Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко масло гори вашата Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко масло гори вашата Нива?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Аз пък съм гледал как една жигула измина 50км без капка масло на едно изложение. Бяха сипали от онези модификатори, нали се сещате. Защо беше стара жигула, а не нов мерцедес е повече от ясно. Та колега може и без масло - стотина километра и после нов двигател...
    Тук до Казанлък има една морга и когато беше бума на смяната на соц возилата със западни такива,имаше на ден по 4-5 жигули,лади или москвичи.То сега станаха атракция тия жигули... Та като ги карат,разбира се са в движение,ако ви кажа колко пъти,сме ги гърчили тия коли...чак жал ми ставаше.На някой им се източваше масло и антифриз и слънца в една нива до моргата до блокиране.Поне по 15на мин издържаха.Един москвич обаче удари всичко живо,над 1 час издържа,без капка масло и антифриз.И постоянно на пълен форсаж.

Та,всички двигатели горят повече при по-сериозно натоварване и определено,ако маслото не е по спецификация.На пасата ми за 10 000 км. ми е горял 300 грама и за 2000 км. ми е свалял до средата на щеката(6-700 грама).Ама тогава карах 20на мин със 190...което е обяснимо.Ако се "гали" нито масло,нито гориво ще заминава.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Да карбуратор, какво имаш предвид под "капкоотделител"
      Най-вероятно по-интелигентно изпълнена вентилация на картера.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Ясене, не си съвсем прав. Нивата се караше редовно със 140 по магистралата като беше по-нова и от смяна до смяна (на 10 000 км) съм доливал 1 литър най-много.
        Друг е въпроса какво и се случи от това каране ...
        Не ли множко 140км.Или по точно колко време си я карал с 140км.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Моита лада нива гореше с предишния двигател 1литър на 100км. по гората тва е за рекордите
          [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
            Не ли множко 140км.Или по точно колко време си я карал с 140км.
            Със 140км/ч Нива 1.7 и дифове 3.9 може да върви цял ден без какъвто и да е проблем.Оборотите на мотора при тая скорост са 4000об/мин.,разбира се на 5-та предавка.По нанадолнищата по магистралата с инжекционна Нива се стига и до 160км/ч,но колата става почти неуправляема-/говоря за късата база/.
            Иначе с моята на 140км/ч оборотомера стои на 5300об/мин.,но аз съм с 4ст.кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              Със 140км/ч Нива 1.7 и дифове 3.9 може да върви цял ден без какъвто и да е проблем.Оборотите на мотора при тая скорост са 4000об/мин.,разбира се на 5-та предавка.По нанадолнищата по магистралата с инжекционна Нива се стига и до 160км/ч,но колата става почти неуправляема-/говоря за късата база/.
              Иначе с моята на 140км/ч оборотомера стои на 5300об/мин.,но аз съм с 4ст.кутия.
              Я, ти си стигал и 160, тя и на 150 става побесняла табуретка. Скоростната кутия се скапва, но това не е по темата. Всъщност си прав, че оборотите на двигателя не са кой-знае колко високи, но не са и много ниски. Въпрос - 4000 об/мин на 5-та и същите обороти, да речем на 3-та - еднакво ли е натоварването на двигателя?

Така и не разбрах какво отношение има системата за вентилация на картера към разхода на масло.
              Александър

Коментар

Я, ти си стигал и 160, тя и на 150 става побесняла табуретка. Скоростната кутия се скапва, но това не е по темата. Всъщност си прав, че оборотите на двигателя не са кой-знае колко високи, но не са и много ниски. Въпрос - 4000 об/мин на 5-та и същите обороти, да речем на 3-та - еднакво ли е натоварването на двигателя?

Така и не разбрах какво отношение има системата за вентилация на картера към разхода на масло.
                Ако правилно съм те разбрал и ако дроселната клапа е еднакво отворена-ДА,натоварването е еднакво.
                За ск.кутия си прав-при яко и продължително гонене се скапва за няма и 30 000км.Говоря за 5 степенната.
                4 ст. издържа средно между 300 до 500 000км.,без значение колко юркаш колата.

