Обява

Свий
Няма добавени обяви.

преден диф ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: преден диф ремонт

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Колега,нали скоро смени дифа с нов.Защо го сваля-/да не даде някакъв дефект/?
    Не няма дефект . Просто сега сметнах да публикувам снимките от ремонта . Ако някой сменя диф да знае какво съм правил преди да се свали .

Коментар

Много съм доволен-вчера след 3-годишна експлоатация по горите и аз успях да гръмна предния диф.Преди малко го демонтирах и разглобих.Оказа се,че липсват 3 зъба от короната.Снимки не правих,защото съм омазан до ушите.В следващите дни най-вероятно ще кача.Сега следва да си купя нов и да го монтирам,защото тук в Ямбол само за пиньон+корона ми искат 324лв!!!.А сега,като чета тук написаното от колегата в НАР-София чисто нов е 390лв.Та утре ще им звъня за повече информация.

Коментар

Янко, защо ще звъниш в София, като НАР Хасково ти е по наблизо - там може дори и по-ниска цена да ти дадат. Преди като ни се строши скоростната кутия от там купувахме части и си спомням, че нова скоростна я даваха под 600 лв тогава. НАР София така или иначе взимат частите от Хасково. Взимай от тях или още по-добре - виж какви цени ще ти дадат за корона и пиньон.
        Александър

Коментар

Много съм доволен-вчера след 3-годишна експлоатация по горите и аз успях да гръмна предния диф.Преди малко го демонтирах и разглобих.Оказа се,че липсват 3 зъба от короната.Снимки не правих,защото съм омазан до ушите.В следващите дни най-вероятно ще кача.Сега следва да си купя нов и да го монтирам,защото тук в Ямбол само за пиньон+корона ми искат 324лв!!!.А сега,като чета тук написаното от колегата в НАР-София чисто нов е 390лв.Та утре ще им звъня за повече информация.

Добър ден!Колега,как успя да го направиш.Аз мисля,че съм дерач и душманин и подлагам нивата на какви ли не издевалтва,но все още не се предава.Ако на мен се случи това,няма да се занимавам с алуминий-директно си правя железн преден диф.Даже ще се радвам да се счупи,колкото и странно да звучи .Имам чисто ново прасе,което само си чака.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Добър ден!Колега,как успя да го направиш.Аз мисля,че съм дерач и душманин и подлагам нивата на какви ли не издевалтва,но все още не се предава.Ако на мен се случи това,няма да се занимавам с алуминий-директно си правя железн преден диф.Даже ще се радвам да се счупи,колкото и странно да звучи .Имам чисто ново прасе,което само си чака.
            Роко,разбирам те,но в случая при мен корпуса си е напълно здрав.Както писах и по-горе багажа сдаде короната.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Янко, защо ще звъниш в София, като НАР Хасково ти е по наблизо - там може дори и по-ниска цена да ти дадат. Преди като ни се строши скоростната кутия от там купувахме части и си спомням, че нова скоростна я даваха под 600 лв тогава. НАР София така или иначе взимат частите от Хасково. Взимай от тях или още по-добре - виж какви цени ще ти дадат за корона и пиньон.
              Ами днес звънях до склада в с.Горски извор.Казаха ми цена за нов-350лв. и това ми се стори притеснително ниска цена.Та незнам те са със стока на АвтоВАЗ ли работят или с някакви заместители?Освен това в момента нямат от моя модел,а той е 11/43 с 24 зъба на полуоската.Те имали само за Нивите след 2004г.,които са явно пак с 11/43,НО с 26 зъба!!!Та основното ми притеснение по тези евтини складове е в качеството???Утре ще звънна и до Хасково и ще взема решение.

Коментар

При моята експлотация,очаквам да се пръсне кожука пък да видим.Приготвил съм си всичко имам и скица,само трябва да има провокация

Коментар

Тия от НАР-Хасково са страшни играчи.Звъня им на двата публикувани номера-на единия ми казват цена 390лв.,звънкам на другия номер и ми съобщават цена 480лв.Някой пазрувал ли е от тях,има ли някакви впечатления?Честно казано от разговорите по телефона с тях ми се струват много съмнителни хора.Съмнява ме,че ако им кажа да ми пратят нов диф по куриерска фирма може да ме изклатят с лъснат,рециклиран диф.Някой колега ако има идеи за покупка от къде нека сподели?

