Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner - информация преди покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4runner още няколко въпроса

Минава ли технотест като идва от USA.
    Един мой приятел си динесе додж и сега стои заради сертификат на стълата и модела на фаровете
    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
    BJ42 04 1982
    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
    LZ 2 BHB

Коментар

Първоначално публикуван от gajef Преглед на мнение
      Здравейте всички. Разгледах форума доста подробно, евала за труда, на доста въпроси си получих отговорите. Обаче останаха няколко

От тукашните люде с 4рънър-и някой имал ли е подобни проблеми:
      - трудно/не палене в зимни условия
      - проблеми с двигателя (гарнитура или глави)
      - проблеми с поддръжката - намират ли се филтри, ремъци и т.н.

Иначе, замислил съм се за 2.5, дизел, около `95. Не го взимам за офроуд, с цел пренасяне на (относително малки) хора и товари.

Мерси предварително!

Здрасти
      Аз карам 4 рънър ама е 91г 3000 кубика бензин.Филтри има в сервизите на тойота даже оригиналния беше по евтин от тези който внасяхаизмислени марки.Оригинален въздушен около 30 лв а такъв от косер беше с 3 4 лв по скъп дори.Масления и той е евтин има го обаче навсякъде.Кабели на мен ми доиде по евтино да си поръчам от Англия цената беше с 50 % по ниска а доставката за 3 дни.Аз го използвам за товарене и каране по черен път на тоя товар./ чувала с пясък пълни на по 50 60 кг ги мъкне на първа бавна 30 минути дори не загрява над нормалната температура.Така че засега съм доволен от избора си
      Toyota 4runner
      3000cc V6

Коментар

Първоначално публикуван от andon1980 Преглед на мнение
        Здрасти
        Аз карам 4 рънър ама е 91г 3000 кубика бензин.Филтри има в сервизите на тойота даже оригиналния беше по евтин от тези който внасяхаизмислени марки.Оригинален въздушен около 30 лв а такъв от косер беше с 3 4 лв по скъп дори.Масления и той е евтин има го обаче навсякъде.Кабели на мен ми доиде по евтино да си поръчам от Англия цената беше с 50 % по ниска а доставката за 3 дни.Аз го използвам за товарене и каране по черен път на тоя товар./ чувала с пясък пълни на по 50 60 кг ги мъкне на първа бавна 30 минути дори не загрява над нормалната температура.Така че засега съм доволен от избора си
        колега а разхода какъв е на бензин и возията как е предимно на асфалт ме интересува добре ли вози
        гранд чероки лимитед 5.2 V8

Коментар

До: 4rumer още няколко въпроса

Първоначално публикуван от Boil Преглед на мнение
          Здравей!Сдобих се с 4рънър с 2.4 дизел с турбо . Разглобих ДВГ то защото имаше проблем..Установих че главата е спукана на 6 места.понеже е чугунена не подлежи на лепене и др такива интервенции..В София ми искаха 2200 лева за необорудвана..И така намерих такава в....Гърция ,значително по-евтина гарнитура естествено ж София не намерих и пак -от Гърция...За съжаление тук не поддържат на склад такива части Казват че няма смисъл от екзотики...Поздрави! Христо
          Ееее в този сервиз не са били много добре информирани. Двигателя 2.4TD или както е известен с моделното си име 2L-TE се монтира не само на 4рънър, а и на Хайлукс, Хайейс (бус), Превиа, Ландкруизер а сигурно и други. Така че не виждам защо са го определили като ЕКЗОТИКА??? Доста широко е използван.

Ето тук: www.roughtrax4x4.com може да се поръчват части на добри цени и са с добро качество. Необорудвана глава е около 1150лв + доставката. Аз си взех комплект филтри (въздушен, горивен, маслен) за около 45-50лв доставени до входната ми врата.

Тези двигатели като повечето на Тойота са много надежни и трябва някой предишен собственик да е карал много жестоко за да прегрее главата толкова че да я спука на 6 места!!!
          Последно редактирано от allfriends; 18-09-08, 19:29.
          [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
          [/COLOR]

Коментар

Схамата е ясна-малко мощност, повече газззз даваш- от там и тия несгоди с главите и тн.
            2.4 и за мен е най-разпространения двигател на Тойота. Но на мен не ми харесва идеята, на тоя ЗИЛ да му туриш такава моторетка. Именно поради тази причина търсих около година 3 литров дизелов двигател. Сега когато го притежавам вече определено съм на мнение че по-малка мощност на тази кола е голям компромис. Може би ако не бързаш и не очакваш големи постижения от него е ОК. Но ако търсиш динамика, просто си в "Изгорял". Имам приятел с такъв, само ми мрънка по телефона. Въпроса е че при голямата мощност си плащаш за това от към части и консумативи. Разхода си е 13 както и да го смяташ. А за частите ходиш с една кофа възелин по магазините и търпишшшшш

