Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подобрения по Лада Нива
Свий
X
-
От: Подобрения по Лада Нива
Колега, това е идеално като кара зад теб някой с дългите вечер и не се усеща да ги спре.
Бобчо, откъде я има тази саммоблокираща касета за 500 лв, че много ми е интересна.
Според мен, едно от най-важните подобрения по една нива (и изобщо всяка кола) са гумите.
В това се убедих още повече миналата седмица на подбалканския - сутринта, имаше на места роса по пътя а слънцето печеше срещу мен и влязох със 70 в остър завой. Колата поднесе и ако бях още с ВЛИ-5 (меже би нямаше да карам толкова бързо) щях да отида директно в насрещната кола, но в случая само с две корекции на волана влязох в правилната траектория.Александър
Коментар
-
Във Варна, имаще човек, който ги вкарваше, някакви, Украйнски ли бяха, не знам точно. Има цяла тема в разделаПървоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеКолега, това е идеално като кара зад теб някой с дългите вечер и не се усеща да ги спре.
Бобчо, откъде я има тази саммоблокираща касета за 500 лв, че много ми е интересна.
Според мен, едно от най-важните подобрения по една нива (и изобщо всяка кола) са гумите.
В това се убедих още повече миналата седмица на подбалканския - сутринта, имаше на места роса по пътя а слънцето печеше срещу мен и влязох със 70 в остър завой. Колата поднесе и ако бях още с ВЛИ-5 (меже би нямаше да карам толкова бързо) щях да отида директно в насрещната кола, но в случая само с две корекции на волана влязох в правилната траектория.
Поразгледай
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Ааа има грешка....зависи в колко дълбока кал влизаш.Но като цяло и аз съм доволен от Ласа ОК-144-вече над 20 000км. съм с тях.Първоначално публикуван от sandomanov Преглед на мнениеКолега axlastro,
А с какви гуми си сега.
Аз сам с Lasa OK 144 и със 70 в завой не бих рискувал, ама като слезна от асфалта грешка няма.
Коментар
-
С паркетни, но за лятото обмислям ласите, че много копат. Това с гумите обаче е за друга тема.Първоначално публикуван от sandomanov Преглед на мнениеКолега axlastro,
А с какви гуми си сега.
Аз сам с Lasa OK 144 и със 70 в завой не бих рискувал, ама като слезна от асфалта грешка няма.Александър
Коментар
-
не знам дали не е качвано вече, но вижте на каква турбо-Нива попаднах:
http://www.youtube.com/watch?v=M7FelPsH7jw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=xxkfJ...eature=relatedпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
А би ли ми казал от къде мога да си купя багажник за нива? И каква е цената?Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнениеМоят първи апгреит беше багажник на тавана + халогени . Това беше първият варянт но клоните щяха да вземат свойто , халогените. Затова го преправих а и по-дълги неща от 2 м не можех да карам отгоре. След доработката съм качвал до 6 м отгоре без проблем .На снимката съм качил два винкела по 4 м и две рифелови ламарини 3мм/2м/1м .Недостатъците са увеличен разход на гориво около 1,5 л на сто и по-трудна проходимост в шубраците . Просто по-дебелите клони го връщат назад . Но сега имам място за касетата с кънпинг принадлежности + хладилниг за бира в багажника .Всичко останало качвам отгоре .[ATTACH=CONFIG]272199[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272198[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272202[/ATTACH]
Защото при нас в магазините за авто части багажниците не пасват за нивата . На едни закрепването а другите са тесни !Не ме е яд като ме мачка ботуш!
Яд ме е като ме настъпва Цървул!
Коментар
-
Че колега, не можеш ли да си го направиш??Ако имаш винкели и електроженче си готовПървоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнениеА би ли ми казал от къде мога да си купя багажник за нива? И каква е цената?
Защото при нас в магазините за авто части багажниците не пасват за нивата . На едни закрепването а другите са тесни !
Идеи бол в нета..
