Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner - информация преди покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Решил съм да купувам 4runner-съвети

Колега щом си решил че харесваш рънера ще ти кажа за личните ми впечатления от моя 2.4 тд.94г с двиг.2-LT.Икономичен към гориво здрав двигател който при нормална експолатация ще ти се отблагодари с липса на ремонти.Окачване и купе също много здрави липса на ръжда.Комфортна возия според мен щото по едричките са на друго мнение.Голям и то доста по обем багажник със задна удобна или неудобна врата зависи за какво ще го ползуваш.Някой казват че за това купе мотора е слаб нооо на мен лично ми харесва щото си е по икономичен пък за кушии си имам други коли.Това че е part taim да не те притеснява щото имам доста добри отзиви за кал сняг и лед но това зависи и от задволанното устройство все пак.За дясният волан ще си премълча ти си знаешАбе аз май се увляках ЩОМ Е ТОЙОТА ЛОШИ НЯМАКато си купиш ще разбереш.Имам четири различни марки джипове но ТОЙОТАТА ми е легнала на сърцето .Надявам се да ти бях полезен.ПОЗДРАВИ
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Много хубави коли отвсякъде-неунищожими скорости,дифове и други подобни,голяма живучест на електросистемите.Старите модели до 91 дизелите са 2.5,след това 2.4 или 3ТД.Съветвам те за 3.0ТД-много изящно работи,по нов е като разработка и изключително рядко дефектира.Вероятно ще търсиш кола в Англия-дай повече пари,но има хай-Лукс Сърфове на по-малко от 100хил.км(67-80хил.мили,нищо,че са '94-96 год.)-вземи си такава кола и ще забравиш за нова.Аз специално съм недоволен само от тясната седалка на водача и малкото място,но това е поради физическите ми данни.И разбира се АВТОМАТ-него НЕ МОЖЕШ да счупиш.Не съм ползвал бензинова,но да не е пък акцизен големия мотор.

Коментар

И аз съм на същото мнение като .. skorpion.. , това са наистина здрави машини . Нямам наблюдения върху по-малките двигатели защото моя е 3000ТД ( 1KZ-T) но от моя съм много доволен има динамика като на лека кола . За да не повтарям мнението на колегата ще те посъветвам АКО си купиш 4RUNNER , да внимаваш да не го прегрееш , че пукат глави (това им е слабо място , особенно но малките ДВГ-та ) Успех в търсенето
        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
        WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
          И аз съм на същото мнение като .. skorpion.. , това са наистина здрави машини . Нямам наблюдения върху по-малките двигатели защото моя е 3000ТД ( 1KZ-T) но от моя съм много доволен има динамика като на лека кола . За да не повтарям мнението на колегата ще те посъветвам АКО си купиш 4RUNNER , да внимаваш да не го прегрееш , че пукат глави (това им е слабо място , особенно но малките ДВГ-та ) Успех в търсенето
          Това с прегряването не се отнася за 3.0 ТД .

Коментар

Притежавам "TOYOTA" V6 3000 бензин!Просто без коментар!Подходящ мотор за купето което носи!Е малко по лакома е но пък кеф цена няма...Истински джип от тази марка ... според мен и др.мотори стават особено 3000 дизел!

Коментар

Колега ако си едър българин може да се почустваш дискомфортно но ако си нормален е супер иначе казано това е колата

Коментар

Подразбрах ви мнението за този автомобил и мисля че съвпада с моето в голяма степен. Големият дизелов мотор 3,0тд 4 или 6 цилиндров е и колко средно излиза едно стандартно обслужване след закупуване масла филтри ремъци ако е с ангренаж.

Коментар

Първоначално публикуван от VLADOMBENZ Преглед на мнение
                  Подразбрах ви мнението за този автомобил и мисля че съвпада с моето в голяма степен. Големият дизелов мотор 3,0тд 4 или 6 цилиндров е и колко средно излиза едно стандартно обслужване след закупуване масла филтри ремъци ако е с ангренаж.
                  3000см3-дизел,4 цилиндъра за Ланд Круизер преди 3 месеца масла(двигател и диференциали),филтри,ремък,ролка,антифриз обслужването ми излезе около 800лв.
                  0+

Коментар

3000сс. - бензин шест цилиндров ДВГ обслужване около 800лв,като в това влиза - ролка,обтегач,ангр.ремък,антифриз,масла,филтри,запалителни свещи,феродов диск,акс.лагер и куп други дребни неща!..
                    Успех!
                    Последно редактирано от STEF BMW; 28-01-09, 12:41. Причина: допълнение

Коментар

3 литровия дизел 1KZ-TE е по-добър. Карал съм и 2та дизелови ДВГ - почти еднакъв разход, но големия е с по-добра динамика. Сега карам 2.4 литровия 2L-TE и ми е напълно достатъчен за риба, ски и барбекю.

