Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко масло гори вашата Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко масло гори вашата Нива?

Първоначално публикуван от Нешо 68 Преглед на мнение
    Колегата Янко Желязков е отговорил много точно, да метна едно леко пояснение. Натоварването на ДВГ се определя от положението на дроселната клапа. В този смисъл, високи обороти, не означава натоварен двилател. И още, износването на ДВГ е пряко зависимо от натоварването, а не от оборотите.
    Тоест, един стациоанрен двигател, примерно на лодка, който като го запалиш следобед и го гасиш догодина, ще се износи по-бързо от същия двигател, да речем набутан в пикап, който се ползува за Софийско градско от пернишки летец? Интересно...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Тоест, един стациоанрен двигател, примерно на лодка, който като го запалиш следобед и го гасиш догодина, ще се износи по-бързо от същия двигател, да речем набутан в пикап, който се ползува за Софийско градско от пернишки летец? Интересно...
      Това твърдение не следва от цитираното мнение, а обратното.

Коментар

Лада Нива да се кара дори моментно с 160 км. си е самоубиство. 90%
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Преди 2 г карах Дефендър. Тоя с тая форма на табуретка повече от 150 км не можеше да вдигне. Обаче веднъж една Нива ни скри шайбата. Карам от Симитли към дефилето ; там има доста дълъг прав участък; набичил съм Дефендъра с поне 140 и ... една Нива ни мина като пътен знак. Верно че беше нова; ама не очаквах такова нещо от Нива.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди години имах Нива Тайга внос от Австрия. За 10000км. душманско каране гореше 1л. масло.

Коментар

Аз карам нова Нива (2007) и "обувките ми са тежки"... На светофари "късам" повечето от "бегачките" край мене, но на магистрала не мога да вдигна над 140 км/ч дори на надолу. Може би имат различни СК и дифове, но мисля, че Нива може да вдигне над 140 км/ч само при свободно падане.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Аз карам нова Нива (2007) и "обувките ми са тежки"... На светофари "късам" повечето от "бегачките" край мене, но на магистрала не мога да вдигна над 140 км/ч дори на надолу. Може би имат различни СК и дифове, но мисля, че Нива може да вдигне над 140 км/ч само при свободно падане.
                Моята вдигаше 135 км. но беше 1.6 с четири скорости. Чувал съм, че 1.7 вдигат 170км.

Коментар

Моята е 2007. Абсолютно заводска, само газта е добавка. На магистрала спокойно държи 130 (122 по GPS). Пробвал съм я Бургас-Карнобат по магистралата, сам в колата , вдигна около 150 по скоростомер и можеше още малко, може би до 160. Естествено се абстрахирам от шума, който по-скоро беше от вятъра.

Коментар

колеги при мен 140км/ч на 5ск.нивата е 1.6 93г.

Коментар

130км с клизма по лек наклон,как ги постигате тия 150-160км?Нивата е 1992г,5ст. ск. кутия,1,6.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Пак да повторя: 1.7 е непропорционално по-мощен, освен това максимумът му за мощност е в по-високи обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Пак да повторя: 1.7 е непропорционално по-мощен, освен това максимумът му за мощност е в по-високи обороти.
                          Ясене,извинавай но не съм сигурен дали на 1.7 максималната му мощност е на по-високи обороти от на 1.6.Даже бих казал обратното,тъй като съм карал и 1.6 мотор.Поне при моите мотори 1.7 набира здраво до към 5200об/мин,оттам нататък е само шум и мъка.
                          При 1.6 нещата са някак по-различни:той е по-високооборотен и до към 5600-5800об/мин. се усеща,че не се мъчи и има тяга.Разбира се пика на въртящият му момент е по-на високо-/при около 3400об/мин/,което го прави и по-неподходящ за джип.Докато 1.7 започва да "дърпа" здраво още от 2200-2500об/мин.

Коментар

+1 - не съм карал 1.6 мотор, но 1.7 определени има тяга в диапазона 2200-2500, а след 5000 колата "забива нос". При 6000 об. мин - само ако се налага да се почистват гумите в калъ. Какво ли се случва с разхода на масло в такива ситуации...
                            Александър

Коментар

Субективното усещане, къде моторът "върви", още повече ако не си карал много и всякакви коли, е доста измамно. А за да не стават грешки, се гледат мощностните диаграми.

Коментар

Проблема с разхода на масло се решава на принципа "клин - клин избива", т.е. с разход на финансови средства. Респ. аз вече започнах да решавам проблема. Днес ми пристигнаха половината от частите. Утре купувам останалите и влизам в бокса. Решил съм да правя пълен капитален ремонт на бабичката - двигател, съединител, спирачки, трансмисия и т.н. Компромиси няма да правя. Накрая ако ми останат пари и мерак, може и да я поизкърпя малко. Въобще ще я правя абитурентка (или май по-точното название в абсолвентка ).
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X