Аз сега обмислям да си сложа и аз турбо, но да видим дали ще станеПървоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениене знам дали не е качвано вече, но вижте на каква турбо-Нива попаднах:
http://www.youtube.com/watch?v=M7FelPsH7jw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=xxkfJ...eature=related
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Почти никоя част в обикновен бензинов двигател на ВАЗ не е предвидена за принудително пълнене-ако случайно успееш да напаснеш турбо и да проработи смятай,че за има-няма 10 дни двигателя ще свърши.Опастността от повреда на стандартните детайли е голяма.По принцип Бобчо двигателите с турбо компресор са с инжекционно впръскване,тъй като карбураторното смесообразуване не позволява да се постигнат всички възможности на форсирания двигател.Освен всичко това турбо моторът има и един доста чувствителен елемент,а именно ротора на турбото.Заради неговата много всока честота на въртене вече ще се наложи в двигателя да сипваш не М10Д,а качествено синтетично масло.Но всъщност това е най-малкото,което ще трябва да направиш,има още куп неща за да стане мотора надежден-/има много за писане/.......аз затова мразя турбо двигателите,ако ще и заводски да са.А какво ще стане с трансмисията на Нивата е съвсем отделен въпросП.П.Не си чупи колата.Слушай бати ти Янко какво ти говори да не те боли главата после.Че счупиш ли Нивата и дядо ти бая ще те хайка.Последно редактирано от Янко Желязков; 28-11-10, 18:59.
Коментар
-
Toва четях до сега, попринцип, на ладите си ги слагат, но ако в тръбите има дупка, може буквално да гръмне двигателя, пък сега се разпадна и търга за турбото така, че ладицата остава напълно заводскаПървоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнениеПочти никоя част в обикновен бензинов двигател на ВАЗ не е предвидена за принудително пълнене-ако случайно успееш да напаснеш турбо и да проработи смятай,че за има-няма 10 дни двигателя ще свърши.Опастността от повреда на стандартните детайли е голяма.По принцип Бобчо двигателите с турбо компресор са с инжекционно впръскване,тъй като карбураторното смесообразуване не позволява да се постигнат всички възможности на форсирания двигател.Освен всичко това турбо моторът има и един доста чувствителен елемент,а именно ротора на турбото.Заради неговата много всока честота на въртене вече ще се наложи в двигателя да сипваш не М10Д,а качествено синтетично масло.Но всъщност това е най-малкото,което ще трябва да направиш,има още куп неща за да стане мотора надежден-/има много за писане/.......аз затова мразя турбо двигателите,ако ще и заводски да са.А какво ще стане с трансмисията на Нивата е съвсем отделен въпросП.П.Не си чупи колата.Слушай бати ти Янко какво ти говори да не те боли главата после.Че счупиш ли я и дядо ти бая ще те хайка.
Ще и сложа еднин шнорхел и така..Пък за турбото, само като чета какви цени имат свръзките, направо ми става лошо..
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
И от шнорхел нямаш нужда-обикновенното делко се мокри и мотора угасва доста преди нивото на водата да е достигнало до въздушния ф-р.Особено,както си с постоянно зацепена перка още при 50см. вода делкото ти е вир вода и двигателя загасва-/перката завихря вода и мокри всичко/.А филтъра даже и в стандартен вид е на 80см. от земята и нямаш грижи......,особено ако знаеш,че в брод винаги се влиза бавно без каквато и да е засилка,за да не стане вълна и да залееш целия моторен отсек.Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнениеToва четях до сега, попринцип, на ладите си ги слагат, но ако в тръбите има дупка, може буквално да гръмне двигателя, пък сега се разпадна и търга за турбото така, че ладицата остава напълно заводска
Ще и сложа еднин шнорхел и така..Пък за турбото, само като чета какви цени имат свръзките, направо ми става лошо.. 
Коментар
-
Нещата не са толкова прости...зависи от мястото.А Бобчо ти колко пъти си влизал в дълбок брод?Аз само веднъж и филтъра засмука вода но не беше много.Искам просто да ти кажа, че ако не ти трябва няма смисъл да го правиш!Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение......,особено ако знаеш,че в брод винаги се влиза бавно без каквато и да е засилка,за да не стане вълна и да залееш целия моторен отсек.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар