Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner - информация преди покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Toyota 4Runner - информация преди покупка.

Какво ще кажете за рънер 95г 3.0тд на 420 хил.км.Има ли още хляб в този мотор.2005 са сменени ремаци и ролки и е бил на 380хил.От тогава е изминал 32хил.Джипа е 95г.

Коментар

Първоначално публикуван от hristosthristov Преглед на мнение
      Какво ще кажете за рънер 95г 3.0тд на 420 хил.км.Има ли още хляб в този мотор.2005 са сменени ремаци и ролки и е бил на 380хил.От тогава е изминал 32хил.Джипа е 95г.
      Ако е в изправност, ще държи мотора още дълго ! Погледни, обаче ремъка, защото въпреки, че е на малко километри, 2005г беше отдавна
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Отказвам се от този с 3.0 тд мотора,много е занемарен.Утре отивам да взема този с 2.5 мотора.Свалих още от цената .Днес го карах в сервиз да го проверят и се оказа че сълзи малко нафта от помпата.Казаха ми че се сменяли някакви уплътнения на помпата и струвало около 250-280 лв.Всичко по окачването е перфектно.Дано да имам късмет с тая кола.

Коментар

Отказвам се от този с 3.0 тд мотора,много е занемарен.Утре отивам да взема този с 2.5 мотора.
          , Колега не знам за какво ще използваш автомобила, но разликата между тези 30кс или 500cc е доста чувствителна, аз имам 3 литровия мотор, и съм карал и 2.5 приблизително на еднаква амортизация и имам наблюдение над нещата, това разбира се не означава, че трябва да вземеш дрънгела, просто те информирам ако имаш възможност за избор, разликата в разхода е незначителна, но във възможностите много голяма... Успех и не купувай капещи и течащи коли, щом капе нафта, може да засмуче и въздух, а тогава нещата вече не изглеждат толкова безобидни, ако ще купуваш 3 литров мотор, непременно(носи си едно шишенце 0.5L пълно на 2/3 с вода) при запален автомобил извади маркуча на радиатора който отива в приливника и го пъхни в шишенцето, НЕ требва да излезе нито едно мехурче, айде макс едно.. ако бълбука бягай далеч....Още веднъж успех
          Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Потвърждавам, че разликата между 2L-T-то и 1KZ-T-то е голяма ! На магистрала ме хващаха бесовете с малкия мотор, мъка е ! Ремонтния комплект за помпата е около 50-ина лева /DENSO/ , но не позволявай всеки да пипа там !
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Дизелите на Тойота са добри! Даже много добри и безаварийни. Имах преди време Тойота Рънър 3.0 турбодизел модел от 1996 година. Гореше средно 10/100 нафта. Бях го купил на старо на 210 000 км и го продадох на 370 000 км след близо 4 години каране. За тези мои километри и години по двигателя освен филтри, масла, едни подгряващи свещи, и един ангренажен ремък и ролки, нищо друго не барнах. По окачването за тези 4 години и 160 000 км, обаче смених, почти всичко и то не за кеф, а просто, защото се трошеше и повреждаше. Тампони, биалетки, амортисьори, щанги, полуоски, карета, лагери на колелата и т.н. Смених и машинката за задното стъкло на втората година, защото се счупи. Поддържах го в Тойота - Пазарджик. Около 25-30% от тези километри този Рънър съм го карал по офроуд на места доста тежък. Тя самата кола си беше за офроуд със близо 30 см клиренс, автоматични хъбове, бързи и бавни скорости, блокаж на диференциала и т.н. Но по двигателя 1KZ-T-E нищо не се счупи и повреди за тези години и километри. Когато го продадох този Рънър съединителя вече беше започнал да провлачва и новият собственик купи нов, за да го смени, но двигателя пееше.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Благодаря ви за компетентните мнения колеги.Аз взех днес тойотата с 2.5 и първата ми задача ще е да го закарам да ми оправят помпата .Аз съм от Варна и ми казаха да го закарам при Николов на орехчето в Петлешев, бил много добър.Ако имате някакви отзиви за там,споделете ако обичате.Благодаря ви предварително.

