Обадих се на Геро . Говорихме , но уви .
Първо няма климатик , второ цената й е ......- не ми харесва.
А и аз държа да е бензиновият 3,0 литров мотор - има алтернатива - газ , метан .
Но да не излизаме от темата.
Интересувам се какво трябва да се следи , като характерна особенност, при 3,0 бензиновият мотор , при покупка
Моля , колегите имащи такива 4рънъри 3,0 бензин , да споделят мнения.
За особенностите на мотора , пътно поведение и т.н.
За което им благодаря , предварително.
Колега, за метана забрави, аз карам кола на метан от 2004, беше 86ст още. Та да ти кажа, за да туриш на 3L метан, трябва да туриш бутилки събиращи 20 кг метан. С тях ще минаваш 150-200км според зависи, ще останеш без багажник и ще имаш едно постоянно натоварване от мин 200кг. Цената на уредбата с бутилките е около 2 бона при най добрия вариянт.
Аз много се бях навил на едно Паджеро 3.5 бензин, почти без пари го даваха, но всички тези аргументи ме спряха. Метан има по големите пътища, ама там за какво ти е джип??? Не знам ти си решаваш, аз само ти посочвам какво те очаква.
На 4Рънъра бутилките за метана или LPG могат да се монтират под багажника на мястото на резервната гума става доста добре, но оставаш без резервна гума.
...и от задръстен от ръжда радиатор и блок,никога не видяли антифриз,освен фабричния-италиянски навици!
Да бе ,тия жабари що за мърлячи са -незнам!Свидетел съм как в един сервиз в Младост един търговец от Горубляне докара цял автовоз кочини,които е взел за без пари от Италия...Голф 4-ка като му свалиха картера лагерите изпаднаха на парчета,а вместо масло имаше нещо наподобяващо грес и боклуци...позакърпиха малко мотора и...айдее-10 хилки на Горубляне!Така,че внимавайте,бъдете предубедени към италианския внос!!
Питане за Toyota 4-Runner,3,0 smm,143 k.s.,Automat
Интересува ме някои има ли впечатления от този модел-предимства,недостатьци,разход,надежност?Това е модела от 1991 г.-с 5 врати,метален покрив,автоматик.
От: Питане за Toyota 4-Runner,3,0 smm,143 k.s.,Automat
Нещо съм се загледал в http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10868.html
с 1KZ-TE, но защо не се намират в БГ (то не че в чуждите сайтове има много)? С лява дирекция задължително де.
Всеки път като серещна тази машина много и се радвам, въпреки че има къде по хубави тойоти.
Та, как се сдобихте с вашите?
Трето поколение 4runner - На линка е автомат - аз дори не знаех че има дизелови автомати с ляв волан. Това за мен е Тойота ленд круизер 90, но с различни тенекии...
Аз се сдобих с моята от една авто къща, която беше купила едни от последните т.нар. Натовски рънери.
За натовските рънери има написано тука във форума.
Мисля, че още може да се вземе някоя бройка от Косово за около 4500-5000Е на километри до 200К, но трябва и технотест :-(
Косовските са орязани от към екстри - имат само въздушни възглавници и климатик. Мотора на косовските е 1KZ-T т.е. с механично управление на горивоподаващата система, а това на линка е с електронно. Конските сили на двата мотора са 125.
От информацията на линка при мен има разминавания максималната скорост при мен е над 150, разхода градско е под 15 и резервоара не е 70 литра, аз повече от 52 литра никога не съм успявал да напълня, мисля че трябва да е 55 при мен.
Здравейте колеги, от около година се сдобих с един Самурай. Покупката беше млко инпулсивна, малко като на шега а колата я взехме за забавление а не по необходимост. От тогава съм твърдо обеден,че за БГ само 4х4. Твърдо съм решен да заменя семейния ван за 4рънър. Обшо взето разбрах какво да гледам при покупка. Но поради голямото предлагане на 4рънъри и хайлуксове с дясен волан, на атрактивни цени, исках да попитам как седят нещата със смяна на дирекцията. Колко излиза като пари и дали си струва да се впускам в такава авантюра.
Писах много дълъг отговор и го загубих Ще повторя ама в кратце. Правените в Япония автомобили не са предвидени за обръщане.
Един приятел обръща ауди 4, 2500 лв, а щеше да е макс 1000. Като завали влиза вода през педалите и волана, едвам го продаде с 1000лв загуба.
Иначе страхотен автомобил, висок е и се вижда над колите.......Имам огледала, в смисъл перископна ситема, която върши работа ако не возиш куче. Аз сега си поръчах за 46-7$ 4.3" монитор и камера, ще монтирам и ще онагледя. Гори доста, докато му се радвах вграда ми даваше 20, ама между два светофара вдигах 120, после с по еваш каране падна на 17, на дълго гори 12-13 до 110, нагоре е мале мила.
Всъщност ето тук :
Коментар