Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: газ

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
    А най добре е студен двигател да се пали на бензин.Най малкото се ськращава живота на изпаритела.
    А на тебе кой ти е по-присърце? Двигателят или изпарителят?

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
      А най добре е студен двигател да се пали на бензин.Най малкото се ськращава живота на изпаритела.
      Един комплект мембрани и гумички е около 25 лв. По-добре си палете на газ. От палене на бензин последствията са доста по-неприятни. Това сме го обсъждали вече.

Коментар

Ха, това дали е добре да се пали на газ, еммм, аз от 1 година я паля само на газ, 5-6 пъти най-много да съм я запалил на бензин и нищо и няма, ниТ мембрани съм сменял, ниТ нищо.. А изпарителя си е добре, двигателя също....
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

При мен спицялно,паленето на бензин е задьлжително.Защото не ми се чистят дюзи.И колата гасне ако я запаля директно на газ на втората минута.
          0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            Ха, това дали е добре да се пали на газ, еммм, аз от 1 година я паля само на газ, 5-6 пъти най-много да съм я запалил на бензин и нищо и няма, ниТ мембрани съм сменял, ниТ нищо.. А изпарителя си е добре, двигателя също....
            Когато си с карбуратор - бензиновата помпа ще изсъхне и ще спре да работи (да качва бензин). И ще останеш само на газ . Не е лошо, ако не закъсваш за газ.
            При инжекциите обаче е по-опасно. Там инжекторите ще се спекат и ще трябва да се почистват ( ако не изгорят съвсем).
            Та всеки си избира дали да пали САМО на газ или да поддържа и втората система за захранване с гориво.

Коментар

И при мен пали само на бензин, чувал съм че има вариант да се стартира на газ, но е задължително двигателя да е топъл и се ползва само в критични ситуации, изгоряла бензинова помпа например.
              Land Rover Discovery II 3,9 V8
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Когато си с карбуратор - бензиновата помпа ще изсъхне и ще спре да работи (да качва бензин). И ще останеш само на газ . Не е лошо, ако не закъсваш за газ.
                При инжекциите обаче е по-опасно. Там инжекторите ще се спекат и ще трябва да се почистват ( ако не изгорят съвсем).
                Та всеки си избира дали да пали САМО на газ или да поддържа и втората система за захранване с гориво.
                Бензиновата помпа няма да изсъхне защото клапана се свързва след нея.

Коментар

Това, че клапанът е след помпата, не и пречи да изсъхне. Когато през нея не минава бензин, тя се нагрява до температура, при която в нея остават само бензинови пари.

Не е лошо да се кара понякога на бензин, но това може да се ограничи до добре загрял двигател. Така се избягват повечето недостатъци на бензина като гориво.

Коментар

Как да не минава.Тя помпата качва бензин до клапана.Клапана не пуска до карбуратора.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                      Бензиновата помпа няма да изсъхне защото клапана се свързва след нея.
                      Ела го кажи на моята бензинова помпа - две сменям вече и двете изсъхват ...... сухи .....ама може да не са знаели, че не трябва да изсъхват.
                      Ще им кажа ......
                      Нали за да включа на газ минавам на междинно положение , чакам да свърши бензина и като прехълца ... включвам на газ.
                      И така ..... суха помпа, за да си е в ред - СМЯНА с нова и после пак .... и вече НЕ сменям . Карам само на газ и не допускам да ми изсъхне и газовата бутилка. Ако допусна - въженцето и......... до газстанцията за газ.
                      Та за това - изсъхва и не вярвам на обратното .

Коментар

Ела го кажи на моята бензинова помпа - две сменям вече и двете изсъхват ...... сухи .....ама може да не са знаели, че не трябва да изсъхват.
                        Ще им кажа ......
                        Нали за да включа на газ минавам на междинно положение , чакам да свърши бензина и като прехълца ... включвам на газ.
                        И така ..... суха помпа, за да си е в ред - СМЯНА с нова и после пак .... и вече НЕ сменям . Карам само на газ и не допускам да ми изсъхне и газовата бутилка. Ако допусна - въженцето и......... до газстанцията за газ.
                        Може Ясен да е прав - бензина да се изпарява, но резутата е все същия - СУХО платно и скъсано.
                        (може ли двата поста да ги събере модератор- извинения) Благодаря !

Коментар

и накрая бензин в маслото след сухото и скъсано платно

Коментар

Бензин в маслото е трудна работа - трябва да се скъсат три платна и да не си забелязал нито обилното омасляване, нито зловещата бензинова смрад, които излизат от контролния отвор.

Ако някой е толкова загрижен за платната, да си вземе втори клапан за бензин и да пусне помпата да върти направо към обратката, когато трябва да е изключена.

Коментар

Ще им кажа ......
                              Като минеш на междинно положение не прекъсваш притока на бензин до помпата а след нея.Клапана затваря но в помпата остава бензин тя остава да работи.По скоро с карбуратора се берат ядове ако се кара само на газ.

Коментар

Добре - съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X