Коментар

Аз съм от Варна и ми казаха да го закарам при...... .
                  Във Варна, офроудаджията който се занимава с джип тойота и наистина им знае и кътните зъби е Геро, сервиза му е в новият хлебозавод, тел му е 0878557372, съветвам първо при него да отидеш, за консултации пари по рано не вземаше сега не знам, цените му ги бива но си разбира от работата и то много. Ще ти дам само един пример, започна да ми капе масло някъде около турбината, четох четох за Варна турбо сервиз намира се в цветния незнам си къде. Отидох аз, гледаха с някакви огледала отзад отпред, и казаха че някаква гарнитура трябва да се смени, и ако не стане ще свалят турбината, работата отиваше на над 600лв. Смениха гарнитурата взеха ми 40лв за диагностика и колата продължи да капе, викам си абе тия специалисти нещо им нямам вяра и звъня на Геро.. ела ще видим, даже не ми изслуша и проблема, отивам и му викам абе така и така сервиза учени тва и тва. Не е това, вика тръбичката през която влиза маслото, да маже турбото от вибраци умора на материала и прочее години се закъсва на входа при холендъра и от там почва да капе, а после и да тече, даже не легна и да погледне или пък да види отгоре поне.... Вика нямам но ще поръчам сменям и утре си го взимаш..... И така излезе, капка не е капнала от тогава и други неща ми е правил и пипа, само предварително питай колко ще ти вземе защото..... абе има защо...
                  Като ти каже преценяваш и правиш. Успех

Коментар

Благодаря ти.

Коментар

Аз взех днес тойотата с 2.5
                      Честито ., да те слуша много години, ама и ти да ѝ угаждаш . Иии...не е 2.5 , а 2.4 ..недей споменава за 2.5, че ще си помисли някой за онова VM-ско недоразумение!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

А да честито, много радост и безаварийно.............

Коментар

Честита да ти е, безпроблемно да ти служи и ремонтите да са само по план!Пробвай да не изстискваш високи скорости от този двигател,а пък в замяна поддържай охлаждането му в отлично състояние!
                          1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Благодаря за пожеланията ви.Сега има две три спешни работи които трябва да се оправят,а на пролет се захващам с външния и вид.Сега в тоя вид не мие много по вкуса.Ще се опитам да направя някоя снимка и да я пусна във форума,но не знам дали ще успея,не разбирам много от това,и когато я направя така както ми харесва,ще я снимам пак.На всички Йордановци пожелавам весел празник,а утре на Ивановците.

Коментар

колеги прочетох всичките 9 страници за тойота 4 рънър защото наскоро си купих такава 88г.внос от германия производство за канада офроуд пакет правен в германия с 33-ки гуми в уникално състояние е,но е с 2,4 бензин....та въпроса ми е? имам възможност да взема от Англия хайлукс 92г.(обръщана) с мотор 3000 бензин мога ли прехвърля мотор,кутия,раздатки и т.н. и какъв проблем мога да срещна и заслужава ли си?предварително благодаря....как да кача снимки?

Коментар

Първоначално публикуван от nikimorski Преглед на мнение
                                колеги прочетох всичките 9 страници за тойота 4 рънър защото наскоро си купих такава 88г.внос от германия производство за канада офроуд пакет правен в германия с 33-ки гуми в уникално състояние е,но е с 2,4 бензин....та въпроса ми е? имам възможност да взема от Англия хайлукс 92г.(обръщана) с мотор 3000 бензин мога ли прехвърля мотор,кутия,раздатки и т.н. и какъв проблем мога да срещна и заслужава ли си?предварително благодаря....как да кача снимки?
                                22R е един от най-здравите Тойотовски мотори...не се занимавай с глупости !
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X