Обява

Свий
Няма добавени обяви.

преден диф ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: преден диф ремонт

Е аз моята я бях направил така, скорости от жигулга, те са с по бавни 1, 2 и 3 май и дифове 4.3, че по лесно се намират. Това след като 2 пъти чупих преден диф на 1.7 с 3.9 предавателно. След това 32" ките ги въртеше с лекота, обаче на дълго и липсваше 5 та.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: преден диф ремонт

Днес завършихме ремонта на Нивата на Янко. Ето и няколко протоколни снимки:

Коментар

Разочарован съм от новия преден диф.След няма и два месеца каране получи сериозен луфт и особено при потегляне това се усеща осезаемо.Даже и при съвсем плавно отпускане на съединителя машината потегля с удар отпред,което въобще не е добре.Днес свалих предния кардан и хванах фланеца на дифа.Оказа се,че се върти свободно на около 75 градуса.А сега на къде???Дифа е на няма и 3000км.Колеги споделете и вашите предни дифове ли са с подобни луфтове или моят просто е вече "пътник"???П.П.На мен ми се струва,че май е второто,но дано да греша

Коментар

Не би трябвало за тоя пробег да има такъв луфт,пробвай да го обереш с короната.Най-вероятно куца термообработката на детайлите вътре,шум има ли?Иначе свободния ход на пиньона е малък,от порядъка на 10-15гр при работил диференциал.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Разочарован съм от новия преден диф.След няма и два месеца каране получи сериозен луфт и особено при потегляне това се усеща осезаемо.Даже и при съвсем плавно отпускане на съединителя машината потегля с удар отпред,което въобще не е добре.Днес свалих предния кардан и хванах фланеца на дифа.Оказа се,че се върти свободно на около 75 градуса.А сега на къде???Дифа е на няма и 3000км.Колеги споделете и вашите предни дифове ли са с подобни луфтове или моят просто е вече "пътник"???П.П.На мен ми се струва,че май е второто,но дано да греша
            Как и колко стегна гайката на пиньона. Нещо трябва да се позатегне......лягай отдолу и стягай СИЛНО .
            И кажи как е ?

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
            Днес завършихме ремонта на Нивата на Янко. Ето и няколко протоколни снимки:
            На тази снимка ми изглежда, че въобще не сте стегнали гайката за да се деформира втулката ?
            То въобще не се показва оста ?.....аз така виждам ...... нещата.....
            Последно редактирано от bgbul; 14-03-11, 09:59.

Коментар

Колега дифа го купих чисто нов и нищо не съм пристягал-смятнам,че всичко е било стегнато с необходимото усилие още в завода.Но сега за всеки случай ще проверя гайката на пиньона,че като им знам качеството на сглобка на руснаците......

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                Не би трябвало за тоя пробег да има такъв луфт,пробвай да го обереш с короната.Най-вероятно куца термообработката на детайлите вътре,шум има ли?Иначе свободния ход на пиньона е малък,от порядъка на 10-15гр при работил диференциал.
                Шумове никакви,всичко е нормално.Само големия луфт ме притеснява,защото при всяко едно потегляне дифа изпитва ударно натоварване и рано или късно нещо вътре ще се изкърти при такива ненормални хлабини.

Коментар

Стягане и нищо друго. Успех !
                  Сигурен ли си , че удара не е от карето ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Стягане и нищо друго. Успех !
                    Сигурен ли си , че удара не е от карето ?
                    Не колега-всички карета по карданите и полуоските са здрави.Проблема си е баш от дифа и в това се убедих още снощи.Сега ще отивам на канала и ще проверя гайката на пиньона,че снощи доста поокъснях и не остана време за нея.

Коментар

Между другото съм забравил с каква чашка се стягаше гайката-24 или 27 беше???

Коментар

Тази гайка си има методика за стягане. Освен това, допълнителното стягане ще УВЕЛИЧИ луфта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Тази гайка си има методика за стягане. Освен това, допълнителното стягане ще УВЕЛИЧИ луфта.
                          Да,знам Ясене.Току що я проверих и си е стегната колкото е необходимо.Както си и мислех проблема не е от нея,а и няма как да бъде.Явно ще се наложи да свалям дифа,тъй като ме съмнява че с такъв луфт и блъскане при всяко потегляне няма да издържи дълго.

Коментар

Да,знам Ясене.Току що я проверих и си е стегната колкото е необходимо.Както си и мислех проблема не е от нея,а и няма как да бъде.Явно ще се наложи да свалям дифа,тъй като ме съмнява че с такъв луфт и блъскане при всяко потегляне няма да издържи дълго.
                            най-добре да видиш какво е състоянието на диф.по-скоро че да си нямаш по-големи проблеми

Коментар

Колега Янко,защо ли това ме навежда към мисълта,че имаш луфт на сателити и планети.Преди време сменях на един приятел на нивата задния диференциал,симпотимите бяха същите както ги описваш ти.Потегляне с тропане,голям луфт и при рязкото подаване и отнемане на газта пак тропаше.Втулката,която държи сателити и планети,която има едни нарези се беше разбила и от там идаше проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                                Колега Янко,защо ли това ме навежда към мисълта,че имаш луфт на сателити и планети.Преди време сменях на един приятел на нивата задния диференциал,симпотимите бяха същите както ги описваш ти.Потегляне с тропане,голям луфт и при рязкото подаване и отнемане на газта пак тропаше.Втулката,която държи сателити и планети,която има едни нарези се беше разбила и от там идаше проблема.
                                То и при мен ще е от нея проблема.Общо взето тъпа работа-дифа го сложих чисто нов преди месец и половина и всичко си беше нормално.Сега след няма и 3000км. е в такова състоятние при положение,че за този период колата е влизала в гората 4-5 пъти и не е натоварвана сериозно.Просто нямам думи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X