1 година не съм ги забелязал...Но пък и не наливам някакво неизвестно М10Д, на приста ойл или на Лукойл май беше..Ама стига, че омазахме темата
      Бобчо,овладей се и стига си хвалял най-калпавото масло на Света.
      Казваш,че вече цяла година си нямал проблеми с двигателя и маслото.Ми то голямата работа...
      Ти за една година колко километра минаваш с Нивата и колко пъти я натоварваш сериозно-/кал,сняг,сериозно буксуване,дърпане и т.н./.Без да се обиждаш,но в тая тема пишеш само глупости.Аз лично моята я карам с Приста Лидер 15W-40.С тази марка върви вече над 75 000км.А я юркам доста-и по асфалта,и в гората.Незнам,може би не е най-качественото,но все пак ми се струва доста по-добро от твоето тъй хвалено М10Д.

Коментар

Колеги, оцапахте ми темичката с ... M10Д. Масло се сменя на 10 000 км, какво толкова има да не е ясно. Колко масло Ви харчат нивите и от коя марка е въпроса.
        Александър

Коментар

Всъщност, колко струва въпросното М10Д напоследък? Щото мернах Пр(и)ста Лидер, което спомена колегата, цената му беше твърде близко до "аналог" на Валволин примерно. Аналог го пиша в кавички, щото ... така
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не знам, но аз слагам 10W40 полусинтетика, италианско ERG, на 7 лв. литъра.
            Александър

Коментар

Ми, то няма как да е приблизителен аналог и да не е приблизително пак толкова скъпо. Нещата, които се сипват вътре отдавна са унифицирани и като пише някъде полусинтетика 10W40 SJ/CF, това означава конкретен химически състав, от който половината не се прави там. Ако пропуснат нещо - ще им паднат сертификатите, ако добавят - няма да го продадат. Това важи и за Валволин, и за Приста.

А М10Д струва в порядъка на 4лв/л на бензиностанция. Ако го вземеш на гюм в Приста без ДДС, може и на 2.80 да ти дойде. Ама достойнството му не е колко струва, а че може да се краде - а преди години е можело повече. То оттам и цялата му популярност.

Коментар

Колеги моя лична препоръка е,карайте си колите с качествени масла и антифризи,за да ги имате по дълго време. Независимо какви са те.
                0898774443-Пламен.

Коментар

Луди хора !!! Да сменяват масло и филтър. Познавам един човек ( бившия ми шеф 39 набор ) който навремето е изминал 200 000 км без да сменява масло и филтър. Колата е Форд Таунус модел 64 или 65 г . Не е могъл да намери филтър а и двигателя си е похапвал и нашия само долива... и така докато му блокира двигателя. Ама изминал 200 000 км. После друг двигател. На една от снимките можете да видите система за събиране на маслото от отдушника което после се сипва в двигателя. Та така.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00540.jpg
Прегледи:2
Размер:163.6 КБ
ID:5290753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00543.jpg
Размер:108.9 КБ
ID:5290754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00538.jpg
Размер:130.4 КБ
ID:5290755
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Аз пък съм гледал как една жигула измина 50км без капка масло на едно изложение. Бяха сипали от онези модификатори, нали се сещате. Защо беше стара жигула, а не нов мерцедес е повече от ясно. Та колега може и без масло - стотина километра и после нов двигател...
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Колеги следя темите и забелязвам,че в някои отношения много им се престаравате и притеснявате на Нивите.Чета тук една ВАЗ-книга.В нея пише,че маслото трябва да се проверява на всеки 500км. и да се сменя на всеки 10 000км. заедно с филтъра.
                      Иначе за нормален разход на масло се считал 1-1.5л. на 10 000км.Стигнел ли 1л. на 1000км. мотора бил за ремонт.Това е поне според Руснаците.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                        Аз пък съм гледал как една жигула измина 50км без капка масло на едно изложение. Бяха сипали от онези модификатори, нали се сещате. Защо беше стара жигула, а не нов мерцедес е повече от ясно. Та колега може и без масло - стотина километра и после нов двигател...
                        Аз пък съм проверявал на 15 годишен Форд Фиеста без модификатор и без масло - весело, обаче мина 30 километра, при това на доста здрава гонка. Не, че сме правили теста умишлено, разбира се. Просто се случи свръхкофти комбинация от простотии, накрая и антифриза даде фира, по него се усетихме, че нещо е в г..за.
                        та модификаторите ... са малко като бълбукаторите Каквото трябва да го има в маслото, хората си го слагат, поне в читавите масла. Спирам, че отплеснах темата ...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanka Dimova Преглед на мнение
                          Стигнел ли 1л. на 1000км. мотора бил за ремонт.
                          Това важи само при спокойно каране. Иначе и чисто нова Нива този един литър може да го изгори за 500км магистрала със 130км/ч - без нещо да му има на двигателя.

Коментар

Ясене, не си съвсем прав. Нивата се караше редовно със 140 по магистралата като беше по-нова и от смяна до смяна (на 10 000 км) съм доливал 1 литър най-много.
                            Друг е въпроса какво и се случи от това каране ...
                            Александър

Коментар

Карбуратор?

Инжекционните имат малко по-интелигентен капкоотделител.

Коментар

Да карбуратор, какво имаш предвид под "капкоотделител"
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X