Обява

Свий
Няма добавени обяви.

80-та серия на Ленд Крузър и нейните алтернативи...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: № 9 - Парахода

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Добре заварил!

.....
    8.Незаменима и много по-добра от ТЛК 78 в всяко едно отнощение.

.....
    Ако (когато) не те мързи споделиш по подробно за това сравнение, ще ми е много интересно - и двете ти си ги правил, едното си го карал в Сахара, другото в Атакама - има какво да разкажеш със сигурност!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• От: TLC 80 - впечатления и други

... Специално за тойота ЛК 80 частите са смешно евтини...
      Би ли конкретизирал, както и с какво ги сравняваш, след като ги намираш за смешно евтини?

...
      7. Посредствена при движение извън пътя- минах навсякъде но не се чувствах уверено, на места двигателя не стигаше на бързи, а като се върна надолу и включа бавни съвсем не ставаше. но тук по-скоро аз съм виновен след толкова годимни каране на Ланд ровър съм поразглезен.

...

Ако пак тръгна на дакар, което граничи с невъзможното ще отида с американски дизелов пикап. С тойотката за в бъдеще (ако не я продам) мисля да ходя не по-далеч от кукленският манастир.
      Трябва да си крайно фанатизиран на тема Ланд Ровър (или друго) и необективен за да твърдиш такова нещо, но всеки има право на мнение. Ако 80та серия е посредствена и с нея би отишъл не по-далеч от кукленския манастир, то с Класика (в стандартен вид, така, както е и 80тката) трудно ще отидеш и до супера... Аз също харесвам Ленд Ровър, но чак пък толкоз...

Коментар

Е, нали се сещаш, че го сравнява с бегачката.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре заварил!

Тойотата в Аржентина:
          1.Без проблеми 8000км зверска експлоатация, все пак с идея за пазене.
          2.Единствен малък проблем с лоши последствия ако не го бях усетил навреме- разхлабиха се колелата след като минах около 6000 км. Усетих навреме и минах само с стягане. Не че не си носих резервни шпилки и гайки....
          3. Огромен разход на гориво- средно около 22л/100км бензин и то качествен.С ефтин бензин разхода стигаше до 25-26л/100км. Но като се замисля не е толкова голям за кола с тегло 3700кг(ДА ТОЛКОВА БЕШЕ!!!)
          4.Динамика несравнимо по-добра от тази на дизеловите ТЛК 80. Вървях наравно с туарезите и двестатиците, верно с доста натискане на газта...Бързо разбраха колегите , че смен да се гонят е безсмислено и ми даваха път.
          5. Много удобна-пътувахме 4 човека 15 дни по 8-10 часа на ден, което си е изпитание за всяка кола.
          6. Шумна кола с силен климатик.
          7. Посредствена при движение извън пътя- минах навсякъде но не се чувствах уверено, на места двигателя не стигаше на бързи, а като се върна надолу и включа бавни съвсем не ставаше. но тук по-скоро аз съм виновен след толкова годимни каране на Ланд ровър съм поразглезен.
          8.Незаменима и много по-добра от ТЛК 78 в всяко едно отнощение.

Ако пак тръгна на дакар, което граничи с невъзможното ще отида с американски дизелов пикап. С тойотката за в бъдеще (ако не я продам) мисля да ходя не по-далеч от кукленският манастир.
          Значи според теб дизеловите 80-ки не се класират??
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Мале.... как го нападнахте само Оставете го да си подреди бизнеса след пътуването. После да разкаже за дакара, ден по ден както се кани, а това си е доста работа на компа.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Би ли конкретизирал, както и с какво ги сравняваш, след като ги намираш за смешно евтини?

Безбожно и несъразерно евтини сравнени частите за митсубиши еволюшън.