Коментар

Отиваш на място, друг начин няма. Ако искаш днес ще мина в един от магазините в София (ако имам време) и ще ги питам. Я направо ще ти дам телефона на лични.
                    Ако някой има телефона на арменеца да му го прати.
                    Александър

Коментар

Тия от НАР-Хасково са страшни играчи.Звъня им на двата публикувани номера-на единия ми казват цена 390лв.,звънкам на другия номер и ми съобщават цена 480лв.Някой пазрувал ли е от тях,има ли някакви впечатления?Честно казано от разговорите по телефона с тях ми се струват много съмнителни хора.Съмнява ме,че ако им кажа да ми пратят нов диф по куриерска фирма може да ме изклатят с лъснат,рециклиран диф.Някой колега ако има идеи за покупка от къде нека сподели?
                      Я се разтърси по вторични за диф от 1600,сменяш пиньона с короната и си ти(лада 1600-10/39,при теб 11/43=3,9).А на тия цени не знам какво ще получиш,миналата година само за празен корпус ми искаха 350лв!
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Възможно ли е да се направи това упражнение? Цялата карантия от диференциал 3.9 на Лада 1600 да се извади и да се постави в корпуса на преден диференциал на Нива?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                          Възможно ли е да се направи това упражнение? Цялата карантия от диференциал 3.9 на Лада 1600 да се извади и да се постави в корпуса на преден диференциал на Нива?
                          Възможно е колега,стига местата където лагеруват лагерите да не са разбити.За Нива 1.7 става диференциал от Лада 5ца/7ца или евентуално ако някой му се заиграва да си постави по-бавни диференциали от жигула 9/39

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Я се разтърси по вторични за диф от 1600,сменяш пиньона с короната и си ти(лада 1600-10/39,при теб 11/43=3,9).А на тия цени не знам какво ще получиш,миналата година само за празен корпус ми искаха 350лв!
                            Колега-още вчера се сетих за този вариант и обиколих всички възможни вторични суровини в града.Проблема,обаче е че никъде не открих такъв.Навсякъде имат най-вече 10/43 и 10/41.И това е напълно логично,тъй като навремето ВАЗ 2106 и ВАЗ 21074 бяха като цяло по-рядко срещани от всички останали ВАЗ-ове.А проблема е,че само те от всички възможни задноприводни Лади карат с 3.9.Така,че общо взето вариацийте с главните предавания са ми ясни доста отдавна,обаче в случая "файда-йок".А както писах тук в Ямбол само за пиньон и корона ми искат 324лв.!!!Между другото днес звънях и до НАР-Хасково.Страшни играчи са тия:питаха ме дали със сигурност ще идвам утре,та да ми приготвили един диф за да не ме бавели.Аз им викам,че ще искам да си избера,а човека ми отговаря,че нямало да имам такава възможност,защото бил останал само един диф.Явно искат за ме прекарат с някой рециклиран диф за скромната сума от 480лв.Накрая се ядосах и затворих телефона.Звъннах на мои познати,който търгуват с авточасти от 10г.В Петък ще ми донесат нов диф на "АвтоВаз" с 1 год.гаранция за сумата от 540лв.Лошо,хубаво-това е положението.А за тия от НАР-нямам думи,още по телефона ми станаха ясни,обаче не са уцелили човека.Да са живи и здрави.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 12-01-11, 16:26.

Коментар

Много лоши новини. Преди поне те не си позволяваха такива мизерии. Ясно всички са станали като ЕМК 33 - гледат да ударят кьоравото с такива, дето не разбират. Аз все си мисля обаче, че трябваше да отидеш на място и да не се разправяш с телефонистите - те всякакви глупости могат да измислят зад гърба на шефовете си.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Много лоши новини. Преди поне те не си позволяваха такива мизерии. Ясно всички са станали като ЕМК 33 - гледат да ударят кьоравото с такива, дето не разбират. Аз все си мисля обаче, че трябваше да отидеш на място и да не се разправяш с телефонистите - те всякакви глупости могат да измислят зад гърба на шефовете си.
                                Може и да си прав колега,но днес и от други места чух лоши отзиви за НАР-Хасково и просто не ми се занимава с такива съмнителни хора.Предпочитам да дам 60-70лв. отгоре,отколкото да бия път до Хасково и то най-вероятно напразно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X