Механически са много здрави коли, а за идея колко струват частите погледни тук:

http://www.roughtrax4x4.com/index.php?doc=87

http://www.milneroffroad.com/categories.asp?cID=22

И да се похвалиш със снимки като станеш собственик.
                      [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                      [/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                        Това с прегряването не се отнася за 3.0 ТД .
                        Не съм съгласен и за по малките мотори като 2.4 тд.Когато си поддържаш колата нямаш подобни проблеми за прегряване колега никой не е застрахован от такова нещо.
                        Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                        На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                        Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Прегряването е много често срещан проблем сред 2.4ТД. Говоря за Японския(Английския) внос. Европейските май не са с такива двигатели (2L-TE EFI). Прегряват заради недоискусорена охладителна система и слаби глави. Повечето от Хайлуксовете в Англия са прегрявани поне един път и им е сменяна глава, в което няма нищо лошо. В Англия се продават афтър маркет глави за 2.4ТД, които са подсилени и ако не се лъжа с по големи канали за охлаждане, което прави прегряването по невъзможно. Ако имаш късмет стария собственик да е бил плащач и разбирач, ще случиш на по-добър от фабричния двигател. Когато пристъпиш към покупка, всяка сутрин следене на нивото на течността в радиатора и редовно едното око на температурата. Прегряват, когато са без вода или с малко вода. Тогава номера с оставането на двигателя да поработи за да охлади води до "убийство" на двигателя.

3.0ТД е вече друг въпрос. 1KZ-TE, ако се не лъжа. Харчи по-малко (8.6-9.2/100), върви като спортна кола, по баирите не си наред с камьоните, а си ги изпреварваш най-модерно. Единственият недостатък е, че влиза във високия данък. За предпочитане е, но е по-скъпия вариянт.

Естествено имай в предвид, че който и двигател да избереш, всичко опира до късмет - дали е ходил на сервиз редовно, дали е експлоатиран както трябва, какъв е бил предишният собственик и т.н. с две думи може да намериш калпав от всички вариянти, както и хубав от всички.

С двете ръце за автомата. До сега не съм имал проблеми. Преди гидина/две имах една и по погрешка при пускане по инерция (много ще кажат, че не се препоръчва, аз съм на друго мнение, особенно, когато става въпрос за 2-3км наклон) и вкарах задна с около 80км/ч. Представяте си какъв би бил сценария при която и да е машина, но не, никакъв проблем и до сега (надявам се). Даже да не звучи глупаво, но усещането ми беше, че колелата взеха да се въртят назад. Както и да е.

Комфортен салон, стига наистина да не си много над нормата. Аз съм 184см. 85/90 кила и се чувствам 6 вътре. Просто са плитки. За разлика например от Паджерото, но там се едно си на първия чин.

Двата ми познати двигателя имат много лесна селф диагностика, което олеснява отстраняването на евентуален проблем. Части в България се намират и не са кой знае колко скъпи спрямо другите марки, даже по-ефтини. Можеби като недостатък е, че са с по 7.5л масло и смяната не излиза много евтино.

Токовете рядко дават дефекти, но огелпи ли се нещо, трудно се отстранява, просто има някой дребни нещица с които трябва да се научиш да живееш, ако не ти бъркат толкова в очите и не са толкова важни. Например, имах една, на която от време на време(рядко) и започваше да мига OD/OFF лампата (за овърдрайва) и след известно време си изгасваше. Това било нещо си свързано със скоростомера.

Та с две думи, една такава Тойота ще ти носи само радости, стига да се отнасяш с нея подобаващо.

Това е засега, ако се сетя за още нещо ще допълня.
                          Последно редактирано от panaira; 29-01-09, 00:56.

Коментар

Ей хора, колегата/панаира направо ми напълни душата с неговия отговор, за което съм му много признателен, а също така и на останалите участници в моето запитване. Ситуацията ми се изясни почти напълно и се радвам, че вашите мнения и препоръки съвпаднаха с моите виждания очаквания за марката и модела. Преди да питам за TOYOTA-та се бях огледал в HONDA/CR-V и аха да бях взел, но добре, че питах тук и рязко смених посока на мислене като TOYOTA-та ми е легнала на сърцето от край време. По въпроса с включването на задна скорост в движение навремето имах една стара TOYOTA TERCEL 82г.автоматик и я имах от три/четири дни и вдигам скорост от 100км., при което решавам да изключа на неутрална но поради неопитност с автоматиците (това беше първият автоматик на който се бях качвал) включих задна, при което предницата заби муцуната в земята сякаш рязко натиснах спирачките и угасна двг, спрях в дясно на платното и запалих двг, включих на директна-тръгна включих на задна-тръгна оказа се, че няма проблем, от този инцидент натам минах над 50000км.абсолютно без никакви проблеми със скоростите и така я продадох с перфектни скорости.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение

3.0ТД е вече друг въпрос. 1KZ-TE, ако се не лъжа. Харчи по-малко (8.6-9.2/100)
                              Колега, описъл си го перфектно, единствено харченето е с 2-3 литра нагоре !

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                                Колега, описъл си го перфектно, единствено харченето е с 2-3 литра нагоре !
                                Казвам от мой опит и разход на дълго. В града факторите определящи разхода са доста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X