От: Колко масло гори вашата Нива?
Тук до Казанлък има една морга и когато беше бума на смяната на соц возилата със западни такива,имаше на ден по 4-5 жигули,лади или москвичи.То сега станаха атракция тия жигули... Та като ги карат,разбира се са в движение,ако ви кажа колко пъти,сме ги гърчили тия коли...чак жал ми ставаше.На някой им се източваше масло и антифриз и слънца в една нива до моргата до блокиране.Поне по 15на мин издържаха.Един москвич обаче удари всичко живо,над 1 час издържа,без капка масло и антифриз.И постоянно на пълен форсаж.
Та,всички двигатели горят повече при по-сериозно натоварване и определено,ако маслото не е по спецификация.На пасата ми за 10 000 км. ми е горял 300 грама и за 2000 км. ми е свалял до средата на щеката(6-700 грама).Ама тогава карах 20на мин със 190...което е обяснимо.Ако се "гали" нито масло,нито гориво ще заминава.
Първоначално публикуван от blackfirefly
Преглед на мнение
Та,всички двигатели горят повече при по-сериозно натоварване и определено,ако маслото не е по спецификация.На пасата ми за 10 000 км. ми е горял 300 грама и за 2000 км. ми е свалял до средата на щеката(6-700 грама).Ама тогава карах 20на мин със 190...което е обяснимо.Ако се "гали" нито масло,нито гориво ще заминава.
Коментар