Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз имам вече Тойота

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз имам вече Тойота

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
    Що да не можеш?Най–вече иска промиване радиатора,в долната си част има кранче,отвори го и виж какво ще потече,ако изобщо потече,или извади долния маркуч и отгоре пускаш вода,по възможност с по голям дебит.
    ОК, мерси.
    Ще пробвам като се прибера в Русе и ще пиша как е.
    ***Prior Preparation Prevents Piss Poor Perrformance***

Most sports require only one ball - real sports require two.

Коментар

Между другото ще отида пак до Тойота в Русе, щото дадох едни пари за диагностика...и ми казаха, че е термостата

Коментар

""Капачката на радиатора е нова и отваря на 0.9 ""

А да не би да трябва да отваря на 1.1?
        Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
        Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Честита нова година колеги.Имах сьщия проблем,парното на тлк-то е по високо и трябва да извадиш маркуча на радиаторчето и да наливаш антифриза с фуния за да обезвъздушиш парното.
          Ако пак нестане сигурно е гарнитура.успех
          тел.0878908334-ИВО:roll:

Коментар

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение

Махнах термостата и...пак стана същото???
            Преди малко пристигнах в София и на Витиня...загря почти до червената зона. Карах на D с около 80, 70, 60 км/ч и накрая отбих в тревата да се охлади като работи на място. След около 1 мин. стрелката слезе под средата... Угасих и пипнах радиатора...беше студен към средата, а маркуча към термостата- топъл (не горещ като входящия)???
            Хмъъ... никъде не казваш губи ли антифриз? Маркуча към радиатора казваш е горещ. Не трябва обаче да е твърд.
            Откачи маркучите към радиатора. Пъхни един маркуч с течаща вода в горния щуцер на радиатора и виж тече ли от долу. Ако и радиатора е читав... тест за CO2.

Коментар

Имах същият проблем с мотор 2.4 идентичен начин се държеше и се оказа че е крив блока .Много неприятна новина НО.А преди да я купи човека е сменяна глава в TOYOTA в София.

Коментар

Този проблем не го ли отстранихте?Писах и преди Спукана глава 100%.

Коментар

Колега не може да си толкова сигурен че е глава.Както писах по горе същия проблем излезе от крив блок.Защото този мотор е с метална гарнитура и когато има малка кривина се оказва зле на водната система.Нека да отворят мотора и тогава ще стане ясно няма смисъл да си чешем езиците.Че на човека огън му гори на главата

Коментар

Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнение
                    Колега не може да си толкова сигурен че е глава.Както писах по горе същия проблем излезе от крив блок.Защото този мотор е с метална гарнитура и когато има малка кривина се оказва зле на водната система.Нека да отворят мотора и тогава ще стане ясно няма смисъл да си чешем езиците.Че на човека огън му гори на главата
                    Да колега,и аз съм виждал крив блок при 2LT ,само че там и главата е чугун.А при 3 литра е алуминиева и имат същите проблеми,като Патролите,пукат ги.Имам 2-ма познати с лепени глави,с този двигател.Тука,верно че си чешат мн. езиците и го залъгват човека с термостати и др. а не му кажат да си отвори и оправи проблема.

Коментар

• До: И аз имам вече Тойота

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                      Да колега,и аз съм виждал крив блок при 2LT ,само че там и главата е чугун.А при 3 литра е алуминиева и имат същите проблеми,като Патролите,пукат ги.Имам 2-ма познати с лепени глави,с този двигател.Тука,верно че си чешат мн. езиците и го залъгват човека с термостати и др. а не му кажат да си отвори и оправи проблема.
                      Това с чешенето на езици не е така,правите прибързани заключения!
                      Когато има проблем то той се търси там където е най вероятно/термостат,запушена охл.система/,дай да свалим главата та да разберем,че термостата е заседнал.Вие така ли правите ремонти?
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                        Това с чешенето на езици не е така,правите прибързани заключения!
                        Когато има проблем то той се търси там където е най вероятно/термостат,запушена охл.система/,дай да свалим главата та да разберем,че термостата е заседнал.Вие така ли правите ремонти?
                        Колега,като заседне термостата в затворено положение,си има парно,но ще загрева.А ,като заседне в отворено положение,няма парно,ноп и не загрева.На колегата джипа,няма парно и загрева.Поправи ме,ако бъркам нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                          Колега,като заседне термостата в затворено положение,си има парно,но ще загрева.А ,като заседне в отворено положение,няма парно,ноп и не загрева.На колегата джипа,няма парно и загрева.Поправи ме,ако бъркам нещо.
                          Запушени радиатори?
                          Само не питай от какво.
                          Не че не може и да е това което казваш,но първо трябва да се провери цялата охл.система.
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

ЪЪ що пък да не почнем от най сложния ремонт?
                            Всеки трезвомислещ монтьор ще провери всички елементи по охладителната система преди да свали глава, има толкова дребошлаци преди главата, може дори само ремък да приплъзва и за това да става бела. Всяко 100% предположение за дефект е глупаво, писнало ми е от пишман разбирачи. На скоро ми ремонтираха скоростна кутия и след ремонта пак имаше същите проблеми, "майстора" ми обясняваше да купя нови синхронизатори глупости сам открих не правилно поставен зегер.

Абе по тая тема с "майсторите" можем много да напишем.
                            Колега дано си ме разбрал правилно, винаги се почва от евтините и леките ремонти, главата е последния вариянт.

Коментар

Добре де,3 седмици не могат да се справят с дреболийките ли?Незнам кои са тези пишман разбирачи,но верно има мн. ,които си мислят ,че само с четене във форума мн. разбират,а всъщност никога не са разглабяли или виждали разглобен двигател.

Коментар

Здравейте колеги,

Много интересно ми стана вчера...навръщане от София към Троян...след 150км по непочистените/ неопесачени пътища на страната ни и постоянно вкл. 4Х4...спускам надолу Витиня и двигателя хич и не се охлажда, т.е. стрелката си стои малко преди средата, както и наравното, та реших да отвия капачката на радиатора при работещ двигател...нямаше никакво налягане, а антифриза- догоре в радиатора

По- късно, като карах в града и превключих на 2 от D и...о чудо...темп падна за секунди от средата на 1/3

Днес пак го пробвах тоя номер...от D на 2 в града и за секунди пада темп...даже и парно се появи отпред...и поне 10 км не мръдна темп от това положение 1/3.

Някакви идеи да имате, колеги?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X