Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз имам вече Тойота

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз имам вече Тойота

Привет на всички фенове на Тойота,

И аз съм вече горд собственик на Toyota Hilux 3.0TD.
    Колата я купих от Англия (внос е от Япония) и я докарах вчера на ход.
    Карах я там около 1000км без проблем. Да ама...на връщане почна да качва температура...още от хълмовете около Dover...преди да влезе в червеното, спрях в аварийното и оставих двигателя да работи и след около 30сек. стрелката отиде пак на средата. След това по баирите около Frankfurt...пак същото. И в Румъния нямаше проблеми...до Витиня. Там на баира, след тунела направо...завря, и се изгорих...30сек. на място и пак ОК. София/ Троян/ Русе- пак ОК.

Моля, за съвет, ако някой има идея, много ще съм благодарен
    ***Prior Preparation Prevents Piss Poor Perrformance***

Most sports require only one ball - real sports require two.

До: И аз имам вече Тойота

Малко спам, ама не трябва ли да смениш ник-а!

Коментар

Не е проблем
      Как се сменя?

Коментар

Гледам,че сме от един град,защо не минеш да хвърля едно око.Може и да е нещо дребно.088 761 63 88 Гена.Честито със здраве да си я караш.

Коментар

амииии....виж си термостата.може и виското да е сдало багажа. Да не те плаша,ама не звучи добре,може да се отървеш с гарнитура,ама може и по-лошо............пиши,като се консултираш със специалист,дано минеш с малко ядове
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
            Гледам,че сме от един град,защо не минеш да хвърля едно око.Може и да е нещо дребно.088 761 63 88 Гена.Честито със здраве да си я караш.
            Благодаря колега,

Още утре ще ти се обадя...че сън не ме хваща.
            И без това съм отпуска и няма какво друго да правя...освен да си регистрирам в КАТ колата.

Поздрави,
            Юлиан
            0894.798.123

Коментар

Колега,ако решиш да я снимаш и покажеш - има тема "Представяне на нашите Тойоти"...ако искаш де!?...Иначе честито от мен!Сменяй термоса и вс.ще е ОК!

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                амииии....виж си термостата.може и виското да е сдало багажа. Да не те плаша,ама не звучи добре,може да се отървеш с гарнитура,ама може и по-лошо............пиши,като се консултираш със специалист,дано минеш с малко ядове
                Колега, благодаря за бързия отговор,

Ходих в София в един сервиз (гараж) и те заподозряха виското- щото качва температура само като я назоря на висока скорост и на баир. Иначе 2 часа се мотах в едно задръстване в Брюксел (заради смотания GPS) и въобще не загря???

Имаш предвид...главата ли да е пукната?

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                  Колега,ако решиш да я снимаш и покажеш - има тема "Представяне на нашите Тойоти"...ако искаш де!?...Иначе честито от мен!Сменяй термоса и вс.ще е ОК!
                  Благодаря колега,

Това са снимки от Англия...щото сега ме е срам да я снимам...след 3 дена дъжд и 400км в Румъния...даже и цвета не си личи.

Съвет: Не минавайте през Румъния (Арад- Калафат)...пътя го има само на картата (на хартиената...не и на GPS-a), а на практика са само някакви дупки и чакъл. На ферибота си беше чист рекет- взеха ни първо 20лв. (билетче за 20 леи) за да влезем в пристанището (жалко подобие на такова) и после за 4 човека- 35евро (на билета пишеше 3 евро)...и между колите на кораба се напълни с най- мизерните румънски цигани... и те били в Европа???
                  Прикачени файлове

Коментар

Колега,не искам да те плаша,ама имам 2-ма познати с Тойоти 3 литра и двамата лепиха главите.А съм чувал и за други със същия проблем от този двигател.Дано при теб е нещо друго и със здраве да си я караш.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                      Колега,не искам да те плаша,ама имам 2-ма познати с Тойоти 3 литра и двамата лепиха главите.А съм чувал и за други със същия проблем от този двигател.Дано при теб е нещо друго и със здраве да си я караш.

Благодаря колега,

Как да разбера дали е главата, или термостата, или виско перката?

Ако е главата няма ли да смесва маслото и водата или друг признак?

Коментар

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение
                        Благодаря колега,

Как да разбера дали е главата, или термостата, или виско перката?

Ако е главата няма ли да смесва маслото и водата или друг признак?
                        Много ми е интересно как правите такива крайни заключения без да сте виждали колата.

Моя съвет е да отидеш при специалист почти във всеки град има такива от форума. Ако не ти се ходи можеш да провериш някои неща и сам. Започни от по елементарните и евтини. Виско муфата можеш да я провериш като загрееш добре мотора но не на място за да може горещия въздух да обдухва виското и то да зацепи ако е наред, след това при работещ двигател с навит вестник или парче картон се опитай да спреш перката ако успееш значи си за смяна на виското. Това е опасен но лесен начин за проверка. Другото е термостат, него ти предлагам направо да го смениш. Има голяма възможност и водния радиатор да е запушен, можеш да пробваш с разни добавки да го промиеш, на мен лично такива добавки никога не са ми вършили работа, най-добре го занеси на майстор който да го промие качествено, ако се наложи го смени. Може и водна помпа да е сдала багажа, провери ремъците как са може да преплъзват и да въртят достатъчно добре шайбите на виското и водната помпа.
                        След като провериш всичко това и си сигурен че е в ред и работи ти остава да провериш главата и гарнитурата и.

Успех

Коментар

Колега,сигурен ли си,че мотора наистина загрява,или сьдиш само от показанията на таблото?
                          Може датчика да е повреден.

Коментар

а случайно да пробва да го караш със 130-140 по баирите ? щото моя е същия мотор и е вдигал температура само като издеветелствам над него по баирите....да не се окаже накрая че искаш от него невъзможното и той да ти се отблагодарява подобаващо

Коментар

Честито и със здраве да си я караш.
                              В А Р Н А О Ф Р О У Д 4-6 май 2018 - ТO THE LAST BREATH...
                              TLC-80 1HD-FT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X