Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: газ

При тази комбинация на жикльорите, споделям мнението на Ясен, че можеш да караш и така.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Ясен,
      извинявай, но именно с долна плочка, на смукач двигателя ще се държи адекватно, а не с горна. Знам, че знаеш как работи карбуратора на бензин.Помисли, ако е с горна плочка, къде при дръпнат смукач е разреждането и къде се подава горивото и как би отработила системата при долна плочка.Аз лично съм разпробивал по -два карбуратора - солекс и вебер -от вторият път се справих перфектно-не съм гинеколог.На тези мотори, аз/без да ангажирам с нищо/, предпочитам щуцери.Не пренебрегвай температурните деформации/виждал съм деформирани корпуси на ускорителна помпа от работа на газ, които след челосване и нови гарнитури изкарват по 500 к.м.и пак се измятат/.Не се сърди, за това не си прав, изпитал съм на гърба си и горна плочка и долна плочка и щуцер.От горчиво насъбрания ми опит - най- надежден си е щуцерът.Поздрави и успех с УАЗ-а.

Коментар

Е, ти си знаеш. Не мога да преценя каква е причината да се оплеска нещо при теб с горната плочка, но на газ не е нужно обогатяване при запалване и при студен двигател и това е добре известно. Точно затова, смукачът ТРЯБВА да работи другояче. И напротив, точно това обогатяване докарва ужасната смрад около подгряващите жигулки. Докато аз паля и тръгвам.

п.п. оттам идва и част от клетвата на всички газаджии, че двигателят трябва да се подгрее на бензин и чак тогава газ.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
          Ясен,
          извинявай, но именно с долна плочка, на смукач двигателя ще се държи адекватно, а не с горна. Знам, че знаеш как работи карбуратора на бензин.Помисли, ако е с горна плочка, къде при дръпнат смукач е разреждането и къде се подава горивото и как би отработила системата при долна плочка.Аз лично съм разпробивал по -два карбуратора - солекс и вебер -от вторият път се справих перфектно-не съм гинеколог.На тези мотори, аз/без да ангажирам с нищо/, предпочитам щуцери.Не пренебрегвай температурните деформации/виждал съм деформирани корпуси на ускорителна помпа от работа на газ, които след челосване и нови гарнитури изкарват по 500 к.м.и пак се измятат/.Не се сърди, за това не си прав, изпитал съм на гърба си и горна плочка и долна плочка и щуцер.От горчиво насъбрания ми опит - най- надежден си е щуцерът.Поздрави и успех с УАЗ-а.
          Виж постове #3 и #50.
          Освен всичко, при разпробиване на двукамерен карбуратор, зоните в двата дифузьора се свързват през Газовия тройник.

Коментар

Първоначално публикуван от Нешо 68 Преглед на мнение
            Освен всичко, при разпробиване на двукамерен карбуратор, зоните в двата дифузьора се свързват през Газовия тройник.
            А пък за тая дивотия не се сетих. А тя е изключително неприятна, например при автоматичен смукач.

Коментар

И при класически смукач нещата са същите, но защо много малко хора го усещат? Та тя цялата работа на карбуратора се срива.

Коментар

Е, при класическия смукач можеш просто да го опънеш повече, а ако пак не помага - да обявиш, че руската кочина на студено пак не пали.

Коментар

Всъщност, основния проблем се проявява при преходните режими.

Коментар

Първоначално публикуван от Нешо 68 Преглед на мнение
                    Всъщност, основния проблем се проявява при преходните режими.
                    Ти пък, подробности... Средния лададжия мечтае за лебедка и ксенон.

Коментар

Ясене, дай някакво експертно мнение!
                      Става въпрос за следното: Нивата се кара на газ, преди последното регулиране на газта гаснеше в движение, като изключа от скорост, между превключването на скоростите.
                      Същото го правеше и на дълъг път когато изключа от скорост. Когато отидох при газаджията и му казах за проблема, той пипна нещо и сега колата негасне, но започна да пали трудно на газ.
                      Колата се пали на газ, преди последното посещение при газаджията колата палеше от четвърт завъртане на ключа.

