Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подобрения по Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подобрения по Лада Нива

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]272225[/ATTACH]Намерих това на един китайски сайт. Струва $5.80 и е free shipping, тоест безплатна доставка до България. Обаче не съм се занимавал до сега и не знам, как става плащането и доставката.
    Дай го този китайски сайт и ние да го разгледаме, а аз ще ти помогно с шопинга
    Ако искаш може и на "лични"

Коментар

наистина ще е полезно

Коментар

Ето го зумера. Монтирах го, работи - има две степени - да ти казва да си пуснеш фаровете зимата и да ти казва да ги спреш при загасен мотор. Според мен е страхотна машинка. Има и диоди, показващи състоянието на акумулатора.
        Свързах го на 1-вия и 7-мия предпазител. Писука достатъчно силно за да се чуе, но не е дразнещо.
        Прикачени файлове
        Александър

Коментар

На тези диоди не вЕрвай изобщо - просто са закачени на такова място, че няма как да мерят вярно.

А вместо да писка, защо просто не постави два обикновени, изправителни диода, да включват фаровете и габаритите, като дадеш контакт?

@fireman160
          Това, че я подкарахте на пернишки тунинг, някак ще го преживея, но да пускате китайски търговски сайтове - не.

Коментар

Защото така исках - да ми писка Иначе на диодите не им вярвам много, но ги сравних и с показания на волтметър, и трябва да ти кажа, че са достатъчно информативни. За мен, това е подобрение и е полезно, особено за хора със слаби познания по електротехника.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              особено за хора със слаби познания по електротехника.
              Точно там е и проблемът - че не знаеш кога тези светлинки ще ти показват глупости. Те сигурно са верни сами по себе си, просто на това място напрежението никога не е точно каквото на акумулатора (а тебе там те интересува).

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Ето го зумера. Монтирах го, работи - има две степени - да ти казва да си пуснеш фаровете зимата и да ти казва да ги спреш при загасен мотор. Според мен е страхотна машинка. Има и диоди, показващи състоянието на акумулатора.
                Свързах го на 1-вия и 7-мия предпазител. Писука достатъчно силно за да се чуе, но не е дразнещо.
                Това нещо така ли мислиш да стои с тези лепенки...там.
                Сори, ама Ясен е много прав за пернишкия тунинг...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo1970 Преглед на мнение
                  Дай го този китайски сайт и ние да го разгледаме, а аз ще ти помогно с шопинга
                  Ако искаш може и на "лични"
                  Ние не можем да го разгледаме, а само ти на лично. Модератора е изтрил китайските линкове, сигурно заради реклама. Това нещо не се произвежда в България и не е реклама. Никой до сега не ми каза, от къде да го купя. И за капак името му е друго. Надявах се да го видят по-вече колеги и евентуално да пуснем обща поръчка и поделим разходите.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Лепенките са временни. Ще търся по естетично решение разбира се. Най-вероятно някаква самозалепваща се лепка, но по-качествена. Това утре. И ще ви го снимам, докато не одобрите външния вид Кабелаците ще се се скрият по някакъв начин покрай таблото. Изобщо самата джаджа може да слезне някъде по-надолу. А какво имате против тези зумери не знам, не виждам смисъл да правя геройства и да си свързвам фаровете се включват със завъртането на ключа. Единственото ми опасение е да не предизвикам някоя авария в ел. инсталацията с това "подобрение".
                    Относно лампичките - аз нямам намерение да им се доверявам. Основното предназначение на джаджата е да ми напомня да си включа/изключа фаровете. За другото ще си купя волтметър и ще си меря акумулатора ако искам да съм сигурен. Все пак, всички консуматори (вкл. фаровете) са включени към плюса на акумулатора директно, но при предпазителите измереното напрежение не може да е същото като измереното при клемите на акумулатора, това поне ми е ясно.
                    Александър

Коментар

Не е лошо да има някакъв зумер да пищи като се забрави на фарове!
                      Защото скоро ще я бутам някаде - дано не я забравя в гората!
                      Не ме е яд като ме мачка ботуш!
                      Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Вече е закрепено както трябва, без видими тикса и кабели зумерчето. Само един последен въпрос и спирам да пиша за това - какви са рисковете от късо съединение/пожар вследствие на такова "подобрение" и как могат да се избегнат/намалят.
                        Александър

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010398.jpg
Прегледи:1
Размер:68.0 КБ
ID:5233025Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010397.jpg
Размер:117.8 КБ
ID:5233026Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010395.jpg
Размер:111.4 КБ
ID:5233027Натиснете снимката за да я уголемите

Име:аватар.jpg
Размер:144.1 КБ
ID:5233028Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010392.jpg
Размер:135.2 КБ
ID:5233029Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010396.jpg
Размер:127.2 КБ
ID:5233030Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010394.jpg
Размер:125.4 КБ
ID:5233031Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010393.jpg
Размер:133.6 КБ
ID:5233033Ето и моята нивица и снимка и на климатика и !!!
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-10, 10:24.

Коментар

колега така ли си купи Нивата или ти си слага климатика

Коментар

Колега, ba4o_ivan много страни ъгли на скоростния лост и лостовете на раздатката имаш... На какво се дължи?

Коментар

За климатика - Така я купих! И работи перфектно! Обаче парното и хич го няма!!!
                                За лостчетата за скоростите и за блокажа не стоят нестандартно - така изглежда от ъгъла от който е снимано!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X