Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подобрения по Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подобрения по Лада Нива

Може да пробваш с по-хубаво кранче - например сферично. При мен се подобри значително работата на парното.

Коментар

Точно това си мислех и аз - да сложа някакво по добро кранче и да има по голям дебит за водата!!!
      Но климатика много ще ми пречи закото няма никакво място заради него - но ще го направя!!!
      Не ме е яд като ме мачка ботуш!
      Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
        Точно това си мислех и аз - да сложа някакво по добро кранче и да има по голям дебит за водата!!!
        Но климатика много ще ми пречи закото няма никакво място заради него - но ще го направя!!!
        Най-вероятно казанчето на парното е пълно с помия и смяна на кран няма да е най-доброто решение за случая.За да стане както трябва смъкваш радиаторчето,махаш двете захранващи тръби,вземаш няколко бутилки с Кислол(това е някакъв процент на солна к-на),изправяш казанчето вертикално и сипваш от киселината.Следва реакция,като затихне изливаш в кофа(пластмасова) и повтаряш докато спре да реагира.Изплакваш обилно с вода и поставяш на место.Имах същия проблем,парното почти не се усещаше след чистенето в кофата имаше един пръст котлен камък и кал,стана перфектно.Промивка на место не става,има вариант да задръсти останалата част от магистралата,да се използва само за МЕДНИ радиатори.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Galina.Petlichkova Преглед на мнение
          Може да пробваш с по-хубаво кранче - например сферично. При мен се подобри значително работата на парното.
          Просто да си смени кранчето. Сменя се лесно, ако знаеш КАК .
          Ако не знаеш :
          От вън в коша има тръбички (две). Разхлабваш ги и ги отделяш от маркуча.
          Отвътре - развиваш гайките и вадиш както е цяло кранчето с тръбичките. Не се хаби да развиваш тръбичките отвътре. Ще се научиш на нови псувни, които не си предполагал, че знаеш .....
          Успех !

Коментар

който не е свалял това кранче,само той не знае какво чака(псувни и др.)

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
              Ако не си дебел, не е страшно.

Коментар

Нищо сложно няма,само да не започнеш отзад-напред,тогава бургаските докери пасти да ядат,ще ги разминеш от всякаде!
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                  Ами какво го чака-30 мин. работа и нищо стряскащо.Аз карам автомобили Лада от 10 години и общо около 260 000км.-не ми се пише за този период колко кранчета съм сменил,така че вече въобще не ми прави впечатление.Яд ме е,че в Ямбол,където и да питам за сферично всеки вдига рамене и незнае за какво става въпрос-продават само стандартни,а те са жив зян-държат най-много две Зими.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Ами какво го чака-30 мин. работа и нищо стряскащо.Аз карам автомобили Лада от 10 години и общо около 260 000км.-не ми се пише за този период колко кранчета съм сменил,така че вече въобще не ми прави впечатление.Яд ме е,че в Ямбол,където и да питам за сферично всеки вдига рамене и незнае за какво става въпрос-продават само стандартни,а те са жив зян-държат най-много две Зими.
                    колега по интернет не може ли да се поръча

Коментар

Кранчето и радиаторчето ще го сваля лесно ако не е климатика - той ме притеснява защото нали има някакав газ или нещо там в него. Но ща не ща трябва да го разколача!!!
                      Не ме е яд като ме мачка ботуш!
                      Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

При смяна на кранчето за отоплението на Нива 21214 свалянето е лесно: 1- от коша (до акумулатора) се откача само долната тръба, а за демонтаж на радиатора - двете; 2- в купето се откача рафта под жабката и кората, която е с дупка за радио; 3- откача се кората на радиатора за отопление, като се отварят 4-те телени щипки; 4- развиват се 2-те болтчета, които държат кранчето за радиатора. Монтажът е по обратната схема, но първо се напъхва гумената връзка, без да се стяга. Следва най-гадното - монтажа на кранчето за радиатора, защото гайките не са фиксирани, а са квадратни, вкарани в жлебове на пластмасовия капак - чувства се сериозна липса на трета ръка.
                        Купи си 2 уплътнения и си намери подвижна лампа.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4210021[1].jpg
Прегледи:1
Размер:68.6 КБ
ID:5242426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4150004[1].jpg
Размер:35.4 КБ
ID:5242425Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4150003[1].jpg
Размер:22.7 КБ
ID:5242424Колеги я вижте на какво попаднах в нета и да ви кажа много ми хареса.Незнам дали е за тази тема ако някой модератор реши да го премести.
                          Последно редактирано от dianko71; 11-01-11, 14:40. Причина: много са

Коментар

Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]288282[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]288281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]288280[/ATTACH]Колеги я вижте на какво попаднах в нета и да ви кажа много ми хареса.Незнам дали е за тази тема ако някой модератор реши да го премести.
                            Да, интересна джунджуриика е тази, котвичка, ако няма къде да се завърше въжето, хоп на нея и излизаш с 300 от мястото където си закъсал
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мда дискутирана е тук.PullPall или котва.Продава се заводска такава, няма проблем и да се направи, но трудно е да се хване точния ъгъл м/у двете рамена.В повечето случаи тя заорава зверски и ваденето става или със дърпане в обратна посока или по-лошото -с копане.

Ето и едно клипче

Вадят я на 6:55

П.П. Ако разгледаш другите клипчета ще видиш, че има такива които си я вадят на ръка без проблем...

Коментар

Идеята беше да видите как тази котва може да се използва и с джека. Това е за тези които още не са събрали пари за лебедка като мен.И гледат да минат по тънко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X