Коментар

3.0 или 2.4

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
              Схамата е ясна-малко мощност, повече газззз даваш- от там и тия несгоди с главите и тн.
              2.4 и за мен е най-разпространения двигател на Тойота. Но на мен не ми харесва идеята, на тоя ЗИЛ да му туриш такава моторетка. Именно поради тази причина търсих около година 3 литров дизелов двигател. Сега когато го притежавам вече определено съм на мнение че по-малка мощност на тази кола е голям компромис. Може би ако не бързаш и не очакваш големи постижения от него е ОК. Но ако търсиш динамика, просто си в "Изгорял". Имам приятел с такъв, само ми мрънка по телефона. Въпроса е че при голямата мощност си плащаш за това от към части и консумативи. Разхода си е 13 както и да го смяташ. А за частите ходиш с една кофа възелин по магазините и търпишшшшш
              Карал съм и 2та двигателя. Няма спор - 3.0TD (1KZ-TE) е по-подходящия двигател за това 2 тонно купе. Ускорението е по-добро, а разхода е същия като при 2.4TD. Не случайно 3.0 се намират по-трудно и са по-скъпи, частите за тях са също са малко по-скъпи от тези за 2.4, но има защо.

Ако се кара нормално обаче, дори "малкия" 2.4 е почти вечен и при разход 10-11л/100км, 120-130км/ч си е достатъчна скорост за висок 2 тонен джип.
              [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
              [/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от t_andonov Преглед на мнение
                колега а разхода какъв е на бензин и возията как е предимно на асфалт ме интересува добре ли вози
                Здрасти
                Съжалявам но от доста време не бях влизал и не съм отговорил поради тази причина.Разхода е извънградско от 12 до около 15 на газ а градско е доста относително.На късо и студен двигател си е ебало мамата идва много сигурно около 25 иначе смесен разход около 15 държи.Возията за мен е идеална вози меко и доста комфортно.За сравнение преди това съм карал Мерцедес 200Д 124 мотор доста по добро е
                Toyota 4runner
                3000cc V6

Коментар

Помощ за 4рънер

Здравейте колеги проблем с рънера.Когато го купих от Италия имаше един според мен термодатчик който беше откачен и изолиран.Не му обърнах много внимание но сега мисля че може той да прави белата.
                  Има ли връзка този датчик със турбото и дали той не е причината за светенето на червеният диод на таблото който свети вече почти непрекъснато.Възможно ли е той да трупа грешки на компа.Търсих такъв датчик в магазините за авточасти но се оказа проблемен няма го.Не знам за какво служи и за това питам ако някои знае моля да обясни.Рънера е 93г. с двигател 2-LT.Качих и снимки за по-нагледно.Благодаря.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от scorpion1972; 15-01-09, 19:32. Причина: добавяне на снимки
                  Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                  На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                  Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

До: Помощ за 4рънер

Аз,не зная да има комп. тая джипка.Ако греша,нека ме поправи некой.

Коментар

Няма компютър,датчика няма връзка с турбото.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Този датчик е за температурата на антифриза.На това тяло където се намира и термостата и капачката има два фабрични отвора за такъв датчик!На мойта Тойота е същият двигател 2 LT -E

Коментар

Този датчик е за температурата на антифриза

Уточнение служи сама за показанието на таблото(стрелката за температурата)

Коментар

И представлява БИ метална пластина около която е навит кантал и е най- чуствителен (датчика ) около 80 градуса.
                            FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                            BJ42 04 1982
                            FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                            LZ 2 BHB

Коментар

Ако ти трябва такъв датчик има го в Евро 07 струва 10-15 лвЗа Тази лаппичка на турбото търси датчика някъде отстрани по калниците или коша -трябва да е свързан със маркуч към колекторните тръби и от там да е с кабел към таблото предполагам действа на принципа на налягане или вакум и по тези показатели дава контакт към лампата на таблото!!!
                              Последно редактирано от joro-g; 16-01-09, 08:20.

Коментар

Решил съм да купувам 4runner-съвети

Колеги нов потребител съм и като сериозен фен на марката обмислям да закупя джип 4runner/hilux от 92г.до 98г.и се интересувам каква е разликата между двата дизелови двигателя 2,4 и 2,5тд които се монтират на този модел или е само един като го изписват по различен начин. Като цяло също ме интересува какво ви е мнението и за двата бензинови двигателя 2,4 и 3,0 v6 и особено v6 дали е проблем откъм разход с верига или с ремък и и т.н.Въпросът ми е според вас като потребители на такива коли този/тези двигатели добри ли са и какви проблеми могат да се очакват от тях като най-често срещани , този въпрос е отправен като цяло за всичко по този модел на ТОЙОТА, силни и слаби страни. Също така се чудя ръчни скорости или автоматични и дали ляв или десен волан като съм наясно какво ще ми кажете за десния волан като дирекция за нашия стандарт на движение. Очаквам сериозни и качествени отговори за което предварително Ви Благодаря. Не знам тази тема дали е за тук за което се извинявам предварително.
                                Последно редактирано от VLADOMBENZ; 27-01-09, 15:42.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X