Коментар

...Така и не разбрах какво отношение има системата за вентилация на картера към разхода на масло.
                  Това сериозно ли или (както подозирам) се гъбаркаш с народа?

Иначе темата продължава да е силно развлекателна Няма ли някой да е вдигал 200 с Нивата?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колега ти шегуваш ли се сега?Много добре разбираш,че се говори за моментно-постигнати скорости и то по нанадолнище-/за над 140км/ч говоря/.Какво толкова те очудва???

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Колега ти шегуваш ли се сега?Много добре разбираш,че се говори за моментно-постигнати скорости и то по нанадолнище-/за над 140км/ч говоря/.Какво толкова те очудва???
                      Учудва ме куража ти, ако километража ти не лъже с повече от обичайното.

Коментар

Я да ви питам-мотора на Опел Астра 1,4. 1991 година понася ли М10Д?
                        Щото аз я карам с това масло вече две години, и не виждам никакъв проблем.
                        Като я взех(преди тригодини и половина) предишният собственик ми даде една бутилка за "юрнек"(образец, мостра) с какво масло я кара, та да знам какво да и купя като се наложи. Беше ми малко странно, но скоро разбрах-астрата си пийва масълце... Тогава това масло-някакъв "Mobil" беше по 11,50 литъра. Преглътваше се. И купувах от него. После, като го направиха по 15-16 лева се отказах, и минах на някаква полусинтетика на Приста. Беше ми малко гадно, че си я харесвах астрата, ама финанси...
                        Последно минах на М10Д, по 3,60 литъра. (Ако се разтърся мога да го намеря и по-евтино), периодично се налага да доливам, но въобще не ми пука. Колкото и да го хулят някои, не е толкова зле маслото.

Не ми скачайте, дайте реални тестове с машини изпитващи маслата и качествата им. Другото са модни залитания. Някои са чули, че маслото за да е добро трябва да е скъпо, и се дърлят...

П.П. Карам душманската, няма жал. Принцип: Не аз съм роб на колата, а тя е моя робиня. Който ме познава малко повече знае за какво става въпрос.
                        И как досега този двигател не блокира...

П.П.П. И бъгито карам с М16. Смесено с вода, такова имам след като ЮМЗ-то го смеси. Понеже ламаринения картер е спукан, и маслото си изтича(а не познавам някой който може да го оправи)-доливам с канчето от кофата. Този мотор пък се кара съвсем, ама съвсем без жал. И все още работи. Ескорт 1.3 1984.

Такива ми ти работи...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, ако доливаш литър на 1000км - ти караш винаги с прясно масло на около 2000км средно. Е, кротък двигател като астровия няма да има проблеми така. А бъгито колко моточасове навърта?

Коментар

Коле ... що си просиш да те изям? Айде, другарче си, ще си замълча тоя път...

Коментар

Не бе яжте на воля, мен не ме е страх.
                              Просто казвам моят опит, с маслата. Вярно, ч всички масла са по-хубави от М10Д, но не го пренебрегвайте като масло. За двигател от който не се очаква да работи още 700 000 км си е достатъчно добро.

Бъгито не навърта километраж, но има спукана гарнитура, и периодично си остава без вода. Отделно радиатора беше затъкнат отвън с разни неща(онзи ден го измих), та си позагрява доста. Намоменти фърля вода като гейзер. А се кара повечето на пълна газ, по баири като стени.
                              Тефчо знае за какъв терен става въпрос. Знае ми и крака с който натискам газта... Не посмя да се качи да го повозя.
                              Засега откъм мазане(не смазване) няма никакви проблеми. А както казах-маслото освен, че е М10Д, е и смесено с вода, и си стои в една кофа под сайванта на село. И не е покрито... Като дойде момента да доливам масло-просто издухвам пепелта, гребвам с канчето, и наливам...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колегата Янко Желязков е отговорил много точно, да метна едно леко пояснение. Натоварването на ДВГ се определя от положението на дроселната клапа. В този смисъл, високи обороти, не означава натоварен двилател. И още, износването на ДВГ е пряко зависимо от натоварването, а не от оборотите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X