Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз имам вече Тойота

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: И аз имам вече Тойота

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение
    Здравейте колеги,

Много интересно ми стана вчера...навръщане от София към Троян...след 150км по непочистените/ неопесачени пътища на страната ни и постоянно вкл. 4Х4...спускам надолу Витиня и двигателя хич и не се охлажда, т.е. стрелката си стои малко преди средата, както и наравното, та реших да отвия капачката на радиатора при работещ двигател...нямаше никакво налягане, а антифриза- догоре в радиатора

По- късно, като карах в града и превключих на 2 от D и...о чудо...темп падна за секунди от средата на 1/3

Днес пак го пробвах тоя номер...от D на 2 в града и за секунди пада темп...даже и парно се появи отпред...и поне 10 км не мръдна темп от това положение 1/3.

Някакви идеи да имате, колеги?
    Имам да! Моля те отиди при някой истински майстор да намери дявола в двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
      Имам да! Моля те отиди при някой истински майстор да намери дявола в двигателя.
      А някой да знае такъв в Русе...с изключение на сервиз Тойота?

Щото, който я е погледнал все различни проблеми намира...последно ми казаха...дюза или помпата, т.е. недобра работа в някой цилиндър или пък задръстен филтър за твърди частици...
      ***Prior Preparation Prevents Piss Poor Perrformance***

Most sports require only one ball - real sports require two.

Коментар

" И аз имам вече Тойота"

не'ква драма стана тук май а?

утре като стигна до работата ще ти дам един телефон на мой колега от русе да ти съдейства

Валю ТОПЛОТО му викат
        последното е майтап
        [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
        [SIZE=4]
        [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от mikluho Преглед на мнение
          " И аз имам вече Тойота"

не'ква драма стана тук май а?

утре като стигна до работата ще ти дам един телефон на мой колега от русе да ти съдейства

Валю ТОПЛОТО му викат
          последното е майтап
          Стигна ли до работа?

Коментар

Смени горивото. Аз на мойта тойота с 2LT мотор, като сипах алпин дизел и ми загря така. После заредих на друга бензиностанция нормален дизел. Нямаше повече греене.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Стигна ли до работа?
              Направо те бях забравил sory

имаш лично
              [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
              [SIZE=4]
              [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                Смени горивото. Аз на мойта тойота с 2LT мотор, като сипах алпин дизел и ми загря така. После заредих на друга бензиностанция нормален дизел. Нямаше повече греене.
                Ще пробвам и това. Досега в България съм карал само с нафта от Лукойл.

Коментар

Колеги, някой да знае как точно работи виското на перката?

Аз мисля, че е някакъв гел, който при повишаване на температурата се разширява и зацепва перката с оста.

Днес свалих перката, за да стигна до водната помпа, че имах съмнение и за нея. Помпата се оказа ОК.

Перката я смъкнах при загрял двигател и се върти много лесно- с един пръст. След около 1ч., като изстина едвам се върти...

Въпросът ми е, дали не трябва да е точно обратното?

Коментар

Колеги, някой да знае как точно работи виското на перката?

Аз мисля, че е някакъв гел, който при повишаване на температурата се разширява и зацепва перката с оста.

Днес свалих перката, за да стигна до водната помпа, че имах съмнение и за нея. Помпата се оказа ОК.

Перката я смъкнах при загрял двигател и се върти много лесно- с един пръст. След около 1ч., като изстина едвам се върти...

Въпросът ми е, дали не трябва да е точно обратното?
                    В някой от предните ми постове в темата съм описал един начин за тестване на виско муфата

Коментар

Ето тук:

Много ми е интересно как правите такива крайни заключения без да сте виждали колата.

Моя съвет е да отидеш при специалист почти във всеки град има такива от форума. Ако не ти се ходи можеш да провериш някои неща и сам. Започни от по елементарните и евтини. Виско муфата можеш да я провериш като загрееш добре мотора но не на място за да може горещия въздух да обдухва виското и то да зацепи ако е наред, след това при работещ двигател с навит вестник или парче картон се опитай да спреш перката ако успееш значи си за смяна на виското. Това е опасен но лесен начин за проверка. Другото е термостат, него ти предлагам направо да го смениш. Има голяма възможност и водния радиатор да е запушен, можеш да пробваш с разни добавки да го промиеш, на мен лично такива добавки никога не са ми вършили работа, най-добре го занеси на майстор който да го промие качествено, ако се наложи го смени. Може и водна помпа да е сдала багажа, провери ремъците как са може да преплъзват и да въртят достатъчно добре шайбите на виското и водната помпа.
                      След като провериш всичко това и си сигурен че е в ред и работи ти остава да провериш главата и гарнитурата и.

Успех

Коментар

Ето тук:
                        Ами и аз се сетих за вестника, но бях свалил вече виското.
                        Аналогично при загряло виско, като го свалих- няма съпротивление- перката я въртя на ръка много лесно.

Радиатора е ОК проверих го.

Коментар

То виското си е консуматив и трябва да се сменя на определен пробег. Така че е добре да го смениш здраво или не.

Какъв точно е модела и годината на Тойотата?

Коментар

То виското си е консуматив и трябва да се сменя на определен пробег. Така че е добре да го смениш здраво или не.

Какъв точно е модела и годината на Тойотата?
                            Hilux Surf 3.0TD 1993
                            KZN 130

Коментар

Hilux Surf 3.0TD 1993
                              KZN 130
                              За съжаление никъде не намирам из нета за този модел виско муфа .
                              А тук са много скъпи.

Коментар

Колега не знам дали познаваш Благо4х4.Има сервизче и кара една червена тойота.Та мисълта ми е -звънни му и мисля,че ще ти реши проблема.ето и тел:0888454444. Та той има само 3бр. тойоти и мисля,че знае да ги ремонтира.Успех
                                Прикачени файлове
                                Чавдар Владимиров
                                0887/912075
                                Ленд Ровър Диско 1
                                Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X