Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner - информация преди покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Покупка на Toyota 4Runner - 2.5td или 3.0td до 12.000лв.

при т-дизела като се подаде рязко газ трябва да пусне малко черен /не синкав или бял/ дим... ако въобще не пуши, най-вероятно му е "скопено" горивото...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Покупка на Toyota 4Runner - 2.5td или 3.0td до 12.000лв.

Гледай за изгнило

Коментар

Re: Какво ще кажете за Toyota 4Runner SR5 V6

kokolighta, какво стана с това начинание? Сподели опит, може други да последват примера или да се предпазят от грешки и опасности!

Коментар

4Runner - по какво се различава part time от full time 4x4?

Предстои ми оглед на Т4R
          Данни:
          Дата на производство - април 1997 г.
          Тип двигател - Дизелов
          Мощност (к.с.) - 110 к.с.
          Скоростна кутия - Ръчна
          Категория - Дълга база
          Пробег - 190000 км
          След като прочетох доста във форума за автомобила разбрах, че след `96г. са фултайм. Това което не разбрах е: как да разбера дали въпроснта не е `95г. и да е регистрирана `97г.? По какво се различава,че е фултайм?
          Извинявам се ако го има някъде описано във форума, а аз не съм успял да го намеря.
          Поздрави

Коментар

До: 4ranner - въпрос

Toyota 4runner след 95г се различава съществено визуално от модела до 96г, няма как да ги сбъркаш.Ако е 95 а регистрирана като 97, то тя ще си е със старото купе, и ще е парт-тайм.
            Прикачени файлове

Коментар

До: 4Runner - по какво се различава part time от full time 4x4?

Няма такъв дизелов Рънър с 110 коня. 2,4 литров турбо дизел е 90 коня, а 3,0 литров ТД е 125 коня. Тези двигатели се използват 92-96 год. 115 коня има четирицилиндров 3.0 литров бензинов двигател пак от тези години. А 3.0 литров 6-цил бензинов е 145 коня.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

4runner още няколко въпроса

Здравейте всички. Разгледах форума доста подробно, евала за труда, на доста въпроси си получих отговорите. Обаче останаха няколко

От тукашните люде с 4рънър-и някой имал ли е подобни проблеми:
                - трудно/не палене в зимни условия
                - проблеми с двигателя (гарнитура или глави)
                - проблеми с поддръжката - намират ли се филтри, ремъци и т.н.

Иначе, замислил съм се за 2.5, дизел, около `95. Не го взимам за офроуд, с цел пренасяне на (относително малки) хора и товари.

Мерси предварително!

Коментар

До: 4rumer още няколко въпроса

Първоначално публикуван от gajef Преглед на мнение
                  Здравейте всички. Разгледах форума доста подробно, евала за труда, на доста въпроси си получих отговорите. Обаче останаха няколко

От тукашните люде с 4рънър-и някой имал ли е подобни проблеми:
                  - трудно/не палене в зимни условия
                  - проблеми с двигателя (гарнитура или глави)
                  - проблеми с поддръжката - намират ли се филтри, ремъци и т.н.

Иначе, замислил съм се за 2.5, дизел, около `95. Не го взимам за офроуд, с цел пренасяне на (относително малки) хора и товари.

Мерси предварително!
                  Палене- подгревателни свещи .
                  за 2.5 нямам отзиви, но не би трябвало да имаш никакви проблеми .
                  филтри- маслен, горивен,въздушен за 3.0 сруват около 65-70 лв накладки -предни 50 кинта .

Не ти препоръчвам 2.5, слаб мотор за това купе, карал съм няколко пъти 2.5 и много куцо .

Успех !

Коментар

Хай-Лукс или 4Рънър-ползвайте и купувайте по възможност само 3.0ТД или 3.0IV6.2.4,2.5ТД идват много слаби за тази иначе страхотна джипка.

Коментар

До: 4runner 3.0 бензин 95г ръчни скорости

Здрасти приятелю,
                      Накратко ще споделя за 4 рънъра понеже имам такъв.Моя по точно е 3000 кубика в6 обаче 91 година.С обикновенна газова е досега нямам грижи освен едно гръмване и подмяна на кабелите с нови иначе се бях шашнал.Поне изпробвах защитните клапи на газовата и гумения пръстен работят идеално.Значи на газ средно харчи около 15 17 газ зависи къде се кара.Проблеми с прегряването нямам и мисля че доста добре охлажда понеже се качвам по много стръмен черен път около 20 минути и карам с товар само на първа бавна.Досега не е минала стрелката от средата на уреда.На дълъг път вози доста комфортно при положение че преди това карах мерцедес 124 мога да кажа че е по добро.Друго не се сещам да споделя ако питаш нещо ще се опитам да отговоря.Проблем има малко с частите за тойота доста редки са и се поръчват от чужбина
                      Toyota 4runner
                      3000cc V6

Коментар

Здравей,

Благодаря за информацията.
                        Това за частите звучи малко притеснително, затова пък се надявам че не се чупят често

Знаеш ли дали тези тойоти имат фул тайм режим, или са само парт тайм?
                        Как може лесно да се разбере с какво задвижване е (има ли ръчка, копче, или пък някъде има надпис)?

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
                          Здравей,

Благодаря за информацията.
                          Това за частите звучи малко притеснително, затова пък се надявам че не се чупят често

Знаеш ли дали тези тойоти имат фул тайм режим, или са само парт тайм?
                          Как може лесно да се разбере с какво задвижване е (има ли ръчка, копче, или пък някъде има надпис)?
                          Тези Тойоти, до 96 година са само с парт тайм задвижване, т.е нямат междинен диф и не е препоръчително да ги караш в режим 4х4 на сух и твърд терен.Така че няма няма смисъл да търсиш бутони и копчета

Коментар

Здравей!Сдобих се с 4рънър с 2.4 дизел с турбо . Разглобих ДВГ то защото имаше проблем..Установих че главата е спукана на 6 места.понеже е чугунена не подлежи на лепене и др такива интервенции..В София ми искаха 2200 лева за необорудвана..И така намерих такава в....Гърция ,значително по-евтина гарнитура естествено ж София не намерих и пак -от Гърция...За съжаление тук не поддържат на склад такива части Казват че няма смисъл от екзотики...Поздрави! Христо

Коментар

Здравейте! За да не отварям нова тема - набелязал съм си ей-тва чудо на техниката. Какво ви е мнението за него.
                              И дали може да му се инсталира газов инджекцион грамотно....
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

До: 4runner още няколко въпроса

Взимай го! Отзивите за този двигател са много добри. Водят го икономичен и здрав. Аз бих си карал на бензин, ако вземех такава. Това гори 9-12л /100 км, което е нищо за такава машина. 3.0 ТД гори 9-12л/100 нафта, което при сегашни цени на нафтата е по-неизгодно.
                                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X