Трябва да си крайно фанатизиран на тема Ланд Ровър (или друго) и необективен за да твърдиш такова нещо, но всеки има право на мнение. Ако 80та серия е посредствена и с нея би отишъл не по-далеч от кукленския манастир, то с Класика (в стандартен вид, така, както е и 80тката) трудно ще отидеш и до супера... Аз също харесвам Ленд Ровър, но чак пък толкоз...
              Яро , не съм фанатизиран на тема ровър. Няма друг 4х4 с такова съотношение к.с./кг като класика V8. Това съотношение плюс грамотно направеното окачване прави всеки качил се на ланд ровър да изглежда като майстор по офроуд.
              Е верно, че когато същият майстор се качи на тойота(независимо какъв е ланд круизера) тъжната истина излиза наяве!
              И за мен важи горната констатация....но не закъсах никъде защото ме беше срам от чужденците.

Моята ТЛК 80 е бясно мощна като за тойота, но все пак 215 кс отнесени към близо 4 тона не е добре....
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Значи според теб дизеловите 80-ки не се класират??
                Не съм казал такова нещо.....

На дакар 2012 имаше поне десетина ТЛК 80, като две бяхме бензинови, а само мята беше оригинал без лифт и тунинг.
                За кола спряна от производство преди 4-5 години не е лошо постижение. Дори богатите японци от ХИНО бяха с асистенска ТЛК 80 дизел.

Казвам, че по пътя дизелите не можеха да вървят с мен. Давах им бинокъла дори и по равното, като бях много по тежък и без никакъв тунинг. А съм убеден , че дизела в дългосрочен план е по-скъп за експлоатация от бензина 4,5.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Ако (когато) не те мързи споделиш по подробно за това сравнение, ще ми е много интересно - и двете ти си ги правил, едното си го карал в Сахара, другото в Атакама - има какво да разкажеш със сигурност!
                  Несравними са .
                  ТЛК 78 - разход 18литра/100км(осемдестката 22л/100км).Динамика - мъртвец. Парт тайм(ТЛК 80 фул тайм с автоматичен и принудителен блокаж на МД). Комфорт - като дифендър не -като на серия 2А. Дизайн, ергономия, пасивна и активна безопастност- тези думи японците са ги чули години след това а и до днес не са ги осъзнали напълно.

Е качва повече магаж(може би) от ТЛК 80, но на кой ли му е нужен чак пък толкова багаж?

В пясъка и двете не ме очароваха , но и не ме оставиха , като ТЛК 78 без блокажи е много зле а ТЛК 80 е само зле.

Казват че били надеждни и двете- съмнявам се, но не мога да кажа обратното.

Разберете- отидох с тойотата защото забравих че имам дифендър. Не се шегувам, който ме познава знае.
                  Мислите ли че щях да купя повече от два резервоара дизел ако бях с дифендъра? Все пак камиона го караше български шофьор готов за далавера винаги!
                  А осемдестката ми изяде ушите с този разход на бензин!

Коментар

... Няма друг 4х4 с такова съотношение к.с./кг като класика V8... но все пак 215 кс отнесени към близо 4 тона не е добре....
                    A Jeep? Като изключим това, че са без рама.
                    4 тона, това е при пределен товар, над максимално позволения за автомобила. В заводски вид надали е повече от 2.200кг. с всичко по нея, за 208к.с., като това не е най-мощния двигател за 80та серия, стандартно. А Класика колко е? 182к.с. за 2 тона...
                    Както писах, не споря...

... На дакар 2012 имаше поне десетина ТЛК 80, като две бяхме бензинови, а само мята беше оригинал без лифт и тунинг. За кола спряна от производство преди 4-5 години не е лошо постижение...
                    Може би искаш да кажеш спряна от производство преди 14-15г. (последните са 1997г.)

... А съм убеден , че дизела в дългосрочен план е по-скъп за експлоатация от бензина 4,5.
                    Напълно си прав.

Коментар

Яро яд ме беше на тойотата през цялото време-гори и не върви и това е!