Коментар

Така нищо няма да стане. Модел, марка, снимки и тогава ще си говорим. По принцип, ако на газ пали прекалено лесно, това е подозрително. На четвърт трябва да пали само ако е изгасена преди малко.

Коментар

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
                          Ясене, дай някакво експертно мнение!
                          Става въпрос за следното: Нивата се кара на газ, преди последното регулиране на газта гаснеше в движение, като изключа от скорост, между превключването на скоростите.
                          Същото го правеше и на дълъг път когато изключа от скорост. Когато отидох при газаджията и му казах за проблема, той пипна нещо и сега колата негасне, но започна да пали трудно на газ.
                          Колата се пали на газ, преди последното посещение при газаджията колата палеше от четвърт завъртане на ключа.

Колега,незнам как ти е разположен всмукателя на въздушния филтър.
                          Това гаснене в движение се получава от така наречения ''въздушен удар''
                          Каво ще рече това?-Когато филтъра засмуква въздух директно от пред,( входа гледа по посока на движението),при изключване от скорост въздушната струя,която навлиза през филтъра е много силна. По този начин горивната смес обеднява драстично и автомобила гасне.
                          Решението на въпроса е елементарно-трябва смукателя да се завърти обратно на движението. Така при движение по инерция няма проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Златков Преглед на мнение
                            Колега,незнам как ти е разположен всмукателя на въздушния филтър.
                            Това гаснене в движение се получава от така наречения ''въздушен удар''
                            Каво ще рече това?-Когато филтъра засмуква въздух директно от пред,( входа гледа по посока на движението),при изключване от скорост въздушната струя,която навлиза през филтъра е много силна. По този начин горивната смес обеднява драстично и автомобила гасне.
                            Решението на въпроса е елементарно-трябва смукателя да се завърти обратно на движението. Така при движение по инерция няма проблеми.
                            +1, Когато се слага АГУ, на Нивата, ако е карбураторна, се завърта тавата на "Горещо", да смуче въздух от двигателя, иначе се получават такива ексцесий За по новите имаше някакви джаджи преди въздушния филтър и там се бъзикаше нещо, но....
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Привет и от мен. Искам да споделя едно мое наблюдение относно паленето на газ и бензин. Когато взех нивата човека я беше карал на газ 3 г. Като прехвърлих на бензин всички маркучи ма бензина протекоха, и след смяната им + комплект за карбуратор + платно на бензинова помпа нештата си дойдоха на място. Пробвал съм да паля само на газ и установих , че за 1 месец, при сходно каране когато я паля на бензин и след като загрее я прехварля на га ми трябват 2 бутилки по 40 л. газ. Ако паля само на газ за същото време ми трябват 2 + 20 лева за газ. Като сипя за 20 лв бензин ми стига за 1 месец (сега вече не, но и газта е по скъпа). Имали някой такива наблюдения и дали има значение от пробега и честотата на палене. Това ми го сподели един колега и след като го пробвах мисля , че важи и за мен или може така да ми се струва. Ако някой има такива наблюдения нека сподели.
                              п.с. мисля , че паленето първо на бензин и прехвърлянето на газ след като загрее има много преимушества, мойта мярка беше една цигара хихиих
                              ЛАДА НИВА 1.7
                              Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Първоначално публикуван от sharky09 Преглед на мнение
                                п.с. мисля , че паленето първо на бензин и прехвърлянето на газ след като загрее има много преимушества, мойта мярка беше една цигара хихиих
                                Много не, само 2:
                                1. Спестява на газаджията задължението да оправи паленето на газ и работата на газ на студен двигател.
                                2. Веднага разбираш, като се прецака нещо по бензина и търчиш да го оправиш, вместо да си караш на газ.

Други преимущества няма, всичко е в полза на паленето на газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X