Но накрая свалих хората, извадих повечето багаж, изпразних допълнителния резервоар( 180литра) и оставих 1/4 от основния( 100литра) , свалих всичко от покрива и го оставих в камиона.И на пристанището кантара показа 3080кг!!!

За протокола когато дойде от Швейцария тежеше 2450кг с допълнителната въздушна система и без хора и бензин.

Тогава си дадох сметка какво е преживяло добичето.

Дифендъра щеше да се справи със същата задача при по-добра динамика и разход макс 13-14 литра. Е сега щях да ви пиша от Павел Баня...
                      По въпрооса за Джиип съм пас- с Кинекса съм приятел и искам да си остана.

Коментар

Яро , не съм фанатизиран на тема ровър. Няма друг 4х4 с такова съотношение к.с./кг като класика V8. Това съотношение плюс грамотно направеното окачване прави всеки качил се на ланд ровър да изглежда като майстор по офроуд.
                        Е верно, че когато същият майстор се качи на тойота(независимо какъв е ланд круизера) тъжната истина излиза наяве!
                        И за мен важи горната констатация....но не закъсах никъде защото ме беше срам от чужденците.

Моята ТЛК 80 е бясно мощна като за тойота, но все пак 215 кс отнесени към близо 4 тона не е добре....

И аз си пожелавам един ден да участвам в едно обикновенно състезание, какво остава за Дакар, ама каква е тая Тойота 4 тона бе, това да не е от ония триосните камиони, все пак без товар по каталог я дават 2200 кг, а с допустимо максимална маса 2900 кг. Е да 2900 кг като го закръглиме като на 5-6 тона отиват. При 4 тона на няма да може да потегли от място та за състезание ще говориме.
                        през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
                          И аз си пожелавам един ден да участвам в едно обикновенно състезание, какво остава за Дакар, ама каква е тая Тойота 4 тона бе, това да не е от ония триосните камиони, все пак без товар по каталог я дават 2200 кг, а с допустимо максимална маса 2900 кг. Е да 2900 кг като го закръглиме като на 5-6 тона отиват. При 4 тона на няма да може да потегли от място та за състезание ще говориме.
                          3080кг празна , или по-скоро максимално облекчена, измерена на кантара на пристанището в Лима. Плюс:
                          1.4 човека по 80 кг= 320кг.
                          2.Безнзин 220литра по 0,8(май?) = 176кг.
                          3.Багаж- минимум 300кг...
                          Смятай колега. Пък и кой каза че съм се състезавал с тая прогимназия не знам.

Коментар

3080кг празна , или по-скоро максимално облекчена, измерена на кантара на пристанището в Лима. Плюс:...
                            Ако бензина тежи 3 тона, представям си моя дизел колко ще тежи тогава със всичко накачено по нея... Трябва да сменям категорията, докато не ме спрат от движение...

Коментар

Какви са основанията на твърдението за повече разходи при дизела?Евентуално турбина,какво друго би повлияло?Доколкото съм чел дизела издържа повече километри пробег,и дали по-малкия разход не би компенсирал тази разлика?Естествено не сравняваме мощността-200 и кусур коня е бензина,макар че мисля,че има и съизмерими с тази мощност дизелови агрегати,като 4.2 тд на 100-цата?
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

• От: 80-та серия на Ленд Крузър и нейните алтернативи...

Дай да сравняваме една и съща генерация. На 4.2 от 100цата отговаря 4.7 от същата, а има рядко и с 5.7, които са много добри. За мотори на 100цата за дизела скъпото е помпата и турбото, за бензиновият ламбда сондите и катализаторите. Като цени на механика по двигателя, за дизела части като глава, бутала, валове, клапани и т.н са почти на двойна цена.

Говорейки за 80ки в темата аз харесвам най-много дизела им и то без турбото. Голям мъртвец, но ми допада най-много без никаква логика.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X